Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 29 mai 2013

Bobul lăsat fără zăpadă

O varietate interesantă la o emisiune din perioada republicii populare a fost oferită recent pe un portal online. Este vorba de marca de 40 bani din emisiunea dantelată "Sporturi de iarnă" (din 1961 - cea dantelată, pentru că a mai existat şi o emisiune nedantelată, în culori schimbate).
Pe timpul imprimării, o parte a colii a fost pliată, iar una dintre cele două culori ("zăpada") a fost imprimată pe spatele colii (click pentru mărire).


După imprimare, coala a fost dantelată fără a se ţine seama de pliul existent în colţ.
Partea interesantă vine după aceea: fragmentul respectiv provine dintr-o coală care a fost obliterată de complezenţă. După cum se poate vedea, obliterarea de pe marca imprimată parţial a fost făcută după "îndreptarea" colii. Aşa că este exclusă scuza că defectul nu ar fi fost observat. Cu toate acestea, coala cu pricina a fost difuzată la vânzare către filatelişti. Halal CTC!
Fragmentul de coală a fost vândut cu 60 de dolari, fără a fi mare "bătaie" pe el. El a fost montat pe o pagină de album, unde au fost înscrise şi explicaţiile referitoare la povestea pliului de hârtie, plus o fotocopie a piesei desfăcute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu