Acum ceva timp (nu mult), povesteam despre o "ţeapă" trasă cu un lot de patru falsuri ale primei emisiuni Cap de bour, pentru care un amator a bidat peste 800 de dolari. Acestea sunt falsurile - click pentru mărire (am mai scris câte ceva despre ele data trecută, nu mai reiau; cei care nu sunt lămuriţi, să pună mâna pe catalogul din 1974).
Probabil că la prima licitaţie, "norocosul" câştigător a reclamat faptul că piesele sunt falsuri, ori pur şi simplu nu a mai virat banii.
Posesorul, un vânzător având un ID înregistrat în Egipt, a reînnoit oferta, punând falsurile cu pricina din nou la vânzare. Rezultatul? Acesta (click pentru mărire):
Este clar (cel puţin mie îmi este clar) că în rândul amatorilor de Capete de bour există mult diletantism, în loc să se orienteze spre piesele la care se pricep. Mă rog, fiecare este liber să-şi spânzure banii pe ceea ce doreşte, dar această atitudine de miserupism dăunează încrederii în marca românească, afectându-i preţul pe piaţa liberă (şi indirect afectându-i şi pe colecţionarii de bună credinţă de marcă poştală românească). Nu în ultimul rând, sunt încurajaţi indirect tot felul de indivizi care văd ce se poate obţine de pe urma comercializării falsurilor.
Evoluţia bidurilor a fost cea de mai jos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu