Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 13 august 2011

"Dezastru cultural" la Craiova


Zeci de mii de cărţi unicat ale Bibliotecii Universităţii din Craiova au fost deteriorate, după ce o conductă de agent primar, care aparţine Complexului Energetic, s-a spart vineri seara în zona Lăpuş din Craiova şi a inundat principalul depozit de carte al bibliotecii.

Conducerea Bibliotecii Universităţii din Craiova afirmă că este vorba de "un dezastru cultural", multe dintre volumele distruse reprezentând cărţi unicat.
"Magistrala de apă care trece pe lângă sediul Bibliotecii al Universităţii din Craiova s-a spart, provocând patru spărturi în perete, şi a inundat subsolul bibliotecii unde se află 100.000 volume. Evenimentul este unul cât se poate de regretabil şi reprezintă un dezastru cultural", a declarat directorul Bibliotecii Universităţii din Craiova, Mihai Coşoveanu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, temperatura foarte ridicată a apei, de aproximativ 50-60 grade, a dus la deteriorarea majorităţii acestor volume, producând prejudicii inestimabile.
"Aceste cărţi nu mai pot fi recuperate şi nu mai pot fi luate din altă parte, întrucât unele sunt din secolul al XIX-lea", a mai spus Mihai Coşoveanu.
(Imagine: sursa)

8 comentarii:

  1. Astia suntem noi, probabil unul din cele mai masochiste popoare din istorie...

    RăspundețiȘtergere
  2. sigur...subsolul era spatiul perfect de depozitare al cartilor...
    la putina grija...multa paguba...
    pacat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cand aud aceste lucruri simt ca parte din mine parca s-a deteriorat impreuna cu cartile,desi nu le-am citit,nu le-am simtit...De asta si tara merge asa cum merge.Cultura ocupa ultimul loc in societate...

    RăspundețiȘtergere
  4. Teo: M-aş mira ca "dezastrul" să nu intre la "cauze de forţă majoră" şi... să nu se înmormânteze totul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pandhora: Pe mine mă doare sufletul pentru O carte, UNA SINGURĂ. Ce-o fi fost acolo oare?...

    RăspundețiȘtergere
  6. Vera: Ceea ce se întâmplă este oglinda unui singur lucru: "dragostea" de carte a aleşilor noştri. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca la noi, la nimeni! Mi-e lehamite!
    A! In pivnita erau puse cartiele pentru un mai bun acces la ele. Ca sa n-avem vorbe ca nu suntem preocupati de promovarea culturii,

    RăspundețiȘtergere