Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 1 august 2014

Software: A fost lansată versiunea 10.2 a cunoscutului QuarkXPress

După o lansare cu oarecare probleme a versiunii 10, determinate de rescrierea totală a motorului grafic al aplicaţiei pentru OS X (compatibil acum cu Cocoa), plus adaptarea noilor facilităţi şi pentru platforma Windows, inginerii de la Quark au muncit intens pentru eliminarea problemelor de stabilitate şi performanţă constatate şi raportate de utilizatori.
Se poate spune că lansarea versiunii 10.2 (ca update gratuit pentru orice posesor al versiunii 10) este rodul unui efort laborios şi care (după numai câteva zile de la producerea evenimentului) se pare că are deja un feedback pozitiv.

Pentru cei care nu cunosc acest software, QuarkXPress este lider în domeniul softului pentru publishing, el fiind utilizat de edituri şi de publisheri din întreaga lume pentru realizarea produselor destinate printului şi/sau distribuţiei electronice.


Cu ajutorul noii versiuni m-am "jucat" puţin pentru a-i încerca uneltele şi pentru a putea aprecia stabilitatea şi versabilitatea (gazeta din imagine nu există, este doar rodul imaginaţiei mele).

Informaţii referitoare la principalele caracteristici ale versiunii pot fi găsite aici.
Este disponibilă o versiune trial, deplin funcţională timp de 30 de zile, care poate fi descărcată de aici.
Update-ul gratuit 10.2 poate fi descărcat de aici, atât pentru OS X, cât şi pentru Windows. Aveţi grijă să selectaţi produsul, sistemul de operare şi tipul kitului.

Dacă sunteţi un utilizator al QuarkXPress, nu uitaţi că puteţi să găsiţi soluţii la multe probleme pe forumul pe care se găsesc contribuţii valoroase ale utilizatorilor din întreaga lume. Forumul are de curând o "faţă" nouă şi beneficiază de un motor nou. Îl puteţi accesa aici.

3 comentarii:

  1. Te pricepi si la timbre si la programele astea cu updatarile lor cu tot? Eu nici un update nu stiu sa fac corect la unele programe

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar mi-a facut figuri gmailul sau...de ce primul comentariu nu mi se inregistreaza si apoi abia, al doilea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că ţi le-a luat pe ambele.

      M-au pasionat şi le-am învăţat.

      Ștergere