La o licitaţie desfăşurată astăzi am văzut câteva piese demne de semnalat.
Favoritul acesta prezintă o zgărietură verticală ce traversează toată înălţimea clişeului, din dreapta cuvântului DECE şi până în dreapta legendei BANI, traversând medalionul şi ceafa efigiei.
Aceeaşi marcă (de data aceasta obliterată), prezentând un lumen alb în fondul medalionului, în creştetul efigiei. Este o varietate frumoasă.
Din aceeaşi emisiune, marca de 25 de bani (cu un aspect foarte frumos) prezintă un excelent retuş în medalion cu reconturarea efigiei. Faţă de retuşul cu pensula în fondul medalionului, acest retuş este mai greu de întâlnit.
Ultima piesă este un plic recomandat expediat în 1891 din Bucureşti la Sanct Petersburg. Nu constituie o raritate, dar ar fi putut interesa pasionaţii de piese legate de istoria filateliei. Plicul poartă antetul lui David Cohn, autointitulat "Briefmarkensammler". Să-l văd eu astăzi pe cel care mai are curaj să-şi facă astfel de plicuri cu antet, să le mai şi folosească prin poştă...
deosebit de interesanta lumea tablourilor miniaturale cu zimti pe margini... Multumim pentru informatiile pe care ni le dezvalui!
RăspundețiȘtergereŞi eu îţi mulţumesc pentru vizită, Carmen. Să ai o seară minunată!
RăspundețiȘtergereCe profil semeț...Ca și cel care se imprima pe monedele romanilor...
RăspundețiȘtergereTotdeauna voi rămâne fermecată de felul delicat și minuțios în care se scria...
Vera: Profilul semeţ aparţine lui Carol I. Primele trei piese îl arată în 1869, la trei ani de la urcarea pe tronul Principatelor.
RăspundețiȘtergeream trecut sa vad de ce ai disparut :)
RăspundețiȘtergerecred ca ai reusit in sfarsit sa fugi din Bucuresti...sper pentru tine ca ai vazut marea :)
Citind blogul tau presimt ca o sa ajung si eu cunoscator al genului :)
RăspundețiȘtergerePandhora: Din păcate, nu. Şi blogul ăsta cred că are o limită...
RăspundețiȘtergereNinu: Nimic nu te opreşte, dacă îţi face cu adevărat plăcere.
RăspundețiȘtergere