Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 3 iulie 2018

Expoziţia Generală 1906, falsuri ale valorilor mari

În fiecare zi răsfoiesc licitaţiile online pentru a descoperi piese interesante. Dar se întâmplă relativ des ca una să cauţi şi alta să găseşti. Dovada (click pe imagine pentru mărire):


Cum am văzut cele trei timbre, mi-au sărit în ochi două elemente care nu prea se potriveau:
- ştampilele nu seamănă cu niciun tip utilizat în perioadă;
- în mod clar dantelura nu este identică la cele trei piese (la originale, valorile mari nu se cunosc decât cu dantelura 11½).

Am scanat nişte originale din colecţia proprie şi le-am aşezat una lângă alta, lângă minunile oferite pe eBay. Click pe imagine pentru mărire:


Diferenţele, la examinarea mai detaliată, sunt evidente. Nu am să fac un rezumat al acestora, deoarece niciodată nu ştii când apar alte tipuri de falsuri, iar descrierea integrală a acestora nu ar fi decât o pierdere de vreme. Este evidentă şi diferenţa dantelurii fiecărui fals faţă de cea a originalului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu