Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 9 mai 2016

Licitaţie interesantă

O scrisoare oferită pe un portal online a fost adjudecată ieri cu un preţ final din cauza căruia au început iar să-mi sune telefoanele. De ce a urcat aşa de mult preţul acestei scrisori? - a fost invariabil întrebarea care mi-a fost adresată. Click pe imagiin pentru mărire.


Scrisoarea pare una normală, este o scrisoare simplă internă din prima treaptă de greutate, expediată în octombrie 1879 de la Galaţi la Bucureşti.

Deşi preţul de strigare a fost unul extrem de modest pentru o scrisoare din această perioadă (sau poate tocmai de aceea), rezultatul poate părea unul neaşteptat (click pentru mărire).


Cauza acestui comportament al unui amator care - după numărul mare de calificative - nu pare a fi un ageamiu. De altfel, într-un catalog mai vechi există o menţiune care constituie o necunoscută celor mai mulţi colecţionari. Preţul final interesant a fost obţinut, în opinia mea, datorită mărcii de pe scrisoare:


Ce are deosebit această marcă? Vă invit să treceţi la studiu şi veţi realiza singuri.

2 comentarii:

  1. Expediată pe 2 oct. '79.....valoarea de 15 bani, a fost emisă in luna octombrie a lui 1879,deci ștampila face prețul

    RăspundețiȘtergere