Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 14 noiembrie 2011

Pentru doamne şi domnişoare: podoabe şi bijuterii (1)

Am promis că voi face o surpriză doamnelor şi domnişoarelor.
Pentru această seară, vă ofer o primă parte dintr-un serial care sper să vă facă plăcere.
Vă rog să transmiteţi domnilor/prietenilor/... mă rog..., să nu mă înjure prea tare, da? Vă mulţumesc!


46 de comentarii:

  1. cum te gandesti tu la toate! imi pare ca doamnele din vremurile apuse stiau cu adevarat sa-si poarte podoabele. o seara faina Max!

    RăspundețiȘtergere
  2. Geanina: Cred că da! Mă uit şi eu la eleganţa lor şi mă gândesc că aşa ar trebui să fie...
    Îţi mulţumesc frumos, şi tu să ai o seară faină!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca domnii au a se plange cu atatea frumuseti :) Si-atunci, ca si-acum, unele mai extravagante, altele mai degraba discrete. Frumoasa selectie! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excepțională inițiativă! M-a încântat eleganța și discreția cu care își poartă frumusețea! Mulțumesc, Peter! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Alina: Sărut mâna, îţi mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vaaaai, ce frumos! Eu am o adevarata pasiune pentru bratari si port de fiecare data multe, vara mai ales. Imi plac mult de tot cele din pietre, adica foarte mult, si cele din argint eventual combinat tot cu pietre. Da,mi-a placut mult ce ai facut in seara asta aici, pot spune ca mi-ai adus zambetul inapoi, il cam ratacisem.Cat despre Domni... adica Domn(ul) meu, nu se supara, abia are ce admira cand le port. ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dana Diaconu: Iniţiativa îi aparţine prietenei noastre Carmen, de la ea am primit leapşa.
    Sunt sigur că ai găsi şi tu ceva frumos dacă vrei să participi.
    Şi eu îţi mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. lunapatrata: Mă bucură dacă ţi-am adus un zâmbet!

    RăspundețiȘtergere
  9. eleganta,rafinament,frumusete...
    minunate alegeri ai facut pentru noi....
    cat de firesc isi purtau femeile de alta data bijuteriile...
    multumesc Max pentru gest si pentru dar :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pandhora: Sincer mă bucur dacă îţi plac.
    Şi eu îţi mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Absolut superbe! Adevărate portrete, atât de artistic realizate!

    RăspundețiȘtergere
  12. Alexandru: Vechii artişti ilustratori aveau altă idee despre frumuseţe, cred...

    RăspundețiȘtergere
  13. Cuvintele definitorii: rafinament si eleganta. Te-ai gandit sa organizezi o expozitie in care sa-ti prezinti colectia de carti postale?

    RăspundețiȘtergere
  14. Minoki: Am participat şi la expoziţii, dar cu timbre...
    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Frumoasa selectie. Asteptam si noi o selectie de masinute, vaporase, buldozere, si alte chestii metalice dar nu de pus la gat:). O zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  16. RobertN: Am notat-o, Robert! Trebuie să caut...
    La fel îţi doresc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Superbe vremurile demult apuse... Eleganţa şi rafinamentul erau adevarate...

    RăspundețiȘtergere
  18. Zina: Este adevărat, erau alte vremuri!...
    Să ai o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu nu ma omor dupa podoabe, dar imi place, sa le privesc ... mai ales asa cum le-ai prezentat tu, cu aerul de inceput de secol. Frumoase sint mai ales, cele care le poarta ...

    RăspundețiȘtergere
  20. DANI: Sunt câteva frumuseţi din alt veac, este adevărat, ai avut "ochiul" pentru asta... :))
    Personal, cred acelaşi lucru: frumuseţea unei podoabe este scoasă în evidenţă şi de persoana care o poartă.

    RăspundețiȘtergere
  21. Clar nu as vrea sa port ce poarta doamna din ultima poza. :)) In rest, parca as vrea niste perlute! :))

    RăspundețiȘtergere
  22. addicted: Ultima doamnă este (sau era...) din Maroc, poartă podoabele tradiţionale de acolo...
    Sunt câteva modele care i-ar putea inspira pe artiştii de astăzi.
    Bine că mi-ai spus de perle, serialul va continua! :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Eee, uite eu fix acuma m-am gasit sa comentez, dar vreau sa adaug ca raman mereu surprins de modul in care filatelia acopera o gama atat de larga de sfere de interes. Nici prin cap nu-mi trecea ca ar putea exista si astfel de timbre...
    O zi reusita sa ai, Peter!

    RăspundețiȘtergere
  24. Cristi: Cam de pe la începutul secolului XX. Ultimele sunt ceva mai noi.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acestea nu sunt timbre, Teo, sunt ilustrate vechi (e drept, cele mai multe au şi timbre pe partea cealaltă.
    De aceea este frumoasă şi filatelia, şi cartofilia, datorită diversităţii colosale a subiectelor care pot fi abordate. Unde mai pui că înveţi (gratis!) şi geografie, şi istorie... :))

    RăspundețiȘtergere
  26. Astea pot fi numai pentru colectionari de bijuterii din alte timpuri.Acum ar fi prea extravagant sa vezi asa ceva chiar si la ocazii speciale. Dar sunt incantatoare :).

    RăspundețiȘtergere
  27. Mihaela: Să nu te mire, cunosc pe cineva care lucrează la un bijutier. Umblă cu limba scoasă după astfel de "materiale documentare", care îl inspiră şi îl ajută la creaţii.
    Mă bucur dacă îţi plac!
    trebuie să îţi urez şi un bun venit şi te aştept oricând să revii. S-ar putea să-ţi placă mai multe!... :)

    RăspundețiȘtergere
  28. M-am uitat la fetele acestor femei, si pot sa spun sincer ca singurele care mi s-au parut, asa la prima vedere, cat de cat sanatoase, eventual bune de reprodus si de specie, fara prea mari probleme de anticipat in viitor, au fost nr. 11 de sus, ultima, si a 3-a de jos...posibil si 7 de sus, desi la asta nu sunt prea sigur.

    RăspundețiȘtergere
  29. Rudolph Aspirant: Eu le pusesem pentru podoabele pe care le poartă. Nu mă interesa cum arată ele, pentru că pe vremea aceea erau cu totul alte gusturi în materie, dar şi anumite modele care astăzi cred că ar cădea foarte repede în anonimat.

    RăspundețiȘtergere
  30. karma police: Mă bucur dacă îţi plac ilustratele, urmăreşte serialul pentru că vor mai urma şi altele... :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Eu nu ma jucam de-a evaluatul dupa frumusete dupa tipar de mode/modele relative la timpul respectiv sau curent, ci ma jucam de-a evaluatul in legatura cu starea de potentiala sanatate, de ex. ma uitam dupa potentiale defecte subtile care pot denota defecte genetice, de ex. urechi mai jos implantate, o buza de sus mai subtire, estomparea santului dintre nas si buze, distante/proportii mai neobisnuite intre reperele obisnuite ale fetei, expresia fetei si a privirii, care poate denota o anume stare de spirit, care spune si ea destul de multe, etc. Bineinteles ca era in joaca, dar m-am gandit ca probabil nu o sa se supere nimeni pt. ca acele modele probabil au decedat de cand au fost pozate, iar pe singurele posibil inca in viata, de ex. pe ultima, am declarat-o sanatoasa..

    RăspundețiȘtergere
  32. P.S. De altfel sa stii, pozele astea sunt atat de expresive si focusate asupra persoanelor, inca o persoana cu ADHD ca mine care n-are rabdare sa caute prea mult cu privirea e automat probabil focusata asupra fetelor decat asupra bijuteriilor, care mie personal, la prima vedere mi s-au parut de-a dreptul neobservabile in comparatie cu fetele umane care mi-au sarit in ochi. In orice caz, aceste poze NU sunt un exemplu bun de reclama la niste bijuterii deoarec efectiv daca nu spuneai tu ca sunt despre bijuterii, nu le baga nimeni in seama, decat poate pe alea cu totul si cu totul mai neobisnuite care ite impiedicau sa te uiti la fetele persoanelor respective. Se vede ca majoritatea pozelor au fost facute inainte sa se extinda experienta si competenta in reclame de care ne bucuram in zilele noastre !

    RăspundețiȘtergere
  33. Uite aici exemplu de reclama de bijuterii care contine o femeie considerata probabil frumoasa la vremea respectiva, dar pe care efectiv nici n-o bagi in seama deoarece nu asta e rolul ei, rolul ei e doar sa-ti ghideze privirea in mod eficace alunecator catre bijuterie !

    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3mIboC1gQ9WM1bdoWUV6r6g6r2SidOLY1-_hDTyFVUEbQqUHrvg

    http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRuozTpYGE2IHqKc0A6AoKOKgHsuS5cOpnhR2LW171ZwlM0UJ0

    RăspundețiȘtergere
  34. Din punctul meu de vedere si astea pe care le-am dat ca exemplu sunt antice.

    RăspundețiȘtergere
  35. Daca observi, pana si majoritatea comentariilor dinaintea mea au fost destul de luke-warm in comparatie cu alte serii de teme pe care le-ai postat...si nici nu e de mirare, cu seria asta de ciudate pe care le-ai pus aici...deoarece majoritatea oamenilor sesizeaza din zbor, atat femei cat si barbati, chiar daca nu sunt prea constienti de asta, cand fata cuiva este oarecum "off" si-ti ridica potentiale semne de intrebare re. potential reproductiv sau nu. Eu chiar cred ca am putut fi destul de obiectiv deoarece pe mine nu ma atrag deobicei fetele de femei in mod deosebit si pot sa ma uit la ele destul de "la rece".

    Dar nu mi-a-ncasunat pe tine sau pe seria asta de poze in mod special azi. Eram eu mai nervos din alte cauze si probabil am vrut sa-mi descarc nervii pe primul blog iesit in cale. A fost o totala intamplare ca te-ai nimerit tu si pozele astea numai bune de barfit in calea mea ieri ! A fost un fel de ajutor de displacement de nervi pt. mine. Bine ca a fost pe niste poze neimportante si nu in legatura cu niste idei la care tineai in mod deosebit !

    RăspundețiȘtergere
  36. Rudolph Aspirant: Stai că abia acum am văzut comentariile tale.
    Nu-ţi fă probleme, că nu m-am supărat şi înţelesesem de prima oară la ce te-ai referit. Ţi-am citit comentariile, nici măcar nu mi se părea că ai fost nervos, dacă nu ai fi spus-o în ultimul comentariu.
    N-am de ce să mă supăr, pentru că este o problemă la care nici nu mă gândisem până când ai semnalat-o şi nu are importanţă pentru mine.
    Ai dreptate cu reclamele, m-am uitat şi aşa este. În episodul următor cred că voi posta şi eu câteva reclame, care sunt cam în acelaşi stil.
    Ideile la care ţin cu adevărat sunt altele, se referă la specializarea studiului timbrelor şi la istoria poştală, dar probabil că în acest domeniu nu m-ai putea contrazice. :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Superbe
    Perlele au fost mereu la mare pret. In cazul asta, chiar innobileaza purtatoarele
    Nu sunt favoritele mele - fiindca sunt greu de asortat si eu nu sunt o persoana care participa la prea multe evenimente mondene.......

    RăspundețiȘtergere
  38. Hapi2233: Îţi mulţumesc!
    Probabil că la acest capitol mi-ai da lecţii la orice oră, trebuie să recunosc că nu sunt cel mai tare în acest domeniu (de fapt, sunt cam "pafarist" de-a dreptul!).

    RăspundețiȘtergere
  39. Iubesc bijuteriile
    Le admir in imagini pe cele grele, opulente, colorate , futuriste....dar in cutia mea se gasesc obiecte simple, elegante cu pietre relativ mici si chestii din argint care ma reprezinta

    RăspundețiȘtergere
  40. hapi2233: Şi eu cred că unele podoabe simple pot fi la fel de elegante ca şi cele făcute din cine ştie ce platină şi pietre (mă rog, asta cred că este şi în funcţie de situaţie, unde "ieşi", că la o chestie mai elevată şi pretenţioasă nu cred că merge orice). Eu am văzut chestii din argint care mi-au plăcut mai mult decât altele din alte metale. Dar continui să cred că nu sunt eu cea mai potrivită "voce" care să emită păreri în acest domeniu. Chestie şi de preferinţe, până la urmă...

    RăspundețiȘtergere