Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 7 decembrie 2013

O frumuseţe de la Târgu Mureş, mâine, la Austrophil

Casa H. D. Rauch desfăşoară mâine o nouă licitaţie (cea cu numărul 161). Am "frunzărit" astăzi ofertele, în căutarea veşmicei aşteptate piese nemaipomenite. N-am găsit-o, dar ca să-mi clătesc privirea cu câte ceva frumos am reuşit.
De pildă formularul de mai jos (click pentru mărire), o înştiinţare despre vizita unui reprezentant al firmei. Este o tipăritură extrem de frumoasă, care mai este pe de-a supra şi frumos francată, dar şi frumos obliterată.


Tariful de 2 kreuzer corespunde unui imprimat expediat până la Sibiu. Piesa are un preţ de strigare cam măricel (cred că atât posesorul, cât şi casa de licitaţie s-au cam aruncat în sus): 800 euro! O fi piesa una rară, dar cred că este cam mult. Vom vedea realizările.

Aceasta este o altă piesă frumoasă, o ştampilă clară şi centrată din Bucovina, Iacobeni, aplicată pe o marcă de 6 kreuzer din emisiunea 1850, tipul III pe hârtie de mână (cu fragment de filigran). Preţ de strigare: 70 euro.


De la emisiunea 1867, acest mic fragment purtând un bloc de patru al mărcii de 2 kreuzer ("grober Druck") obliterat cu două ştampile cu cadru octogonal ARAD AJÁNLOTT (= recomandat) are un preţ de strigare de 100 euro.

Oferta cuprinde şi alte piese austriece frumoase. Dacă sunteţi interesaţi, aruncaţi o privire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu