În fiecare zi răsfoiesc licitaţiile online pentru a descoperi piese interesante. Dar se întâmplă relativ des ca una să cauţi şi alta să găseşti. Dovada (click pe imagine pentru mărire):
Cum am văzut cele trei timbre, mi-au sărit în ochi două elemente care nu prea se potriveau:
- ştampilele nu seamănă cu niciun tip utilizat în perioadă;
- în mod clar dantelura nu este identică la cele trei piese (la originale, valorile mari nu se cunosc decât cu dantelura 11½).
Am scanat nişte originale din colecţia proprie şi le-am aşezat una lângă alta, lângă minunile oferite pe eBay. Click pe imagine pentru mărire:
Diferenţele, la examinarea mai detaliată, sunt evidente. Nu am să fac un rezumat al acestora, deoarece niciodată nu ştii când apar alte tipuri de falsuri, iar descrierea integrală a acestora nu ar fi decât o pierdere de vreme. Este evidentă şi diferenţa dantelurii fiecărui fals faţă de cea a originalului.
buna,la o atenta observare,am observat ca valorile de 30 respectiv 40 bani sunt mai''inalte'' ca restul timbrelor din serie,sa fie fale?inca o intrebare,daca este posibil,exista 2 variante de culoare la timbrul cu valoarea de 2.50lei.va multumesc mult.
RăspundețiȘtergereNu s-au semnalat falsuri la valorile în bani.
ȘtergereDiferenţele de culoare la 2,50 lei pot indica un potenţial fas. Această valoare are un tiraj redus şi a fost imprimată într-o singură traşă, aşadar n-ar trebui să apară nuanţe marcante.