Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 18 septembrie 2014

Ambulanţă maritimă cu francatură mixtă

Trebuie să spun de la început că până acum nu am mai întâlnit această combinaţie.Iar dacă ar fi să mă ghidez după frecvenţa de apariţie, nu cred că este o piesă comună. Click pe imagine pentru mărire.


Este vorba despre o carte poştală simplă cu marcă fixă de 2 lei (model Carol al II-lea), purtând ca francatură suplimentară o uzuală cu nominalul de 4 lei. Francatura totală de 6 lei corespunde tarifului pentru o carte poştală simplă expediată în străinătate, tarif în vigoare (pentru această categorie de trimitere) încă din 1 septembrie 1924.

Cartea poştală a fost expediată din Bucureşti spre Constantinopol în luna mai 1931, potrivit ştampilei cu flamă publicitară de pe faţă. Marca uzuală de 4 lei a fost ulterior obliterată cu ştampila Biroului Ambulant Maritim Constanţa-Alexandria, atestând parcursul cărţii poştale.

Interesant este faptul că tot pe faţă se află o uzuală turcească de 6 kuruş, obliterată cu o ştampilă de zi cu legenda bine lizibilă, ISTANBUL. Pe faţa cărţii poştale nu există nicio adnotare privind o eventuală redirecţionare, iar francatura românească corespunde tarifului (deci marca turcească n-ar reprezenta o taxă porto). Din păcate, pe portalul de licitaţii online pe care am văzut piesa nu a fost postată şi o imagine a celeilalte părţi a piesei.

Cartea poştală a fost vândută cu 36 dolari (după 5 biduri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu