Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 5 septembrie 2011

Falsuri Fournier

La licitaţia de la mijlocul lunii trecute a firmei americane Apfelbaum a fost oferit un lot de falsuri Fournier, respectiv un set de pagini din albumul realizat de Asociaţia Filateliştilor Elveţieni, despre care am mai pomenit într-un articol mai vechi.

Lotul este prezentat în imaginile de mai jos (click pe imagini pentru mărire).


Pentru cele cinci pagini de album, casa de licitaţie recomanda un bid de 300-350 de dolari SUA. Mie mi se pare cam măricel preţul. De altfel, cred că lotul a rămas nevândut.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre Fournier, puteţi găsi câteva date aici (în limba engleză).Ca să vă scutesc de muncă, vă prezint mai jos câteva pagini suplimentare din acelaşi album, cuprinzând unele dintre sculele tipografului.


Întâmplător, acum vreo două săptămâni a fost oferit pe eBay un fals Fournier al mărcii de 15 bani din emisiunea 25 ani de domnie. Piesa a fost oferită drept varietate de dantelură, dar... O puteţi vedea mai jos:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu