Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Acumulare mică de întreguri poştale

Lotul a fost oferit în această săptămână pe un portal online. Ca tip de ofertă, aşa ceva se întâlneşte mai rar pe portalurile de licitaţii online (acest lucru atrăgându-mi atenţia de fapt). În mod uzual, cine are aşa ceva de vânzare încearcă să ofere piesele bucată cu bucată, pentru a obţine un preţ total mai mare. Decizia poate fi discutabilă însă în anumite condiţii, atunci când nu se pune în balanţă timpul necesar vânzării bucată cu bucată cu beneficiul realizat prin obţinerea unei sume mai mici, dar într-u termen mult mai scurt. Click pe imagini pentru mărire.


Privită mai cu atenţie, ilustraţia lasă să se vadă, în partea stângă, un mandat poştal internaţional (cu marcă tip Spic de grâu) supratipărit cu "ULTRAMAR". Unii negustori au tendinţa de a supralicita piesele provenite din arhivele UPU ale unor ţări, arhive ajunse pe piaţa filatelică. În definitiv, astfel de supratipare (dacă sunt originale - am văzut şi contrafaceri) nu fac decât să ateste că emisiunea respectivă este una oficială, provenind dintr-o arhivă alcătuită pe baza expedierilor făcute de biroul central al UPU de la Berna (în cadrul shcimbului internaţional de timbre).


Există şi un detaliu în care respectiva piesă poate fi văzută mai bine.


Într-un alt detaliu, fotografia lasă să se întrezărească (în partea de jos) o carte de vizită telegrafică - o piesă care nu prea s-a văzut pe portalurile de licitaţii online în ultimii ani.

Tot lotul a cuprins 55 de piese (conform descrierii postate de vânzător), toate fiind necirculate. Mica acumulare a fost vândută cu 202 dolari (după 9 biduri). Asta ar însemna (dacă nu se ţine cont şi de celelalte cheltuieli cu expediţia şi cheltuielile poştale) cam 3,70 dolari pe bucată. Faceţi voi calculul dacă a meritat sau nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu