Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 22 ianuarie 2015

Falsuri la "Căişori", din acelaşi tip semnalat de mai multe ori, dar de această dată şi cu filigran!

Aş fi sărit peste semnalarea acestor făcături, deoarece pur şi simplu m-am săturat de câte ori le-am tot prezentat timp de patru ani.
De această dată însă atenţia mi-a fost atrasă chiar de descrierea ofertantului de pe eBay (ori o apariţie nouă, ori o persoană care mai are vreun cont, dar şi-a mai făcut unul pentru a nu fi luat la ochi - se mai obişnuieşte pe poralurile online (dă câteva ţepe şi apoi dispare, ştergându-şi contul "păcătos"). Click pe imagine pentru mărire.


Sus, în descriere, se atrage atenţia asupra existenţei unui filigran la "marca" de 50 bani. Redau două dintre fotografiile postate (la una am încercat să întăresc contrastul, ppentru ca filigranul să fie mai vizibil).


Nu am reuşit să disting textul filigranului. El este realizat cu un tip de caracter care imită scrisul de mână (fiind total diferit faţă de filigranul marginal "JOHANNOT", care se poate întâlni la unele piese originale din această emisiune.

Într-o altă fotografie postată pe portal se poate distinge filigranul datorită diferenţei suprafeţei hârtiei.


Filigranul nu se distinge decât la o singură valoare din setul în cauză, şi anume la cea de 50 bani.
În rest, falsurile sunt evidente (click pe imagine pentru mărire).


La absolut toate blocurile se poate distinge dantelira în linie, care generează colţuri inegale, specifice, spre deosebire de mărcile originale, care sunt dantelate în pieptene şi la care marginile laterale de coală nu sunt traversate de linii de dantelură.
Şi încă ceva: originalele nu au niciodată marginile de coală nedantelate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu