Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 17 martie 2012

Ştampilă interesantă din perioada Spicului

Am văzut o piesă interesantă, o corespondenţă oficială nefrancată expediată de către Administraţia Poştelor în străinătate:


Trimiterea are probabil statut de recomandată de serviciu, fiind expediată de oficiul  Bucureşti Poşta Centrală în Germania, la Dresda, în decembrie 1905. Pe faţa plicului se află o ştampilă care are probabil rolul de antet: "OFFIC. POŞTAL CENTRAL/BIUROUL/DE RECLAMAŢIUNI" într-un dreptunghi cu colţurile rotunjite. Mai mult ca sigur, tuşul cu care a fost aplicată această ştampilă-antet este identic cu cel utilizat la ştampila rotundă de zi a oficiului (acoperită parţial de eticheta de recomandare).
Nu dispunem de ilustraţia spatelui plicului, dar în descrierea piesei se menţionează existenţa ştampilei de sosire.
Iată o piesă frumoasă, cu o ştampilă necunoscută până acum pe corespondenţa efectiv circulată.

2 comentarii:

  1. Interesant e că pe 25 dec.1905, adică de Crăciun, se lucra...Sau "Poşta" funcţiona non-stop, sau poate şi noi, ca şi ruşii, sârbii, etc, serbam Crăciunul încă pe "stil vechi" ?
    Dar cum mai e până la Crăciun, vă doresc o primăvară însorită şi cu parfum de ghiocei din grădină, după care suntem invidioşi... :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În România, calendarul gregorian a fost adoptat abia în 1919, până atunci folosindu-se vechiul calendar, cel iulian.
      Vă mulţumesc frumos pentru urare, vă doresc şi eu o primăvară cât mai plăcută, cu mult soare!

      Ștergere