Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 1 septembrie 2011

Medicină: S-a descoperit virusul artificial care omoară cancerul

O nouă descoperire medicală le dă speranţe bolnavilor de cancer. Un virus aritificial are capacitatea de a ataca doar celulele canceroase, fără a afecta celulele sănătoase din organism.
 
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii canadieni, virusul artificial denumit JX-594 acţionează că un vaccin în lupta cu boala. Virusul injectat în organism pătrunde în celulele canceroase, se multiplică şi le distruge, fără a afecta formaţiunile sănătoase.
 
"Suntem foarte entuziasmaţi pentru că este o premieră în istoria medicinii că un virus să se multiplice în ţesutul canceros după ce a fost injectat intravenos în pacient", a declarat profesorul John Bell, cercetătorul-şef al Universităţii din Ottawa, Canada, citat de BBC News.
 
Experimentele au fost făcute pe 23 de pacienţi, bolnavi de cancer, care au acceptat să li se injecteze intravenos virusul. În urma tratamentului au fost descoperite rezultate miraculoase. De asemenea, virusul a mai ajutat şi la stoparea dezvoltării altor tumori maligne.

Sursa

12 comentarii:

  1. Ar fi un lucru genial sa scoata de sub tejghea un remediu pentru cancer. In mod sigur insa va fi descoperita o noua boala care ne va tine "ocupati".

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot ce e posibil, George. Dar pe mine mă sperie şi mă mâhneşte nespus faptul că aud tot mai des despre persoane cu un astfel de diagnostic. Acum două săptămâni am aflat despre un fost coleg, săptămâna trecută despre un vecin...
    Uite, acum chiar sunt întors pe dos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ajuta sa se descopere leac impotriva cancerului. Desi eu stiu ca s-au mai descoperit medicamente pentru cancer. Dar nu am auzit nimic de efectele adverse? Un virus fara alte efecte? Hmmmmm!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minoki: Eu sper din toată inima să se găsească ceva şi să fie eficient. Vom vedea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta e o veste extraordinară! Dacă ar funcționa, aș plânge de bucurie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Vera: Am căutat pe site la BBC, dar n-am dat de articolul cu pricina, să aflu şi eu mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pacat ca se dau stiri de genul acesta si de fapt metoda poate o sa se poata aplica doar de peste 5 ani cand o sa fie aprobata de forurile medicinei mondiale. Se creeaza o speranta falsa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Zodrac: Mie mi-e greu să mă pronunţ. Nu pot spune nici că e bine, nici că nu e. S-ar putea să fie totuşi bine, deoarece un astfel de anunţ poate "băga în viteză" o echipă concurentă, care lucrează la un produs asemănător, iar "graba" ar fi până la urmă în beneficiul celor care au nevoie de tratament. Adică ar putea fi vorba de reducerea timpului până la punerea pe piaţă.
    Cred că îţi dai seama ce lovitură (inclusiv comercială) va da cel care pune primul pe piaţă un astfel de medicament.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt de acord in totalitate cu Zodrac, citind o asemenea stire bolnavii de cancer isi fac sperante, si cine stie cand va aparea " la liber" medicamentul, cine stie ce costuri va avea, cine stie cine si-l va putea permite. Din pacate cam asta e realitatea, cruda...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ştiu Shayna, dar pur şi simplu nu am putut să trec peste ştirea asta şi să nu o preiau.
    Sper să nu fiu înjurat de nimeni...

    RăspundețiȘtergere
  11. mi-e greu sa cred insa la cati virusi au testat astia, si la cati oameni au omorat... ar fi timpul sa faca si ceva bun!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pato Basil: Uite, îi răspunsesem Shaynei mai sus. Mi-a "sărit" în ochi ştirea.

    RăspundețiȘtergere