Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 13 noiembrie 2014

Poziţia eBay faţă de raportările privind bunurile falsificate

În ultima perioadă se pare că s-au înmulţit nemulţumirile legate de modul în care cunoscutul portal de licitaţii online tratează rapoartele cumpărătorilor privind existenţa în ofertele unor vânzători a bunurilor falsificate.
Aceasta este una din problemele ridicate şi de destui utilizatori români, în cazul falsurilor unor mărci poştale sau a unor piese filatelice.

Ideea este abordată de portalul eCommerceBytes într-un articol.


Există utilizatori ai eBay care au raportat portalului cazuri de vânzări ale unor bunuri falsificate. În loc să verifice adevărul celor raportate, oficialii eBay i-au considerat pe utilizatorii care au înaintat rapoartele respective drept "bad buyer", ştergându-le comentariile negative şi rapoartele şi dându-le dreptate vânzătorilor.

Cititorii mă ştiu că am fost mereu cel care a atras atenţia asupra a nenumărate cazuri de falsuri prin ofertele negustorilor de pe eBay. Ceea ce îi sfătuiesc este să nu se bazeze pe posibilitatea raportării cazurilor la eBay, pentru că riscă să rămână şi fără piese, şi fără bani, ci să pună mâna şi să înveţe, ori să apeleze la un cunoscut care se pricepe ÎNAINTE de a trimite vreun bid.
Totuşi, cel mai bun sfat este acela pe care l-am dat mereu: nu te pricepi? Nu te băga!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu