Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Primăria Capitalei îi ia pe bucureşteni şi peste picior, în afara faptului că îi discriminează

Urmăresc de mult timp ştirile din numeroase surse. Tocmai pentru că sunt multe sursele, am vrut să le am pe toate la îndemână, aşa că folosesc fluxurile RSS generate de site-uri şi bloguri. Iar ca să le pot citi, folosesc un reader pentru RSS, în persoana lui QuiteRSS (are marele avantaj că există în versiune portabilă, iar dacă este lansat de pe un stick USB sau de pe un HDD extern, el "ţine minte" fluxurile citite şi necitite, nu mai este nevoie de un reader online de genul decedatului Google Reader).
Ei bine, pieptănând ştirile mai devreme, dau peste un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti datat 30 ianuarie... 2015!!! Măi să fie! Pentru că m-am mai lovit de situaţii anapoda legate de data şi ora unui articol de pe un flux RSS, m-am gândit că ori este vorba despre vreo setare proastă făcută de administratorul site-ului Primăriei, ori e vreo greşeală de culegere, o "dactilogafă". Aşa că m-am dus direct pe site, să văd comunicatul la originea lui. Click pe imagine.


Nici vorbă, n-am visat! Comunicatul este într-adevăr datat 30 ianuarie! Ăştia or fi mai tari decât Institutul Naţional de Meteorologie, pentru că e vorba de deszăpeziri, utilaje şi alte de-astea.

Să vă spun şi cum este cu discriminarea. E o chestie care mă deranjează teribil. Mă mai întâlnesc cu vreun cunoscut cu care stau de vorbă despre diverse chestii. Invariabil se ajunge şi la subiectul (fierbinte pentru mulţi) al facturilor la utilităţi. Şi tot invariabil, mă întreabă: "Dar tu cât plăteşti la gaze? Dar la lumină? Dar apa, cât te costă?".
Eu stau la casă. Facturile vin separat, nu e ca la bloc, unde-ţi vine la grămadă, generic, "întreţinere". De multe ori rămân uimit de sumele mici plătite de cunoscuţii de la bloc. Majoritatea cetăţenilor de la bloc nu intră cu niciun chip în categoria asistaţilor sociali, dar cu toate acestea, la grămadă, beneficiază (împreună cu ceilalţi co-locatari) de subvenţionarea preţului gigacaloriei pentru căldură. Ei bine, cei care stau la case (şi au încălzirea pe lemne sau posedă centrale individuale) nu au primit niciodată subvenţii. Ei sunt mai proşti?
Păi de ce sunt cei de la bloc mai "protejaţi" decât cei de la case? De ce trebuie ultimii să le subvenţioneze primilor gigacaloria din taxele plătite de ei? Că oricum plătesc mult mai mult decât impozitul plătit de cei de la bloc? Ca să ţină cu orice chip în viaţă sistemul centralizat de încălzire, o adevărată gaură neagră pentru bugetul local? Ca să nu se vadă pierderile enorme generate de infrastructura şi ţevăraia antică?
Zic şi eu, nu cumva unii bucureşteni sunt discriminaţi şi puşi să plătească oale sparte pentru asigurarea confortului celorlalţi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu