Am văzut o relatare postată pe Facebook de către un colecţionar care povesteşte o conversaţie halucinantă. I-am cerut autorului permisiunea de a prelua pe blog postarea domniei sale. Nu am nicio îndoială în realitatea celor relalate.
Citiţi şi cruciţi-vă!
Aşadar, războiul împotriva propriilor clienţi este cuvântul la ordinea zilei. Ca şi refuzul oricărui dialog cu ei.
Oare nu s-ar putea ca toti filatelistii din Romania sa se organizeze intr-un fel sau altul si timp de un an sau chiar mai mult sa nu cumpere nici o emisiune a Rompres filatelia care si asa este pe profit .Daca colectionarii sau altfel spus cumparatorii acestor produse speculative s-ar uni ,atunci ar fi o forta si ar putea avea un cuvint greu de spus in politica editoriala .
RăspundețiȘtergereAcum in epoca internetului ,nu ar fi mai bine daca Rompresfilatelia ar organiza un vot pe internet pentru alegerea machetelor viitoarei emisiuni . Cred ca ar fi mai putina lume nemultumita .
De colecţionari depinde ce vor să facă.
ȘtergereCât despre vot, nu se va întâmpla asta! Cei de la conducerea Romfilateliei nu vor lăsa din mână dirijarea acestei activităţi. Habar n-aveţi câte avantaje le aduc! Prin sforării au reuşit să "sară" până şi peste instrucţiunile organismului de reglementare, pe care l-au redus la tăcere. Probabil că până nu îi calcă DNA-ul, nu se va rezolva nimic. Au reuşit să aducă România în acest domeniu la stadiu de ţară bananieră dintre cele mai înapoiate.
Atâta timp cât Romfilatelia va cumpăra timbrele de la Fabrica de timbre la preţul de producţie şi le va comercializa la preţul nominal, va fi "pe profit" şi nu se va schimba nimic! Doar noi, filateliştii, vom renunţa să mai cumpărăm noutăţi.
ȘtergereExact pe asta mizează.
ȘtergereDupa parerea mea cred ca odata si odata aceasta situatie trebuie sa se schimbe . Asa cum multe lucruri care pareau vesnice pina la urma s-au prabusit si asa cum multi baroni chiar conti si duci locali care pareau imuabili pina la urma au inceput sa se clatine si chiar sa se prabuseasca ,eu ca pasionat dar simplu amator in ale filateliei ,eu cred ca acest mit al Romfilatelia trebuie doborit . Eu cred ca ar trebui printr-o publicitate pe net sa se creeze un cont in care toti cei care doresc schimbarea in prestigiul filateliei romanesti sa depuna o suma stabilita si in momentul in care se aduna banii necesari sa se plateasca onorariul unui avocat care sa dea statul in judecata pentru practici in dauna unui grup de cetateni .Cred ca un avocat stie unde se poate incadra aceasta actiune a Romfilatelia ,actiune care afecteaza investitiile a mi de cetateni pe parcursul a atitor ani .In multimea pasionatilor de filatelie din aceasta tara sint convins ca sint oameni competenti care pot da o forma legala acestei idei .Eu cred ca statul roman prin reprezentantii lui din cadrul Romfilatelia trebuie dat in judecata si cerut sa respecte anumite conditii ale unei practici comerciale care sa tina cont de interesele cetateniilor acestui stat . Ca sa nu spun ca ar trebui sa plateasca daune interes si in suma respectiva sa se distruga stocurile de hirtiutze fara valoare care submineaza investitiile a mi de filatelisti .Daca aceasta idee ar fi sustinuta de oamenii care au capacitatea de a unii filatelistii sau colectionarii in jurul acestei actiuni si acestia exista in Bucuresti si in aceasta tara ,atunci sigur revolutia de catifea din acest capitol ar da cistig de cauza celor multi . Acestia multi cu banii lor sustin o hai sa spunem ,mini guvernare care este ostila celui care pune suflet ,pasiune si plateste bani buni . Cred ca revolutia din '89 inca nu a ajuns in toate colturile societatii romanesti si poate ar trebui sa gasim o forma sa o impingem si in acest unghi mort unde se pare ca este inca Romania din anii de trista amintire .
ȘtergerePoate ca mitul mioritei care cica ne caracterizeaza pe noi romanii ,cred ca acest mit ar trebui schimbat intr-o varianta europeana demna de epoca in care traim .
1. Este o nebunie ce s-a întâmplat! Persoanele cu un astfel de comportament nu trebuie lăsate libere în spaţiul public. DNA-ul are căile proprii de acţiune şi va ajunge şi la persoana respectivă, dar Salvarea nu vine singură. Trebuie chemată!
RăspundețiȘtergere2. “Publicul, colecţionarii şi abonaţii au fost reperele noastre”, aşa afirmă CP într-un text - mesaj postat pe pagina de internet a instituţiei în fruntea căreia se află temporar. Să nu-ţi vină să crezi ce distanţă uriaşă este între cuvinte şi fapte! Nu vă sfătuiesc să citiţi tot mesajul dacă nu aveţi nervii tari.
Pe aceeaşi pagină de internet, la secţiunea Noutăţi / Newsletters se găseşte “Raportul administratorilor”, document pe care l-am citit după ce mai mult timp l-am trecut cu vederea. La pagina a doua se găsesc obiectivele marketingului instituţiei în cauză, prin care, pentru VÂNZĂTORI se stabileşte sarcina de “transformarea clienţilor nemulţumiţi în susţinători”. Aşadar, ce se strică la nivelul conducerii trebuie să repare vânzătorii. Probabil că pe asta a contat şi persoana ce s-a făcut de tot râsul prin ieşirea nervoasă şi penibilă avută în public.
Am menţionat aceste lucruri ca să vedeţi despre cine vorbim şi cu cine ne confruntăm. Persoanele din conducerea producătorului national de timbre sunt atât de infatuate încât nimic altceva nu are valoare în faţa lor. Ele, care nu sunt capabile să se exprime simplu, clar şi corect în limba română (dovadă sunt comunicatele transmise pe agenţiile de presă, conţinutul pliantelor de prezentare a emisiunilor filatelice etc.) vor să ne dea lecţii!
3. Ce putem face?
Noi, ca iubitori ai filateliei nu prea mare lucru. Putem să ne adresăm producătorului de timbre, Poştei Române, Ministerului Comunicaţiilor, Guvernului şi să cerem respectarea Legii 183/2013. În paralel, să sesizăm Consiliul Concurenţei, Protecţia Consumatorului şi chiar ANI (pentru calculul preţurilor, vânzare condiţionată a produselor filatelice şi, respeciv, obligarea de a se publica declaraţiile de avere şi de interese). Sincer să fiu nu sper însă că vom reuşi ceva în acest mod. Eu aştept de un an şi nouă luni un răspuns de la Ministerul comunicaţiilor!! Zilele acestea voi reveni cu petiţia respectivă.
Cred că asemenea demersuri trebuie făcute la NIVEL INSTITUŢIONAL, de către organismul care ar trebui să ne apere interesele şi să ne reprezinte, adică Federaţia (dacă mai există). Aceasta ar trebui să se adreseze nu numai forurilor interne, ci şi celor internaţionale de specialitate: UPU, FIP, Comisiilor FIP, Poştei Fraceze (pentru eroarea neasumată la emisiunea în care ar fi trebuit să fie reprezentată Ştefania Mărăcineanu) etc.
Ideea este ca mai marii filateliei din România să afle ce se întâmplă şi să fie FORŢAŢI să intervină.
PRIN EFORTURI INDIVIDUALE NU CRED CĂ NE PUTEM DESCURCA!
Cu stimă,
A. Mateescu
Sabotati-i si aparati-va drepturile :)
RăspundețiȘtergereDe bună seamă, asta este singura soluţie.
Ștergere