Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 30 septembrie 2011

Mâine, "Noaptea Bibliotecilor"!

Noaptea Bibliotecilor, un eveniment cultural inedit care îşi propune să reînvie mersul la bibliotecă, se va desfăşura în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00 - 4.00, în centrele din Bucureşti şi din ţară.

Organizatorii Nopţii Bibliotecilor sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club. Misiunea proiectului "Noaptea Bibliotecilor" este promovarea mersului la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011.

Scriitori, critici literari, poeţi şi cercetători vor povesti experienţele lor de lectură la început de octombrie. De asemenea, concerte unplugged vor avea loc în cadrul evenimentului.
Potrivit site-ului evenimentului, ideea Nopţii Bibliotecilor a pornit de la o ipoteză statistică: "dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ".

Pentru mai multe detalii şi programul complet al evenimentelor desfăşurate în bibliotecile din întreaga ţară, vizitaţi site-ul http://www.noapteabibliotecilor.ro16 comentarii:

 1. Vera: Da, e ceva frumos. E o acţiune de promovare a culturii care începe să aibă din ce în ce mai mulţi adepţi.

  RăspundețiȘtergere
 2. super idee...cati dintre noi vor fi acolo? am pus si eu pe facebook, poate cei tineri vor fi mai grozavi...

  RăspundețiȘtergere
 3. Rokssana: Nu ştiu! Eu am o invitaţie la Biblioteca Metropolitană. Să văd numai dacă mai şi ajung...

  RăspundețiȘtergere
 4. Felicitari organizatorilor pentru acest eveniment!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cristi: Da, bravo lor, mi-aş dori să fie mai dese astfel de acţiuni.

  RăspundețiȘtergere
 6. ganguritu: Aşa am spus şi eu!

  Off topic: Uite că-mi plac oareşce gângureli de pe la tine... :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Am si eu o biblioteca metropolitana la parterul blocului,doar ca am vazut ca nu participa la acest eveniment...

  RăspundețiȘtergere
 8. yboy: Uită-te pe harta bibliotecilor de mai sus şi o vezi acolo: pe Tache Ionescu. Dacă nu participă, atunci o fi intervenit ceva...

  RăspundețiȘtergere
 9. wow ce frumos! felicitari celor care au gandit acest eveniment! :)

  RăspundețiȘtergere
 10. Geanina: E o acţiune frumoasă, într-adevăr!

  RăspundețiȘtergere
 11. vine ca o urmare fireasca a "noptii portilor deschise la muzee"....poate asa ne vom reaminti cum e sa tii o carte in mana....sa uitam pentru o noapte de virtualul unde isi gasesc locul o sumedenie de carti...
  eu imi propusesem sa citesc w-end-ul asta "Frumoasele straine" a lui Cartarescu...

  RăspundețiȘtergere
 12. Pandhora: Încet-încet, lumea începe să se sature de prostiile care ne-au invadat viaţa în ultimul timp, într-un mod nefiresc aş putea spune. Cred că tuturor începe să ne fie dor şi de puţină normalitate. O astfel de acţiune eu o văd ca pe un strop de normalitate într-o societate nebună...

  RăspundețiȘtergere
 13. Vad ca Harghita mea...nu-i. Dar avem biblioteca, sa stii.

  RăspundețiȘtergere
 14. Cleo: Poate că nu participă la această acţiune, căci în Bucureşti, de pildă, sunt o grămadă de biblioteci, dar numai una a participat.

  RăspundețiȘtergere