Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 26 septembrie 2011

"O carte deschide o lume nouă"

Compania Naţională Poşta Română a colectat şi donat în 2010 şi 2011 aproape 75.000 de cărţi şi manuale unui număr de peste 80 de şcoli, în special din mediul rural. În cadrul proiectului „O carte deschide o lume nouă”, aflat la cea de-a doua ediţie, organizat de CNPR în perioada 1 iunie-15 septembrie a.c., s-au strâns, în oficiile poştale, aproape 22.000 de cărţi. Acestea au fost dăruite unui număr de 40 de şcoli din toată ţara, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

Prima ediţie a acestei campanii sociale, din anul 2010, s-a bucurat de un real succes, fiind colectate peste 52.000 de cărţi, care au fost dăruite bibliotecilor şcolare.

Cea mai recentă donaţie de cărţi şi manuale, făcută de CN Poşta Română SA, a avut loc astăzi, 23 septembrie 2011, la Şcoala Generală Breaza de Sus, cu clasele I-VIII, din judeţul Prahova. Fondul de carte al şcolii a fost astfel îmbogăţit cu 1.560 volume cu profil literar şi de specialitate.

Dumitru Daniel Neagoe, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, a transmis, cu această ocazie, următorul mesaj: „Compania Naţională Poşta Română s-a implicat constant în viaţa comunităţilor, în mod special prin activităţi dedicate   copiilor. La rândul meu, am participat cu plăcere la această campanie, “O carte deschide o lume nouă", ajunsă anul acesta la cea de-a doua ediţie, pentru că am reuşit, datorită oamenilor binevoitori care au donat cărţi în oficiile poştale, să ajutăm şcolile din mediul rural in principal, dar si urban, să îşi îmbogăţească fondul de carte. Ştiu că o carte nu este un dar pentru o zi, o toamnă sau un an, ci un dar pentru totdeauna. Sperăm ca această campanie să devină o tradiţie în Poşta Română şi de fiecare dată să putem oferi copiilor o lume mai bună prin intermediul cărţilor”.

La cea de-a doua ediţie a campaniei „O carte deschide o lume nouă”, cele mai multe cărţi s-au strâns în oficiile poştale din Bucureşti (4 822), Constanţa (3.886), Timiş (3.000), Galaţi (1.365), Cluj (1.151) şi Bihor (708).

16 comentarii:

  1. mi-ar fi placut sa stiu de aceasta colecta...nu prea a fost mediatizata...
    sper ca anul viitor sa aflu la timp...

    RăspundețiȘtergere
  2. Extraordinară iniţiativă! Bravo lor pentru efort şi mulţumesc ţie pentru informaţie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nici eu nu am stiut :(((( as fi donat si eu carti!!! :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Pandhora: Mi-ar fi plăcut şi mie să fi ştiut mai din timp, dar isteţii ăştia au dat comunicatul la terminarea acţiunii!... Halal PR!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana Diaconu: Din păcate, acţiunea s-a încheiat... :(

    RăspundețiȘtergere
  6. frunoasa ideea, dar foarte slab mediatizata

    RăspundețiȘtergere
  7. Vera: Ai dreptate, acum sunt puţini cei care mai pot să-şi cumpere cărţi, dar - vorba Sophiei, la capitolul comunicare stau cam prost...

    RăspundețiȘtergere
  8. da, superba initiativa, din pacate brasovul nu este in top...nu-mi vine sa cred...tot o comunicare precara...O seara excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Faina initiativa. Din pacate nici Iasul nu este in top. Poate la anul :). Seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tamy: Îmi pare rău pentru Braşov, poate la anul, dacă se va mai organiza, pentru că nu ştiu niciun fel de amănunte.
    Îţi mulţumesc pebtru urare!

    RăspundețiȘtergere
  11. Geanina: Şi pentru Iaşi îmi pare rău, că doar atâţia cărturari a dat! Dar nu-i nimic, poate se repetă chestia la anul.
    Şi tu să ai o seară faină!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am ştiut de această campanie. Poate, pe viitor, să fie mai bine mediatizată, căci fiecare avem cărţi pe care le-am putea dona pentru o asemenea cauză bună.
    Poate în felul acesta vor fi şi elevii sensibilizaţi să se apropie mai mult de lectură, căci se vede că citesc tot mai puţin şi e păcat...

    RăspundețiȘtergere
  13. Alexandru: Nici eu nu am ştiut de campanie până să văd comunicatul. Din păcate, anul trecut am renunţat la o parte din cărţile adunate în decursul timpului. O parte le-am dat copiilor şi vecinilor. Ce a rămas am vrut să le dau unui anticariat, care nu a vrut să le ia. Am mai încercat la unul - aceeaşi soartă! Până la urmă au ajund la un colector de hârtie veche...

    RăspundețiȘtergere