Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 22 august 2011

Se anunţă o toamnă filatelică interesantă

Deja am început să mă descurc din ce în ce mai greu cu fluxul de noi licitaţii anunţate pentru sfârşitul lunii august şi pentru luna septembrie.
Ce mi-a mai rămas din ultimul weekend am alocat studiului licitaţiilor pentru care s-au publicat deja cataloagele. Mi-a trebuit aproape o zi şi jumătate pentru numai două licitaţii, fiecare având peste 8.000 de loturi! Sunt enorm de multe piese deosebit de frumoase, iar pe câteva am avut prilejul să le văd acum pentru prima oară chiar.
Baza de date cu imagini "funcţionează" la viteza maximă admisă (sic!), pentru că am adăugat deja câteva sute bune de imagini noi ale pieselor din zona de interes. S-ar putea ca o parte dintre ele să le  pun şi pe pe blog, pentru a le discuta, a vă prezenta observaţiile mele (că aşa sunt eu mai cu moţ, mai mereu am de zis câte ceva), dar şi pentru a vă cere părerea, pentru altele.

Până apuc să sortez piesele pe care le consider interesante, delectaţi-vă cu francatura cu patru culori de la Brăila, din imaginea de mai jos.


PS. Cu ocazia târgului de la Braşov, sâmbătă am asistat la discuţia dintre doi colegi de-ai noştri. Citez aproximativ din memorie:
"– Ce-ai mai văzut frumos?
– Nu prea am mai văzut mare lucru, dar îl aştept pe-ăla cu blogu', că tot semnalează el piesele frumoase de pe eBay...".

Bravos, naţiune filatelică! Este chiar interesant un asemenea feedback, mai ales când câte unul mai utilizează şi cuvântul ăla..., fraier! Aşa că să nu vă aşteptaţi la astfel de semnalări prea des, că nu sunt pe astfel de post pentru nimeni. Sau voi semnala piesa doar în scop de învăţămând, fără să fac nicio precizare a firmei. Sau o voi semnala după ce se încheia licitaţia. Sau nu o voi semnala deloc.

Pentru că sunt... mârlani, pe cei doi colegi îi voi "prăji" exact când se aşteaptă mai puţin. Să-i doară la portofel şi să înveţe să respecte munca. Că dacă-i pui la muncă, la organizat ceva, vreo manifestare, se dau loviţi.

8 comentarii:

  1. Atata mai lipsea sa zica, fraierul ala cu blogu'. Cultura de romani, astepti sa-ti pice para malaiata in gura la natafleata

    RăspundețiȘtergere
  2. Zodrac: Cam aşa ceva... În fine, e o chestie pe care mi-am asumat-o, dar când o mai şi auzi, să văd cui i-ar pica bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai bine e sa scrii cate o "recenzie" de eBay dupa ce se termina licitatiile, dar numai daca tu consideri necesar sa impartasesti si altora din cunostintele acumulate. Important, ca pentru orice colectionar, este sa nu te lovesti de un "conflict de interese", atragand atentia asupra unor piese pe care le urmaresti pentru propria colectie. Nu pune la inima Max, incearca sa faci din blog exact ceea ce ti-ai propus, nu ceea ce asteapta altii.

    RăspundețiȘtergere
  4. kolector: De urmărit, urmăresc eBay-ul, dar nu pentru mine, mai mult pentru prieteni (în ceea ce priveşte achiziţiile), pentru că eu personal n-am mai luat nimic de multă vreme: pur şi simplu ceea ce caut eu nu prea apare, am început să fiu foarte selectiv. Şi-aşa am prea multe pentru a le putea "pureca" chiar pe toate. Mă mai uit pentru potenţiale ilustraţii care să se "pupe" cu subiectele la care lucrez.
    Frumuseţea nu este însă pe eBay (unde dai aproape numai de ştifturi), ci la licitaţiile mari.
    Nu pun eu la inimă, cu şmecheraşi am tot avut de-a face. Dar de făcut publică atitudinea lor, pot să o fac. Cine ştie cum vorbesc chiar de proprii lor prieteni...

    RăspundețiȘtergere
  5. "kolector" este avid de informatii din care poate obtine profit. Mai nou preia pe blogul lui imagini din alte websiteuri, fara acceptul proprietarilor, completand-si si sustinandu-si articolele aparent de studiu. De fapt isi vinde marfa la foarte scurt timp dupa publicarea lor. Interesant mod de a face negot. Te dai cercetator, publici ceva si apoi vezi de unde sare oferta cea mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim: Şi eu ce ar trebui să răspund? Are asta legătură cu articolul meu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim... Daca vinde sau nu vindee, macar omul publica ceva. Mie unul mi-e indiferent daca el se imbogatese material cat timp pe mine ma imbogateste spiritual. Macar daca in loc de aceasta para de gimnaziu ati veni cu ceva articole si tot ar fi ceva.
    Max, referitor la dialogul savuros, priveste partea buna: blogul e urmarit. Si 2. Blogul e apreciat! :)
    Ei, ce frumos ar fi daca blogul ar fi si comentat... aici pe blog. Pacat sa duci lipsa de asa discutii savuroase!

    RăspundețiȘtergere