La ultima licitaţie a casei Zurich Asia desfăşurată în urmă cu zece zile la Hong Kong, "vedeta" incontestabilă a fost o pereche verticală a mărcii de 2 dolari albastru şi negru reprezentând efigia doctorului Sun Yat-sen (emisiunea 1941), având efigia răsturnată.
Un colecţionar anonim a prezentat o ofertă de 5.520.000 dolari Hong Kong (circa 600.000 euro). Perechea de erori fusese evaluată de către casa de licitaţii la o sumă cuprinsă între 447.000 şi 497.000 euro.
Casa Zurich Asia a stabilit astfel un record pentru mărcile Republicii Chineze (este vorba de perioada 1912-1949, până la venirea la putere a comuniştilor).
Interesante raritatile chinezesti.
RăspundețiȘtergereEste posibil ca o carte poştală să fie ştampilată cu o data greşită?Deoarece am una trimisă in Rusia din Anglia in AU 25 06 (Exact aşa este ştampila) si a ajuns in Rusia in data de...16.8.06! :) Si sunt cotate astfel de piese greşite?
Anglia şi Rusia utilizau calendare diferite.
ȘtergereCăutaţi pe Wikipedia informaţii despre calendarele gregorian şi Iulian.
Şi eu care credeam că am ceva deosebit..:))
ȘtergereE o greşeală frecventă de interpretare. S-au lovit mai mulţi de această problemă. :))
Ștergereaaaatatia bani pentru un....timbru???
RăspundețiȘtergereDa, atâţia bani! :)
ȘtergereOooook, pentru cei care nu inteleg asta suma este colosala. :D
RăspundețiȘtergereDa, e cam măricică... :D
ȘtergereWow ! Ce chestie ! Culmea culmilor, ca o totala coincidenta, azi mai devreme surfam pe net intr-o doara dupa diverse antichitati asiatice posibil estetice si interesante, (ca sa le vad , nu ca sa le cumpar, desigur), dar uite ca la timbre nu m-am gandit ! Si tu mi-ai oferit chiar completarea necesara !
RăspundețiȘtergereOri s-a nimerit, ori chiar eşti norocos! :))
ȘtergereDegeaba ai timbre chinezeşti deoarece sunt foarte multe falsuri.Trebuie expertizate ca să ajungi să le vinzi.Şi experţii au preţuri fabuloase pentru a le face expertiza.In concluzie...fiecare trage ce concluzie doreşte. :)
RăspundețiȘtergereNicio piesă bună nu se poate vinde fără să fie însoţită de un certificat, indiferent de ţara din care provine.
ȘtergereCine strânge mărci chinezeşti, se şi pricepe la ele. Evaluările sunt făcute de profesionişti, nu de amatori.
Este valabil şi pentru mine ceea ce am scris,care am multe timbre chinezeşti vechi...;)
RăspundețiȘtergerePăi şi eu am destule. Dar nu mă pot lăuda că am mari rarităţi.
Ștergere