Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 4 mai 2016

A apărut o nouă formă de jurnalism online: articolul fără conţinut

Ceea ce semnalez mai jos nu este o poveste întâlnită o singură dată, care ar putea induce ideea unei greşeli, ci o problemă care se repetă iar şi iar.
Habar n-am ce este în mintea celor de la Solar Magazin şi ce spune autoarea când vede pagina respectivă. Am verificat aceeaşi adresă cu trei browsere diferite (pentru că mi se mai întâmplă să nu văd integral unele site-uri din cauza extensiilor AdBlock şi Privacy Badger). Dar nu, cu oricare browser folosit (cu sau fără pomenitele extensii) văd acelaşi lucru.
Nu am intenţia să fac eu pe poliţaiul pe net, ci pur şi simplu mă deranjează că văd un titlu, dau să citesc articolul şi mă enervez că clicăi degeaba pentru o fantezie a unor şmecheraşi, piezând timpul inutil.


4 comentarii:

  1. Dar ce se voia a fi solar magazinu acesta?
    Pe mine mă deranjează când caut ceva anume, anumele respectiv apare pe un site printre alte nșpe taguri, dar nici pomeneală de subiect.
    Și nu, nu e vorba de articole retrase sau siteuri închise.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fel de revistă a celor interesaţi de energii obţinute din surse alternative.

      Acela se cheamă spam, e clasic: întermeni sunt adăugate toate prostiile, doar-doar or veni câţiva vizitatori în plus. De regulă Google află repede de treaba asta şi scade ranking-ul "falsificatorilor".

      Ștergere
  2. Nu pricep :) Cum să obții energie de pe o pagină... goală? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine scrie/publică articolele nu se pricepe şi la suirea lor pe site; cred că nu a completat tagurile sau categoriile, iar site-ul face exact ce ştie: prost ai băgat, prost afişează.
      Ceva de genul acesta.

      Ștergere