Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 4 noiembrie 2014

Mărturie de la o revistă filatelică românească, în 1907

Am văzut catea poştală din imaginile de mai jos cu totul întâmplător, deoarece nici ca piesă de istorie poştală, şi nici ca întreg poştal nu indică ceva spectaculos.
Totuşi, atenţia mi-a fost atrasă de scrisul foarte ordonat de pe verso. Click pe imagini pentru mărire.


Examinând ulterior imagiinle piesei mi-am dat seama că aceasta reprezintă o frumoasă mărturie legată de presa filatelică românească de la începutul secolului al XX-lea.
Conform ştampilei-antet de pe faţă, expeditor este redacţia revistei L'ANNONCE CARTO-PHILATÉLIQUE, cu sediul redacţiei în Strada Cuza Vodă nr. 11, în Bucureşti.
Nu sunt lămurit cine este destinatarul (deoarece adresa este "pe persoană fizică" - sic!), dar din conţinutul mesajului de pe verso, redacţia revistei bucureştene doreşte publicare într-o revistă (?), pe o pagină întreagă, a anunţului scris detaliat, adresat colecţionarilor belgieni.
Astăzi, o asemenea piesă nu reprezintă cine ştie ce, dar este posibil ca în anii care vor veni interesul pentru astfel de piese documentare să crească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu