Recent a fost vândută o colecţie de marcă românească destul de bogată în piese interesante.
Mie mi-a atras atenţia preţul solicitat, colecţia fiind oferită în sistemul Buy It Now (primul venit, primul servit).
Colecţia conţinea piese începând cu emisiunea a doua, mergând până la perioada Republicii, conţinând destule piese interesante la perioada clasică şi postclasică, dar cu lipsuri importante în perioada ceva mai târzie.
Spre deosebire de alte colecţii de marcă românească, am remarcat lipsa falsurilor şi a făcăturilor filatelice (iar din aceasta am tras concluzia că a fost realizată de o persoană oarecum pricepută). Vă dau câteva exemple.
Dacă doriţi să vedeţi imaginile mai mari, puteţi descărca un fişier PDF conţinând 75 de pagini de album, de aici. Fişierul are 39 MB.
Era să închei fără să vă spun şi preţul cu care s-a vândut colecţia: "numai" 7.750 dolari. Acum puteţi face o comparaţie cu propria colecţie.
Eu nu mai inţeleg nimic. La ce anume se referă cand se etichetează drept raritate un timbru?
RăspundețiȘtergereDeoarece acestea le-am mai vazut şi la alte licitaţii si le văd acum si o să le mai văd şi in viitor! Şi cu toate acestea sunt considerate rarităţi! Atunci ce este foarte rar sau extrem de rar?
Trag concluzia că am cam scris degeaba până acum.
ȘtergereSpuneţi-mi şi mie câte "degetare" Urlaţi aţi mai văzut şi unde? Sau marca de 10 bani "barbă" pe hârtie vărgată (şi orizontal, nu vertical), sau blocuri de 6 de 25 bani Paris, sau blocuri de 4 de 50 bani Paris, sau... sau scrisori cu Raiu cu supratipar "8 IUNIE" etc.?
Din câte îmi dau seama, dacă vi se oferă un clasor cu aşa ceva, nici nu-l băgaţi în seamă. Pentru că le-aţi mai văzut.
Si uite asa ne dam seama cat de mult mai avem de invatat noi, juniorii, intr-ale filateliei...
RăspundețiȘtergereMultumiri Max ptr articol si pentru rabdarea cu care ne raspunzi de fiecare data. Vazusem si eu lotul insa nu credeam ca cineva va da suma respectiva, dar iata ca sulprize se intampla si pe atipicul e-bay...
Când eram şi eu mai pe la început, am fost de multe ori păcălit de tot felul de indivizi.Între timp am învăţat multe ,cele mai multe pe propria-mi piele.
ȘtergerePoate că m-aş fi lăsat demult de colecţionat, dacă n-aş fi dat peste câteva persoane inimoase, care mi-au arătat pe ce cale să o apuc.
Astăzi am impresia că nu mai există nimeni dispus să-i ajute pe cei aflaţi mai la început. Este păcat. Dacă eu, cu blogul meu, reuşesc să îndrept ceva din toate astea, atunci e bine şi mă declar mulţumit.
Max , din păcate mari colecționari întru filatelie nu folosesc absolut de loc internetul .
RăspundețiȘtergereAșadar cred că nu trebuie să te superi ,ci să acorzi cât mai multă îngăduință și înțelegere filateliștilor amatori care te vizitează. Ceea ce și faci zi de zi.
Ceea ce-mi place mie la unii profesori este că tratează și raspund cu maximă seriozitate la orice intrebare.
Max , amatorii (ca mine) întreabă lucruri trăznite !
(comentariu legat de ceea ce spune doar eu )
Salutări filatelice ție și tuturor vizitatorilor tăi !
Nu mă supăr, Andrei. Dar prefer o întrebare pusă normal şi direct unei încercări de a decoperi "formula magică", doar aşa, pocnind din degete, o formulă care nu prea există.
ȘtergereDin păcate, nu se înţelege că studiul atrage cunoaşterea.
Frumoasă colecție și cred că n-a fost scumpă cu toate că nu sunt puțini banii plătiți pe ea.
RăspundețiȘtergereMerită pentru că e multă căutare în colecția aceasta
Eu aş fi fost mai puţin darnic. Dar probabil că nu toţi gândesc la fel ca mine.
ȘtergereÎn orice caz, nu este ceva care se vede în fiecare zi.