Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 14 noiembrie 2011

Un preţ interesant

O scrisoare filatelică francată cu o serie completă din emisiunea "Expoziţia cercetăşească" din 1931 a obţinut un preţ ceva mai "răsărit" pe eBay, săptămâna trecută.


Piesa a fost vândută cu 213 dolari, după 5 biduri. Partea interesantă este că francatura - deşi filatelică (cine nu a auzit de Borek?), se potriveşte tarifului în vigoare la acea dată pentru o recomandată externă (20 lei). Dacă doriţi să faceţi singuri calculul, aveţi grijă că mărcile "cercetăşeşti" au suprataxă, iar valoarea nominală este cea înscrisă în partea de sus a desenului fiecărei mărci.

6 comentarii:

  1. prețul mi se pare mic pentru vechime. acum , nu mă pricep prea tare, dar... așa zice flerul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Octo Cat: Nu vechimea este factorul care determină în principal preţul. Primul timbru din lume (din 1840) se poate cumpăra (ştampilat) cam cu 100 de euro... :)
    Dacă te interesează problema, am început un serial intitulat "Care este preţul mărcilor poştale", care exact asta încearcă să explice: factorii de care depinde preţul.
    Să ai o seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante sunt timbrele cu cercetasi. N-am mai vazut pana acum. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi: Avem tradiţia în perioada interbelică cu aşa ceva... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. numai aşa puteam să mă apuc a învăţa cîte ceva despre filatelie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Călin: Îţi stau la dispoziţie!... :)

    RăspundețiȘtergere