Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 4 decembrie 2013

Piesă rară, dar aproape distrusă

Pe eBay a fost oferită de curând o scrisoare (sau mai bine zis un fragment mare dintr-o scrisoare) foarte rară (click pe imagine pentru mărire).


Este vorba despre faţa unei scrisori (care pare lipită pe un carton, din câte îmi dau seama) expediate de la oficiul poştal consular francez din Brăila, la Constantinopol, în septembrie 1867.
Scrisoarea a fost francată cu un ştraif orizontal de patru mărci Napoleon "empire" de 10 centime galben-ocru, echivalentul tarifului unei scrisori externe în cuprinsul Levantului francez (40 centime). Mărcile sunt obliterate cu ştampila tip romb cu cifre mari, cu cifrele 5087, iar pe mijlocul feţei, cu acelaşi tuş, a fost aplicată o ştampilă "P.D.", precum şi ştampila rotundă de zi a oficiului consular, IBRAILA VALACHIE, o ştampilă foarte rară pe scrisori întregi.
Proprietarul a ştiut ce oferă. Piesa a fost înscrisă la o vânzare de tip "BuyItNow", cu un preţ de 400 dolari. În starea în care este, ea va putea fi vândută cu greu la acest preţ, în ciuda rarităţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu