Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 14 septembrie 2014

Ştampilă de ambulanţă maritimă

Urmăresc câteva ştampile ale unor ambulanţe maritime de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul următorului. Nu mă mai interesează pentru colecţia de ştampile, pentru că le am deja.
Problema este însă alta: pentru perioada respectivă, cred că ar fi păcat ca un catalog mai destupat să nu enumere (cel puţin) ştampilele ambulanţelor româneşti identificate pe mărci străine.

Aceasta este o marcă a Levantului austriac obliterată cu ştampila ambulanţei româneşti CONSPOLI-CONSTANTA-BUCURESCI, în decembrie 1900.

Este bine de ţinut o evidenţă a pieselor străine obliterate cu ştampilele din această categorie, întâlnite prin diverse colecţii şi licitaţii. Este necesară realizarea unei scale a rarităţii lor (nu sunt chiar comune) în vederea departajării pe categorii. Pentru că (de exemplu) ştampilele româneşti se cunosc aplicate pe mărci turceşti, bulgăreşti, franceze, austriece, egiptene, ale Levantului austriac etc. Unele sunt mai rare decât altele şi este bine de ştiut care anume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu