Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 19 iunie 2015

Falsuri Fournier la "Vulturi"

Lotul de mai jos a fost vândut în cursul lunii aprilie a.c. (drept falsuri) pe un portal online, pentru o sumă relativ modestă. Deoarece ele sunt destul de rar întâlnite (s-au produs la începutul secolului al XX-lea, dar aceasta nu înseamnă că s-ar putea cere pentru ele preţuri mai "răsărite") am crezut de cuvinţă că merită să le semnalez (ele fac parte din "producţia" pusă pe piaţă de către Françoise Fournier).
Lotul a fost prezentat cu falsurile lipite pe o foaie de album, aşa cum au fost inţial aranjate de către Uniunea Filateliştilor din Geneva (o mostră puteţi vedea aici, pentru mai multe ţări).

Toate exemplarele falsificate par să fi fost realizate cu clişee care prezintă o caracteristică comună: colţul stâng inferior al cartuşului valorii din stânga are o formă nenaturală, diferită de cea a originalelor. Le puteţi examina în fotografiile de mai jos.

10 bani roşu nedantelat; în plus lipseşte semnul caracteristic
de pe banda din faţa efigiei

50 bani ocru nedantelat

5 bani verde pe roz (nu există în original), dantelat, cu ştampilă FAUX

15 bani brun pe roz (nu există în original), dantelat, cu ştampilă FAUX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu