Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 7 noiembrie 2011

Mozilla Firefox v. 8 este disponibilă

Începând de astăzi, pe siteul BetaNews am găsit disponibilă pentru download ultima versiune a browserului celor de la Mozilla, cunoscutul Firefox.


Încă nu l-am descărcat (deci nici nu l-am instalat), dar în mod cert nu va "merge" mai rău decât predecesorul.
Am verificat adineaori, încă nu se poate face update automat (pentru cei care nu ştiu cum, alegeţi comanda Help > About Firefox), dar probabil că este o chestiune de zile (dacă nu de ore) până când acest lucru se va întâmpla.
Din primele review-uri văd că noua versiune a browserului este bine primită de utilizatori (cu excepţia cârcotaşilor, evident...).
Linkul pentru downloadul versiunii pentru Windows (merge pe XP/Vista/Win7) este aici. Pe pagina respectivă găsiţi linkuri şi pentru celelalte sisteme de operare.

19 comentarii:

  1. Mereu aduci vești noi și folositoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vera: Mă bucur dacă spui asta!
    Dacă tot urmăresc fluxurile şi le aflu, de ce le-aş ţine pentru mine? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm, deci nu doar timbre ci si computerul este pasiunea ta!
    O saptamâna frumoasa îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. CARMEN: Păi nu prea am ascuns lucrul acesta... :))
    Îţi mulţumesc frumos şi îţi doresc şi eu la fel!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de informatie! Eu ma inteleg foarte bine cu Chrome-ul :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Diverse: Eu am rămas la Firefox datorită unor extensii de care am nevoie. Şi Chrome e bun, dar nu acceptă extensiile pe care le folosesc eu, din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am versiunea 7, dar folosesc mai mult Chrome.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristi: Eu am încă nevoie de câteva extensii şi am rămas la Vulpiţa de foc... :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am trecut pe Chrome, parca mananca mai putin din resurse, iar pe laptop, unde aveam Windows 7, am renuntat pentru XP, imifacea scheme la conectarea pe wireless. Si de cand cu XP-ul, am trecut pe laptop pe Opera, Chrome imi dadea niste erori. Fusesem fan Mozilla o vreme buna, dar parca prea ma omoara cu actualizarile...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu-ţi vedeam comentariul, Teo, ajunsese la spam, dar l-am "readus" pe căi mai bune... :))
    Este normal ca fiecare să utilizeze browserul care îi este de folos şi cu care se descurcă mai bine. Eu am o drăcie de extensie pentru lucrul cu bazele de date MySQL şi cu site-uri construite în ColdFusion, pe care nu o pot instala pe niciun alt browser.

    RăspundețiȘtergere
  11. :_) eu zic ca e mai bun chromeul! cel putin asta e parerea mea, se misca mai bine:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Geanina: Am spus mai sus, fiecare cred că se descurcă mai bine cu unealta care îi acoperă nevoile. Nu mi-am propus să fac o analiză comparativă a browserelor, dar fiecare are unele calităţi pe care nu le are celălalt. Chrome se pare că are o vizeză puţin mai bună, dar nu acceptă numărul mare de suplimente existente pentru Firefox. Dar are, la rândul lui, funcţii pe care Firefox nu le are.
    Asta este, încă nu s-a creat browserul perfect... :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ahhhhh
    Bun, al doilea coment
    Am reincarcat azi sa-mi updatez firefoxu si n-a mers. Ma oprea undeva la 40%
    De vreo saptamana ma tot blocheaza si ma gandeam ca trebuie sa il reinstalez

    RăspundețiȘtergere
  14. Reincercat. Te rog, corecteaza.
    Si vroiam sa te intreb de ce Mozzila e folosit mai mult decat I explorer

    RăspundețiȘtergere
  15. hapi2233: Lasă-l că te va anunţa el când este disponibil update-ul. Probabil că serverele de download sunt foarte încărcate (încearcă să îl descarce mii de utilizatori în fiecare oră) şi când se vor descongestiona, vor merge singure.
    Pe vremea când era pe la versiunea 3 şi ceva, Internet Explorer-ul 6 de la Microsoft (care venea preinstalat odată cu Windows-ul) avea tot felul de găuri de securitate. În plus, Vulpiţa era mai sigură, avea viteză mai bună şi dispunea şi de o grămadă de pluginuri şi extensii care făceau viaţa internauţilor mai uşoară. Între timp, IE-ul a mai recuperat din decalaj, îmbunătăţindu-se la versiunile 8 şi 9, dar totuşi au rămas mulţi utilizatori care încă preferă Firefox-ul. Cam asta-i...

    RăspundețiȘtergere
  16. Merci pentru lamuriri
    Am observat ca pe Explorer mi se deschid tot felul de ferestre ciudate cu reclame si alte minunatii. Ori , la Mozilla nu se intampla asta
    O sa astept sa fie gata updatarile......

    RăspundețiȘtergere
  17. hapi2233: Uite că astăzi, pe calc-ul de la birou mi-a venit deja update-ul automat la versiunea 8, pentru că tot vorbeam aseară de treaba asta...
    Legat de ferestrele acelea cu reclame, ele se cheamă ferestre pop-up (sau pop-under, dacă se deschid în spatele ferestrei browser-ului). Ele apar deoarece există scripturi special făcute pentru asta, pe site-urile pe care le vizitezi.
    În Firefox apar mai greu (mai apar şi aici), deoarece mecanismul de blocare a reclamelor nesolicitate de acest fel este mai bine împlementat decât în versiunile mai vechi de Internet Explorer (mai precis în versiunile 6 şi 7).
    Îţi recomand să fi atentă la orice mesaj transmis de aceste site-uri, deoarece statistica arată că pe ele se găsesc mai multe scripturi maliţioase în comparaţie cu site-urile "normale" (adică sunt site-uri care conţin coduri care îţi pot cauza probleme prin infectare cu tot felul de scame: spyware, botnet-uri sau, mai rău, chiar viruşi).

    Dacă mai ai astfel de întrebări, nu ezita să le pui. Nu mă voi pricepe eu la toate, dar poate voi putea să te ajut.

    RăspundețiȘtergere
  18. L-am instalat ieri şi îmi place că sunt paginile mult mai aerisite. M-am obişnuit cu Mozilla, aşa că merg cu el înainte.

    RăspundețiȘtergere
  19. Alexandru: Şi eu m-am obişnuit cu el şi îmi place cum merge.

    RăspundețiȘtergere