Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 6 ianuarie 2015

O "jucărie" din Bulgaria

După apariţia unor piese despre care credeam că nu se mai cunosc, provenite din timpul confruntărilor din cel de-al doilea Război Balcanic, mai precis de la Etropol, din Bulgaria am avut sentimentul că unele s-ar putea să fi fost făcute doar ca "suveniruri" de către un participant la campanie, posibil un militar care a avut acces la reţeaua poştală de campanie, dar şi care a avut oareşce interese filatelice.
Adică mai pe româneşte, piesele în cauză nu cred că au fost un rezultat al necesităţii poştale de atunci, ci mai degrabă doar nişte piese filatelice.
Acum câteva zile am dat într-o licitaţie online peste o altfel de piesă care aproape că demonstrează ceea ce am spus mai sus: un "suvenir" care nu prea are nimic cu o circulaţie poştală normală, în ciuda faptului că plicul are şi ştampilă de sosire.


Piesa a atras câţiva amatori, care s-au "aruncat" cu sume destul de consistente în cadrul ofertelor.
Totuşi, piesa nu este decât una cu caracter filatelic.

2 comentarii:

  1. ma intreb, de ce persoana care intentiona sa "fabrice" un suvenir filatelic nu lipea timbrele in pozitie fireasca, adica in acest caz intr-o pozitie verticala? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un plic de dimensiuni mici, de aceea deduc că acesta este motivul.

      Ștergere