Bistriţa
Orăştie
Cluj
Gherla
Denumirile sunt cele din limba germană sau limba maghiară, de la data respectivă.
Dacă veţi lăsa prompterul mouseului pe imagini, veţi putea citi pe bara de stare a browserului numărul de biduri şi preţurile realizate de fiecare piesă în parte.
Oare care ar fi fost pretul pe Okazii ?
RăspundețiȘtergereNu prea am văzut aşa ceva pe acolo. Nemţii folosesc eBay, nici nu cred că au auzit de okazii-ile noastre. Sau dacă a intrat careva pe acolo, a dat să fugă.
ȘtergereRaspuns corect . Multumesc
RăspundețiȘtergereCu plăcere.
ȘtergereFrumoase stampile.Am si eu un timbru maghiar vechi ,nedantelat,cu stampila ORSOVA,1874 parca.Timbrul are desenat pe el,daca pot sa ma exprim asa,un plic cu cifra 1 pe el.Este portocaliu.
RăspundețiȘtergereSpuneti-mi va rog,stampila JASSY intre ce ani a fost folosita?SI cum arata?Deoarece nu am gasit in cartea Filatelia de la A la Z decat o descriere la stampila JASSY cu draperie. Dar am vazut si alta stampila JASSY ,parca pe un 5 kreuzer austriac.
O zi buna !
Dacă timbrul maghiar este portocaliu, atunci ar trebui să aibă pe el cifra 8, nu 1 (valoarea de 1 kreuzer este neagră).
ȘtergereLa Iaşi s-au folosit o sumedenie de ştampile. Poşta din Moldova a avut propriile ştampile, îninte de Unire (vreo trei tipuri), apoi, după 1862 până mai recent au fost utilizate zeci de tipuri de ştampile.
Tot la Iaşi a existat un oficiu consular rusesc, cu ştampilă proprie.
Tot la Iaşi a existat şi un oficiu consular austriac, care a utilizat mai multe tipuri de ştampile.
Întrebarea este prea generală ca să pot răspunde mai exact. Descrieţi-mi ştampila, ca să-mi pot da seama despre care anume este vorba.
Ştampila este rotundă,scrie JASSY in parte de sus,in mijloc data 6 JUN.903(exact aşa scrie) iar in partea de jos are doua prelungiri cu un mic cerculeţ in mijloc.
RăspundețiȘtergereEste pe o carte postală loco trimisă pe strada Carol.Sunt defapt doua ştampile JASSY.A doua e identică cu prima,cu aceeaşi dată,dar in partea de jos este puţin diferită.
Cartea postala mai are pe ea un timbru verde de 5 bani Carol cu barba.
Referitor la timbrul maghiar,este galben portocaliu,nedantelat cu cifra 1 in mijloc,pe un plic(adică aşa este ""desenul" pe timbru).Si este ştampilat cu ORŞOVA.
Dacă vreţi vă fac o poză cu timbrul şi cartea poştală şi vi le trimit.
Acum vin de acasă... :))
ȘtergereŞtampila JASSY cu "mustăţile" ornamentale în partea de jos a fost utilizată cam din 1898 până în jur de 1902-1903 cred. Fiind destul de târzie (şi relativ comună) nu prea a constituit subiectul unor studii mai aprofundate. Se găseşte de regulă pe mărci din emisiunea Spic de grâu sau mărci taxa de plată din aceeaşi perioadă.
Referitor la ştampila maghiară ORSOVA, oricare tip utilizat după 1880 este comun (acolo era un oficiu cu trafic destul de mare, care asigura transferul corespondenţei din Muntenia pentru Imperiul Austro-Ungar şi invers). Uitasem în răspunsul anterior de mărcile pentru ziare, ele au valoarea de 1 kreuzer şi sunt mai multe emisiuni consecutive, puse în circulaţie între 1874 şi 1898, în patru variante (fără filigran sau cu trei tipuri diferite de filigran). Toate sunt nedantelate. Au circulat până la 30 septembrie 1900, fiind înlocuite de mărci cu un model nou.
Este totuşi interesantă cartea poştală.Cel puţin aşa mi se pare .Este trimisă către doamna Constance Frey iar unde este imaginea cărţii poştale scrie :
RăspundețiȘtergere""L`esperance est la fille du ciel."" Apoi cineva se semneaza dar nu am reusit sa descifrez cine este desi semnatura este clara.Apoi scrie data: 25 V 903.
Ma gandeam sa-i fac o poza si sa v-o trimit ,poate descifrati cine sa semnat.Am cautat citatul pe internet dar nu am gasit sursa.Poate este un personaj necunoscut.
Dacă puteţi, trimiteţi-mi o poză şi vă dau detalii. Citatul nu-mi spune nimic.
ȘtergereBuna ziua.Acum v-am trimis poze cu cartea postala.
RăspundețiȘtergereCred că aţi primit răspunsul.
Ștergere