Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 14 iunie 2015

Două piese frumoase

Uneori apariţia unor piese mai atractive şi/sau mai rare pe portalurile de licitaţii online ne mai scoate din blazarea cauzată de lungile listinguri cu tot felul de gunoaie, rupturi sau maculatură produsă în epoca ceauşistă. Aşa s-a întâmplat mai pe la începutul acestui an, când au fost oferite piesele descrise mai jos.


Această faţă de plic cu format mare face parte din categoria pieselor mai spectaculoase, ea purtând o serie completă "Expoziţia generală" din 1906, obliterate cu ştampila oficiului expoziţiei. Deşi pare de natură filatelică, este posibil ca piesa să fi circulat efectiv, dar este posibil să avem în faţă şi un "montaj" realizat la acea dată, în scop de suvenir. Spun aceasta deoarece există un element care nu este observat la prima vedere: eticheta de recomandare poartă un număr completat manual care pare a fi făcut cu aceeaşi cerneală cu cea cu care s-a înscris destinatarul. Ori completarea numărului de înregistrare al unei trimiteri înregistrate se făcea de către oficiant, şi nu de către expeditor.
Chiar şi aşa, faţa de plic a fost vândută cu 158 de dolari.


Aceasta este a doua piesă la care am dorit să mă refer, vândută în aceeaşi perioadă: unicat obliterat (ştampilă ÎNSURĂŢEI - REG. GALAŢI) al mărcii de 1,75 lei din emisiunea "Recensământul" din 1956. Marca are centrul răsturnat. După aspectul ştampilei, marca pare a fi circulată efectiv.
Ea a fost vândută cu 400 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu