Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 4 iulie 2018

A mai apărut o clasică obliterată cu OFICIUL POSTAL PRINCIAR

Luna trecută a fost oferit un lot de clasice româneşti pe un portal de licitaţii online. Cine a ştiut despre ce este vorba nu a pregetat să pluseze pentru a intra în posesia mărcilor, dintre care mai mult ca sigur una singură a fost de mare interes. Click pe imagine pentru mărire.


La o apreciere sumară, lotul nu s-ar fi vândut cu mai mult de 35-40 de euro, totuşi preţul final s-a ridicat la circa 460 de euro.

Despre ştampilele Oficiului poştal princiar am mai scris pe blog, aici şi aici. După ştiinţa mea, această piesă este singura marcă de 5 bani cunoscută şi semnalată cu ştampila menţionată (din cele 100 de exemplare distribuite oficiului pe 10 mai 1869). Data ştampilei de pe exemplarul de 5 bani este 14 mai 1869, adică la numai patru zile de la data aprovizionării oficiului cu această valoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu