Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 4 mai 2016

Spink a ajuns să vândă falsuri ale timbrelor româneşti! Am ajuns rău!...

...Dacă până şi ditamai casa cu vechime şi renume a ajuns să comercializeze aşa ceva.


De ani de zile scriu despre falsurile de la Căişori care se identifică imediat după dantelura în linie. Iată însă că un asemenea fals apare unde nici nu te aştepţi!

Nu văd decât o singură cauză pentru pentru asta: indiferenţă faţă de mărcile româneşti (ca să nu spun delăsare, că mă îndoiesc de faptul că ditamai casa nu ar avea bani să plătească un expert).

Lotul cu pricina poate fă găsit la pagina 230 din caralogul în format PDF, ori la această pagină în catalogul în format HTML.

4 comentarii:

 1. Am văzut pe eBay astfel de oferte, însă măcar acolo declară "pe faţă" că sunt falsuri. Totuşi, mă întreb de ce ar vrea cineva să aibă în colecţie aşa ceva, indiferent dacă sunt declarate falsuri sau sunt uşor de recunoscut (uneori cu ajutor din partea celor avizaţi) ca fiind falsuri?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred că este vorba atât de diletantismul proprietarului, cât şi de cel al casei de licitaţii.

   Ștergere
 2. Revin cu un exemplu: http://www.ebay.com/itm/ROMANIA-CLASSICAL-STAMPS-FAKE-/391444467386?ha

  RăspundețiȘtergere
 3. Acum lotul este a doua oară oferit pe eBay. Atunci când a apărut prima oară, l-am semnalat prietenilor de pe Facebook (nu stau toată ziua să scriu pe blog pentru că devin plictisitor).

  RăspundețiȘtergere