Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 6 februarie 2012

Am nevoie de o machetă

În continuarea serialului dedicat preţului mărcilor poştale, am de gând să scriu câteva episoade care se vor referi la standardele de calitate.

Pentru că întotdeauna o fotografie face cât o mie de cuvinte (ştiţi zicala), am de gând ca unele precizări privind calitatea să fie însoţite de câte o "marcă" cu un desen generic.

De fapt nu va fi numai macheta unei mărci, ci şi a câtorva tipuri mai uzuale de ştampile (ce ne-am face oare cu mărci fără ştampile frumoase, că nu toată lumea colecţionează neştampilate?).

Dacă are cineva o idee în acest sens, îl invit cu plăcere să o împărtăşească.

12 comentarii:

  1. Ai putea folosi acele maimuțici:
    - no see: nemaivăzut, unicat sau contrariul „nici nu vreau să văd” :D
    - no speak: indiscutabil calitate maximă / minimă
    - no hear: nu ați mai auzit de așa ceva / „nici nu vreau să aud de asta”
    Le adaptezi tu în funcție de gradul calității prezentate!

    Sau, cum există acele grade de calitate la termoizolații, la fel să stilizezi literele și să creezi categoria A, B, C etc.

    Dacă îmi mai vine vreo idee, te anunț! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, de aia e bine să întrebi, pentru că mi-ai dat o idee foarte bună. Deja mă gândesc la ceva, dar nu cu litere, ci cu cifre (tocmai pentru că s-ar potrivi la punctaj...).
      Sărut mâna Dana pentru idee!

      Ștergere
  2. Cel mai bine şi în ton cu vremea (şi cu..."vremurile"!) ar fi culorile preluate din : "codul galben", "codul portocaliu", "codul roşu" , etc....pt.că mi se face "albastru" înaintea ochilor... :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din anumite motive cred că nu prea s-ar asorta... portocaliul printre celelalte culori (cu toate că n-ar avea nicio vină săraca culoare). :))
      Dar la albastru mă gândisem şi eu.
      Vă mulţumesc frumos!

      Ștergere
  3. Ce e aia stimabile? :D
    Si eu am nevoie de un fond de ten Lancome. Probabil o sa merg sa il cumpar, dar imi ingheata tenul pana la magazin :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Greşeală de exprimare... (ai dreptate) :D
      De fapt, era mai corect "am nevoie de o idee".
      Şi la voi suflă vâju, am văzut la meteo... :(

      Ștergere
  4. Nu am prea înțeles ce anume îți trebuie, dar în ceea ce privește portocaliul vreau să-ți spun ceva. Nu are nici o legătură cu semnificația politică ce i s-a dat (din păcate !), dar mie îmi place mult portocaliul. Pot să spun nu numai că se potrivește perfect cu albastru (sunt complementare), ci și că multe site-uri profesioniste folosesc combinația. Ia uită-te în slide, la Networked Blogs ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai degrab[ ar merge cu violetul...
      Problema este următoarea: portocaliul este o culoare dificilă la tipar (împreună cu verdele - tocmai de aceea a fost creat tiparul offset în şase culori - hexacrome). Machetele acestea pe care vreau să le fac urmează a fi imprimate (nu ştiu încă dacă separat, într-o broşură, sau ca supliment la lucrarea cu care mă muncesc). Acesta ar fi principalul motiv pentru care nu aş folosi portocaliul într-o machetă, poate doar ca un element cu o mărime (suprafaţă) minoră ar merge.
      Culorile în sistemul necesar tiparului au o cu totul altă filozofie decât cele ale fotografiilor pe care le postăm noi pe net, trebuie să ţin musai cont de asta.

      Ștergere
  5. Sa inteleg ca mataluta ai nevoie de o imagine de inceput de articol care sa contina piese filatelice de exceptie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, Ciprian, nu cred că ai înţeles. Vei vedea când voi publica articolul.

      Ștergere