Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 27 noiembrie 2011

Life in Pictures - Biodiversitate


Vă doresc tuturor o duminică cât mai plăcută!

74 de comentarii:

  1. Superbe timbrele, banuiesc ca fac parte din colectia personala. Am reusit sa recunosc si eu cateva timbre prezente si in clasoarele mele :)

    Azi ai cam intarziat cu Life in Pictures...Sa ai o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase imagini! Din pacate dropia a disparut din fauna romaneasca, mi se pare ca si cocosul de munte nu se mai intalneste pe meleagurile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dropia seamana tare mult cu un curcan. De-aia o fi disparut ...
    Frumoase, mai ales culorile pastelate ale fondului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare a greşit Dumnezeu cînd a dat omului putere asupra animalelor, sau omul face abuz de putere?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum cincizeci de ani nu exista Internet iar filatelia era o inepuizabilă sursă de cunoaştere, mai ales pentru puştimea dornică de instruire.Remarc acum cu plăcere şi nostalgie, în seria postată, mărci după care tânjeam copil fiind, pe care le vedeam în clasoarele tovarăşilor de joacă mai mari ca mine, care se făleau cu asemenea "exemplare", şi din care, pot spune, că nu am avut decât două sau trei din toată seria...Cred că apăruse prin 1960....Mulţumim pentru această postare care dă, într-un mod plăcut şi inedit, timpul înapoi...

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am crezut ca e curcan...asta pentru ca nu cred sa fi vazut cu adevarat dropii :))
    dar am vazut o familie de mistreti cand treceam noaptea prin padurea Dobrovat...traversau linistiti soseaua...noi am oprit masina...s-au oprit si ei...s-au apropiat si apoi si-au continuat drumul...erau imensi...ma gandeam ca ne-ar fi putut rasturna fara probleme...

    frumoasa colectia ta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. A propos de biologie, oare exista vreo serie de timbre despre incurajarea publicului general de a se proteja in mod adecvat prin CONDOM ? Ca eu m-am speriat cand am citit articolul asta ieri, (via blogul Diacritica):

    http://www.adevarul.ro/life/viata/Romanii_folosesc_doar_un_prezervativ_pe_an_0_596940627.html

    (Si nu numai ca m-am speriat, dar m-am si EVERVAT pe jurnalistii profesionisti si editorilor lor carora le place sa dea stiri-bomba, dar uita sa dea acolo macar un indem catre vreo sursa de informatie mai reputabila despre Educatie sexuala si Protectie de BTS, STIUT fiind, (chiar de la ei, daca nu din experienta directa), ca nivelul competentei educative a educatorilor profesionisti si raspunzatori de vieti de copii, inclusiv Min. Sanatatii, Min. Educatiei, BOR, etc., este execrabil de scazut in legatura cu Educatia sexuala in Romania, iar bloggerii de tip PR initiaza campanii de imbunatatire a imaginii Romaniei pe Google, in loc sa se ocupe mai concret de chestii mai concret pertinente pt. copiii REALI ai Romaniei...

    RăspundețiȘtergere
  8. Erata: ENERVAT

    Linkuri posibil util-informative:

    http://www.nhs.uk/worthtalking.....about.aspx

    http://drruth.com/

    http://www.std.co.uk/index.htm

    http://bedsider.org/

    RăspundețiȘtergere
  9. Sorry ! Nu stiu de ce nu mi-a aparut primul post la care am facut Erata, probabil din cauza de link html, mi se mai intampla pe blogspot.

    Era vorba de o intrebare: a propos de biologie, exista oare vreo serie de timbre care sa promoveze in randul populatiei generale despre protectia adecvata cu CONDOM in timpul relatiilor sexuale ?

    Si adaugam ca eu ma ENERVASEM cand citisem ieri pe blogul Diacritica despre un articol din ziarul Adevarul, repetat ulterior si in Evenimentul zilei, despre un survey recent care arata ca un roman foloseste in medie doar un prezervativ pe an, si ma enervasem pe jurnalistii respectivi PROFESIONISTI care nu dadusera dovada de ETICA umana si profesionala si nu au pus si ei acolo, alaturi de stirea bomba de scandal, macar vreun indem catre publicul general de a cauta vreo sursa reputabila de INFORMATIE posibil util-educativa despre Educatie sexuala, inclusiv protectie adecvata fata de BTS...dat fiind stiut deja, chiar de la acei jurnalisti, prin alte stiri-bomba despre nivelul execrabil al competentei educative a PROFESIONISTILOR direct raspunzatori pentru educatia publicului larg in problema de Viata, (inclusiv Biologie, Sanatate, Spiritualitate, etc.), ca de ex. Min. Sanatatii, Min. Educatiei, BOR, etc., si totodata stiut deja ca jurnalistii de tip blogger PR sunt mai degraba interesati/motivati de a face campanii de imbunatatire a imaginii Romaniei pe Google decat pt. a face altfel de campanii posibil mai concret practic imediat adecvate si utile imbunatatirii conditiilor de Viata a copiilor si ingeneral al cetatenilor si locuitorilor cat se poate de REALI ai Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ah, habar NU am DE CE imi tot dispare postul principal de dinainte de Erata, care apare astfel TOTAL ca nuca-n perete ! E o chestie care mi s-a mai intamplat pe Blogspot, poate intra in vreun Spam cumva si poti sa recuperezi.

    Intrebam, a propos de biologie, daca exista vreo serie de timbre care sa promoveze protectia adecvata prin CONDOM in timpul relatiilor sexuale, si ziceam ca ma ENERVASEM din cauza unor jurnalisti profesionisti carora le-a placut sa ofere publicului larg stirea-bomba ca in Romania un roman foloseste in medie numai 1 (un) prezervativ pe an, fara a adauga, in mod etic, si vreo informatie, o indrumare ceva acolo catre vreo posibila sursa utila de informatie despre Educatie sexuala, catre publicul larg cititor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mai scriam ca alaturi de acei jurnalisti care ma enervasera, adaugasem si alti posibili promoteri profesionisti de tip PR care se simt motivati de a initia campanii de imbunatatire a imaginii romanilor pe Google, dar nu par motivati de a promova posibila imbunatatire a insasi VIETII copiilor si tinerilor reali ai Romaniei, dat fiind stiut deja de din toate partile ca nivelul real al competentei si motivatiei reale a educatorilor profesionisti chiar raspunzatori de minti si vieti si suflete de oameni la nivel de public larg, Min. Sanatatii, Min. Educatiei, BOR, Societatea civila, etc. este in mod cat se poate de real destul de scazut in acest moment in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  12. Deosebită colecție, Peter! Viața în toate (sau aproape toate) formele fizice animalice! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumoasa, nestampilate ,nu reusesc sa disting anul insa :( Duminica faina!

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu le recunosc . acum se odihnesc in colectia fratelui meu , dupa ce i-am facut vraiste in ele cand eram mica , am rascumparat putin , dandu-i tot ce mai aveam .

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună Max!
    Wow ce colecție frumoasă!
    Ai strâns o gradină zoo,
    sunt vechi dar foarte interesante...
    Oare ce mai urmează?
    O duminică excelentă îți doresc,Max!

    RăspundețiȘtergere
  16. frumoasa alegere...
    este esentiala vietii pe pamant de aceea este foarte important sa mentinem echilibrul si daca se poate sa o inbunatatim!:). zi faina..

    RăspundețiȘtergere
  17. Frumoasa seria "Vanatoarea", dantelata, din 1956. Parca era si o poveste cu ea care i-a marit cota. As fi vrut sa postati si FDC-ul aferent pentru a intregi imaginea acestei serii.

    RăspundețiȘtergere
  18. Administrator: Sunt din colecţia personală, Nu-i mare lucru, dar m-am gândit că ilustrează în mod fericit tema.
    Am întârziat puţin, dar recuperez!
    La fel îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cristi: Măcar aşa pot vedea şi cei mai tineri cum arătau, căci sursele documentare nu sunt foarte multe.

    RăspundețiȘtergere
  20. Dani: Eu încă mă mai minunez de artiştii din acea vreme. Tehnica de imprimare este destul de înapoiată, dar machetatorul trebuia să
    "vadă" descompunerea în culori, dar şi ansamblul.

    RăspundețiȘtergere
  21. Doru: În timp devin mici giuvaere.
    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Tiberiu: Mai degrabă cred că omul a ajuns să facă un abuz asupra celorlalte specii.
    Din fericire, încep să se trezească din ce în ce mai multe conştiinţe care cer apărarea acestor comori.

    RăspundețiȘtergere
  23. cypy: În multe astfel de desene (unele chiar sărăcăcioase, poate chiar "spartane") există o anumită frumuseţe. Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  24. Rokssana: Îţi mulţumesc frumos! Şi voi să aveţi o duminică plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  25. Marco Polo: Seria a fost pusă în circulaţie în martie 1956 (urmată, la câteva luni, mai precis în decembrie) de o emisiune asemănătoare, dar cu culorile schimbate şi nedantelată. La vremea respectivă, seria a constituit un veritabil succes, devenind foarte populară printre colecţionari. La aceasta a contribuit şi introducerea anumitor valori în vechile "plicuri filatelice cu premii".
    Cam în aceeaşi postură eram şi eu în tinereţe, tânjeam după serie, pe care nu mi-o puteam procura din lipsă de bani (valoarea nominală totală însemna ceva, cu banii ăia se putea trăi bine câteva zile...).

    RăspundețiȘtergere
  26. Pandhora: Eu am aflat prima dată de dropie când aveam doar câţiva ani. Ai mei îmi cumpăraseră un joc de cărţi, dar cu animale din toată lumea. Pe fiecare carte era câte un animal, cu câteva rânduri ca explicaţie. Cred că textele de pe acele cartonaşe au fost şi primele pe care le-am citit de unul singur (înainte să ajung la şcoală, în clasa I-a)... :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Rudolph Aspirant: Am rezolvat-o cu comentariile, două dintre ele ajunseseră într-adevăr la spam, dar le-am retrimis la locul lor normal, manual (câteva ore am avut ceva activităţi "offline").

    Din câte ştiu (nu sunt prea bine informat în materie de apariţii editoriale noi la timbre, pentru că nu prea mă interesează), în ultimii ani au apărut în mai multe ţări timbre de propagandă, anti SIDA. Nu exclud să fi apărut, dar dacă aşa este, atunci mă declar eu neinformat.

    Despre modul în care unii jurnalişti îşi fac meseria s-a scris enorm de mult prin RO în ultimii doi-trei ani, mai ales după ce multe locuri de muncă prin redacţii au început să dispară din cauza crizei. Motivele însă nu trebuie atribuite exclusiv crizei, ci şi modului în care unii înţeleg să îşi facă treaba, de la nivel de redactor, până la marele management (lucrez şi eu tot în media şi ştiu destul de bine cam ce se întâmplă).

    Eu aş susţine o astfel de campanie, dar nivelul de audienţă al blogului acesta este încă destul de coborât. Rezultatele ei ar fi absolut nesemnificative. Până nu se vor implica nume grele atât din mass-media, cât şi din social media, nu ştiu dacă s-ar putea face ceva. Există însă mai multe ONG-uri care au încercat astfel de campanii. Numai că pe net nu-mi aduc aminte să fi fost ceva mai de amploare în ultimul an (este drept, campaniile de acest gen nici nu le-am urmărit, s-ar putea să greşesc din lipsa unei informări adecvate).

    RăspundețiȘtergere
  28. Dana Diaconu: Denumirea oficială a seriei este "Vânătoarea" (sic! domnii de atunci nu îmi dau seama cum puteau "vâna" păstrăvi, sau specii care erau declarate deja dispărute, precum dropia). Chiar asta a fost intenţia celor de atunci, să ilustreze tema cât mai bogat.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cris-Mary: Anul este 1956, dar nu apare pe desene.

    RăspundețiȘtergere
  30. Alm: Mulţi ani, până prin anii '70, aceste mărci au rămas deosebit de populare printre colecţionari. Era o mândrie să ai seria completă, pe atunci... :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Elena: Mulţumesc! Urmează tot frumuseţi, sunt multe de arătat... :))
    O duminică excelentă!

    RăspundețiȘtergere
  32. Geanina: Îţi mulţumesc, şi eu îţi doresc o duminică cât mai plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  33. Costellino: Frumuseţea mărcilor a avut un impact pozitiv asupra cererii, tirajul epuizându-se pe de o parte prin achiziţionarea de către colecţionari, pe de altă parte şi prin consumul poştal (seria - cu excepţia a două valori - a fost masiv utilizată la francare). Nominalul cam măricel la acea dată nu a permis oricui să cumpere seria şi, mai ales, nu s-au putut face stocuri, decât din mărci deparaiate, ştampilate.

    Din păcate nu am plicurile FDC, pentru că nu am colecţionat aşa ceva (le-am considerat întotdeauna un produs artificial, care nu a apărut dintr-o necesitate poştală).

    Puteam posta şi seria nedantelată, dar imaginile sunt tot aceleaşi, numai culorile fiind schimbate. Ca fapt divers însă, seria dantelată este mai rară decât cea nedantelată, care nu prea a circulat şi poştal.

    RăspundețiȘtergere
  34. Este seria mea preferată din perioada R.P.R împreună cu Flora din 1957.
    Sunt tare frumoase timbre după părerea mea. Mulțumesc pentru postare !

    RăspundețiȘtergere
  35. tu1074: Şi pentru mine este una dintre seriile preferate. Îmi place mult perioada, mai ales datorită bogăţiei în varietăţi!
    Şi eu îţi mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  36. Ana Marin: Mulţumesc, la fel îţi doresc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  37. pînă la urmă cerbul carpatin e cel mai scump; poate că aşa spun şi amatorii de trofee de vînătoare, dar ăla iarăşi e un tărîm unde nu mă prea pricep :) .
    ca de obicei, ai adunat aici imagini frumoase. o seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  38. Călin: Aici chiar ai dreptate. Filatelic, este valoarea "cheie" şi cea mai căutată. Iar dacă este să ne băgăm în chestiile vânătoreşti, aici eu sunt puţin paralel cu problema, recunosc cinstit!
    O seară plăcută îţi doresc şi eu, Călin!

    RăspundețiȘtergere
  39. Republica Populara Romania,eheee,ce raritati.
    O saptamana zambitoare

    RăspundețiȘtergere
  40. Fetita Junglei 13: Nu sunt chiar rarităţi... :))
    La fel îţi doresc, mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  41. Diverse: Îţi mulţumesc, o seară plăcută şi ţie! :)

    RăspundețiȘtergere
  42. @Max Peter:
    a. Graţie pasiunii Dvs.nobile, împărtăşită pe acest blog cu multă căldură şi nouă, amatorilor de filatelie şi de frumos, am ajuns să-mi redescopăr vechile clasoare.
    b. Nedumerire: Există o serie de 10 valori "Vânatul migrator", grafician I.Dumitrana 1961.Într-un vechi catalog al mărcilor româneşti de prin anii 1980, seria figurează ca fiind din 1965, având numărul de ordine 613.Cine şi cum greşeşte ? Vă mulţumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  43. Marco Polo: Mulţumesc frumos pentru apreciere.
    Seria din 1961 (numere de Michel 1981-1990) se cheamă într-adevăr tot "Vânătoare", dar este altă serie. Cea pe care am ilustrat-o eu este "Vânătoarea" din 1956 (numere de Michel 1565-1576). În 1965 există o serie de "Vânat" formată numai din 5 valori (numere de Michel 2460-2464).
    Am o grămadă de cataloage cu ilustraţii, dar nu le pot pune pe blog din cauza interdicţiei prevăzute în drepturile de autor ale editurilor respective.
    În 1980 nu ştiu să fi apărut vreun catalog, poate doar vreo listă de preţuri a fostei DECT Rompresfilatelia. Cataloage au apărut în 1959, 1964, 1974 şi 1984 (ultimul, în două volume, a fost interzis la difuzare şi retras de pe piaţă; noroc că nu s-a distrus, pentru că a fost pus în vânzare abia în 1990).
    Vă pot răspunde la orice eventuală întrebare suplimentară pe marginea acestui subiect, mulţumindu-vă totodată pentru interes (acest lucru chiar contează pentru mine!)

    RăspundețiȘtergere
  44. de unde iei fotoografiile astea faine?:D

    RăspundețiȘtergere
  45. 1.Da, era o listă de preţuri.
    2.Aşadar: 10 valori, 1961, I.Dumitrana, R.P.ROMÎNĂ
    10 bani căprioară
    20 bani râs
    35 bani mistreţ
    40 bani urs
    55 bani cerb
    75 bani vulpe
    1 leu capră neagră
    1,55 lei iepure
    1,75 lei bursuc şi
    2 lei căprioară

    RăspundețiȘtergere
  46. C.L.M.: Sunt scanate după timbrele luate dintr-un clasor. Simplu... :))

    RăspundețiȘtergere
  47. Marco Polo: Exact, acestea sunt valorile seriei din 1961. Vă mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  48. Max Peter: Da, deci mai există o..."Vânătoare"! :)
    Şi eu vă mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  49. Marco Polo: Aşa este! :))
    Plăcerea este de partea mea!

    RăspundețiȘtergere
  50. Colectia e bine pastrata,chiar daca unele animale sunt pe cale de disparitie.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  51. angi: La fel îţi dorec şi eu, mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  52. superba colectie! de pe vremea când România era Republica populara ;) si â se scria cu î...
    Cred ca este si deosebit de valoroasa, nu?

    RăspundețiȘtergere
  53. Mă bucur să aflu că nu sunt singurul care agrează perioade aceea(din punct de vedere filastelic!).După reforma monetară din '52 și până pe la sfârșitul anilor'50!

    RăspundețiȘtergere
  54. Astea sunt de pe vremea Republicii Populare. Eu am un drapel din acei ani.

    RăspundețiȘtergere
  55. CARMEN: Mulţumesc!
    Nu are valoare mare, în ciuda celor peste 50 de ani de când au fost emise.

    RăspundețiȘtergere
  56. tu1074: Acea perioadă este colecţionată cu plăcere de către mai mulţi filatelişti, sunt câteva serii mai apreciate. Mie îmi place perioada deoarece colecţionez varietăţile de filigran de la filigranele RPR.

    RăspundețiȘtergere
  57. Costin Comba: Fiecare colecţionează câte ceva... :))

    RăspundețiȘtergere
  58. Indiferent de micile erori, e de apreciat preocuparea pentru a face cunoscute speciile rare din tara noastra, evident cu intentia de a le proteja.
    Dupa cum merge cu distrugerea mediului natural in Romania, mai ales a padurilor si apelor, in scurt timp animalele acestea vor mai exista doar pe marcile postale si in fotografii...

    RăspundețiȘtergere
  59. Zina: Cred că propaganda pentru protejarea speciilor se face pe mărci poştale de când nici măcar în Occident nu prea se ştia cu ce se mănâncă ecologia! S-ar putea să ai dreptate, nu ştiu un alt mediu de transmitere a mesajelor de acest fel care să aibă tiraje şi audienţă mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  60. Încă nu mă satur să admir minunatele mărci postate!Remarcă :
    La prima valoare de 55 de bani, dacă Dumitrana mai adăuga un "S" din greşeală, la urma ursului (de-aia n-are ursu' coadă!), el, graficianul, "ieşea" abia cu Decretul din 1964 iar "eroarea" filatelică ce presupunem că nu apucase să fie retrasă la timp, era astăzi (foarte) bine cotată! :) Cred că tot colectivul său a fost extrem de atent la grafică la 55 de bani! Cu bine şi cu urşi fără coadă! :)

    RăspundețiȘtergere
  61. Marco Polo: În epocă s-au făcut intenţionat numai două lucruri. La "Flora carpatină" din 1957, la două valori machetatorul a adăugat în desen iniţiala numelui său (M de la Menchendorfer), dar numai la câte un singur clişeu din coală. Astăzi, cele două "erori" sunt menţionate de cataloagele mari şi orice colecţionar cu ceva pretenţii se mândreşte dacă le are în colecţia personală.

    RăspundețiȘtergere
  62. Sunt convins ca ai fost ultra-selectiv de data asta, ca sigur aveai de unde alege ;)
    O seara placuta, Peter!

    RăspundețiȘtergere
  63. teonegura: Ai dreptate, aveam de unde alege, dar nu le pn pe toate odată, mai las şi pentru ediţiile viitoare... :))
    O seară plăcută îţi doresc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  64. Deosebite timbre! Fratele meu avea un clasor impresionant si facea schimb cu alti prieteni de-ai lui! Cred ca atunci am realizat prima data ce pasiune frumoasa este!
    O saptamana cu bine! ;)

    RăspundețiȘtergere
  65. LOLITA: Este ceva deosebit (spun eu, mai sunt şi alţii de aceeaşi părere...). :))
    Şi eu îţi doresc o săptămână cât mai plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  66. Faina colectie de animalute! Oare chiar mai avem mistreti in paduri sau ii importa Tiriac, cand are invitati la vanatoare :)?

    RăspundețiȘtergere
  67. Neuroanchiloza: Mai avem, nu sunt importaţi. La capitolul ăsta, stăm chiar foarte bine faţă e alte ţări europene.

    RăspundețiȘtergere