Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 10 mai 2013

A mai apărut o "neemisă Moscova"!

Zilele trecute, un vânzător dintr-o ţară baltică a pus pe eBay o ofertă cu o marcă necatalogată nici de cataloagele româneşti, nici măcar de către Michel. Este vorba de o marcă de 5 bani verde taxa de plată - timbru de ajutor, din care se cunosc şi sunt cataloage cele de 10 bani roşu (dantelat şi nedantelat).


Acestea sunt mărcile cunoscute şi catalogate. Ca observaţie care cred că v-ar putea fi utilă, marca dantelată este mai rară decât cea nedantelată (asta nu înseamnă că nu trebuie să verificaţi dantelura la piesele pe care le întâlniţi, întreprinzătorii lucrează, aveţi grijă!).


Aceasta este marca necatalogată. Cei mai mulţi colecţionari nici măcr habar n-au că ar exista şi aşa ceva.
Piesa a fost oferită pentru suma de 600 de dolari. Suma nu este neglijabilă. Cred că ea merită aceşti bani, deşi nu cunosc o altă piesă comercializată, cu un preţ concret. Ofertele situate la acest nivel sunt rar onorate pe eBay (unde se găsesc cel mai adesea chilipirgii cărora nu le "pică bine" preţurile mai ridicate). Şi această marcă a rămas nevândută.
Deoarece am mai văzut piese deosebite ruseşti oferite de diverşi vânzători din ţările baltice, cred că şi această neemisă îşi are originea în vreun lot de piese deosebite scoase din ţari de vreun negustor rus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu