Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 10 mai 2013

Pseudo-"degetar" fals pe o marcă falsă

Vânzătorul de pe eBay menţionat acum câteva zile cu o piesă dantelată dintr-o marcă fixă "Spic" decupată dintr-o bandă de ziare a mai avut nişte falsuri la piese româneşti. Datorită preţurilor absolut modeste la care au fost oferite indică faptul că omul nostru nu a avut intenţia de a înşela cumpărătorii, cred că oferirea falsurilor este cauzată de lipsa de cunoştinţe (vorba aceea, sunt români care le încurcă, dară-mi-te un străin?!).
Prezint piesa mai mult în scop didactic, pentru cititorii care se arată interesaţi şi care doresc să înveţe pentru a se proteja.


Este vorba de un lot de clasice litografiate. Printr-un bileţel, vânzătorul îşi înştiinţează potenţialii clienţi că piesele sunt bune din punct de vedere calitativ. "Faţa" lor este de asemenea bună, având toate ştampile clare şi aplicate central pe mărci.
Este însă o problemă: marca de 3 bani din 1870 de pe al doilea rând este falsă. Normal că şi ştampila este falsificată. Nu a existat niciodată o asemenea ştampilă, de fapt nu există pentru nicio localitate vreo ştampilă dublu cerc cu legenda "FRANCA" (nici măcar nu e FRANCO) în partea inferioară. Este o fantezie.
M-am hotărât să prezint acest lot deoarece unul din cititorii cu care mai port corespondenţă pe mail mi-a scris, întrebându-mă dacă îmi place marca, deoarece el nu o mai văzuse niciodată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu