Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 13 august 2011

Va avea Poşta un nou acţionar?

În cadrul procesului de restructurare a companiei naţionale, una dintre măsurile avute în vedere de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale ar putea fi atragerea unui nou acţionar, prin majorarea capitalului social, astfel încât statul român să rămână totuşi în continuare acţionarul majoritar.

Într-o declaraţie făcută pentru HotNews.ro de către ministrul Valerian Vreme, cu o săptămână în urmă, acesta a afirmat că au existat deja runde de convorbiri prealabile cu reprezentaţi ai unor companii cu acelaşi profil din Austria, Belgia şi Germania. Mişcarea ar avea rolul de a îmbunătăţi managementul companiei şi de a-i asigura un capital necesar desfăşurării activităţii curente. Cu aceeaşi ocazie, ministrul Vreme a arătat că s-au purtat discuţii pe această temă şi cu reprezentantul acţionariatului minoritar, care ar fi acceptat de principiu propunerea. Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (deţinătorul a 25% din acţiunile CN Poşta Română) a declarat, tot pentru HotNews.ro, că o astfel de măsură ar putea duce la îmbunătăţirea managementului şi la creşterea valorii de piaţă a companiei naţionale.

4 comentarii:

  1. Doamne ajuta, sa se imbunateasca macar serviciile postale in tara asta! Imi amintesc acum o postare de a lui Ninu de pe blogul lui cu o scrisoare care a facut vreo 2 luni pana la destinatar. Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minoki: Dacă totuşi a ajuns, e bine! Ştii vorba: mai bine mai târziu, decât niciodată... :))
    Şi ţie un weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Incepind din anul 1990 Romania se afla sub ocupatie straina (marea finanta mondiala), care ocupatie are ca obiectiv deposedarea statului de toate bunurile strategice.De altfel nici nu le este foarte greu , derbedeii care sunt la conducerea tarii, pentru spaga sunt in stare sa o vinda si pe ma-sa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Angelescu Ion: Ce pot să spun este că în ultimele două-trei luni se desfăşoară o adevărată campanie de presă pe tema pierderilor poştei. Ce mi se pare mie curios este că până în 2008 a avut an de an profit.

    RăspundețiȘtergere