Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 30 septembrie 2011

Mâine, "Noaptea Bibliotecilor"!

Noaptea Bibliotecilor, un eveniment cultural inedit care îşi propune să reînvie mersul la bibliotecă, se va desfăşura în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00 - 4.00, în centrele din Bucureşti şi din ţară.

Organizatorii Nopţii Bibliotecilor sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club. Misiunea proiectului "Noaptea Bibliotecilor" este promovarea mersului la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011.

Scriitori, critici literari, poeţi şi cercetători vor povesti experienţele lor de lectură la început de octombrie. De asemenea, concerte unplugged vor avea loc în cadrul evenimentului.
Potrivit site-ului evenimentului, ideea Nopţii Bibliotecilor a pornit de la o ipoteză statistică: "dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ".

Pentru mai multe detalii şi programul complet al evenimentelor desfăşurate în bibliotecile din întreaga ţară, vizitaţi site-ul http://www.noapteabibliotecilor.ro



Software: Adobe Camera Raw 6.5

Pasionaţii de fotografie digitală au la dispoziţie un nou update al pluginului CameraRaw de la Adobe, făcut disponibil pentru download începând de ieri, pe site-ul companiei.
Noul update înlocuieşte pluginul instalat odată cu Photoshop CS5, Photoshop Elements 9 şi Premiere Elements 9. Pentru utilizatorii de Photoshop CS5 este suficientă apelarea comenzii Updates din meniul Help.
Dacă doriţi să descărcaţi singuri pluginul, îl puteţi găsi aici, atât pentru Windows, cât şi pentru MacOS.

Tuturor vă doresc să faceţi poze cât mai frumoase!

Mioriţa

De când nu aţi mai ascultat-o?


Sindicatul poştaşilor are site şi forum!

Am dat întâmplător peste el, cineva de pe-acolo mi-a făcut trafic la două articole referitoare la managementul privat al companiilor de stat.
Încă nu am avut timpul necesar să văd cam despre ce este vorba (la urma urmei sunt sindicalişti - mai mult sau mai puţin...), dar cine este curios, poate găsi mai multe aici.

Apropo de făţărnicie...

Priviţi doar, şi încercaţi să înţelegeţi... În primul clip, problema interesantă începe de pe la minutul 4,40.
Al doilea clip are un titlu sugestiv: "The Euro Game Is Up! Just who the hell do you think you are?"






Clipurile nu au subtitrare în română, dar... cine se vrea în Europa, să mai pună şi mâna pe carte...

joi, 29 septembrie 2011

O viaţă poate depinde de tine!

3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgenţe 112 sunt false urgenţe: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri făcute în joacă sau accidental de către cei care sună, doar 27% sunt apeluri reale.
Este incredibil cum unii oameni, în special tineri, îşi bat joc de singura cale de a cere ajutor specializat în cazul unui accident, de pildă.
Un om moare în 3 minute din momentul în care a intrat în stop respirator. Cum e să piardă ruda acestuia şansa de a-l salva pentru că cineva abuzeaza de 112? Şi gândeşte-te că în fiecare zi peste 20 de oameni sunt răniţi grav!

La începutul săptămânii trecute, eu am simţit-o pe propria piele. Nebuniile tinereţii, dar şi unele condiţii profesionale de acum treizeci de ani şi-au lăsat urme asupra mea. Ceea ce am crezut iniţial că este doar o oboseală trecătoare acum vreo douăzeci de ani, s-a dovedit de fapt o afecţiune destul de severă: o discopatie lombară destul de neprietenoasă cu clipele mele de linişte, însoţită şi de o spondiloză căpătată în ultimii ani.
Acum două weekenduri a început circul. Durerile din ce în ce mai puternice m-au determinat să încetez orice activitate. Până luni dimineaţă, când durerile au devenit aproape insuportabile, iar imobilizarea - totală.
Am sunat la 112. Preţ de câteva minute, telefonul a sunat ocupat! Eram disperat, pentru că nu mai suportam durerea! În sfârşit, am reuşit să prind o operatoare, căruia i-am solicitat o ambulanţă la domiciliu.

M-am "felicitat" - dacă se mai poate spune şi astfel - că n-am avut ceva mai grav, vreun accident sau, ştiu eu, altceva - vreun accident vascular sau vreun infarct. Acele minute cât n-am putut vorbi cu un operator mă puteau costa viaţa!

Vă rog să reţineţi, aceasta nu este compunere liberă, este exact prin ce-am trecut, totul este o întâmplare reală!
Acesta este şi motivul pentru care doresc sincer să transmit mesajul Asociaţiei React, în cadrul unei campanii sprijinite de Vodafone România. Reţineţi numai câteva date statistice:

-  3 din 4 apeluri la 112 sunt false urgenţe: 73% din totalul apelurilor înregistrate în perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri făcute în joacă sau accidental de către cei care sună, doar 27% sunt apeluri reale;
- La nivel naţional, judeţul Covasna este judeţul care a înregistrat cel mai mare număr de apeluri false (în aceeaşi perioadă monitorizată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) - 86,86% apeluri abuzive. În Bucureşti, 1 din 2 apeluri sunt false (procentul apelurilor abuzive se ridică la 55,6%);
- La serviciul de urgenţă 112, se înregistrează peste 2000 apeluri/oră; 60% din totalul apelurilor reale solicită intervenţia echipajelor medicale de urgenţă;
- Orice apel fals înregistrat la 112 poate întârzia sau chiar determina moartea unei persoane care are nevoie reală de ajutor: în 2010, s-au înregistrat 8477 de victime grav rănite în accidente de maşină (23 de oameni răniti grav/ zi);
- În ceea ce priveşte măsurile de prim ajutor, acestea "pot face diferenţa între viaţă şi moarte": durează 3 minute ca o persoană aflată în stop respirator să moară, 5 minute până la sosirea ambulanţei şi mai puţin de 1 minut până la deschiderea căilor aeriene printr-o manevră de prim ajutor.

Să nu faceţi niciodată precum tinerii din clipul de mai jos, o astfel de "glumă" poate costa viaţa pe cineva!


miercuri, 28 septembrie 2011

Două preţuri interesante

Sunt destul de puţine cazurile când piese cărora nu prea le acordăm importanţă pot obţine pe eBay preţuri de achiziţie care să ne surprindă. Atunci când întâlnim astfel de cazuri, cel mai bun lucru pe care ar trebui să-l facem este să încercăm să ne dăm seama motivul pentru care au fost în această situaţie. Nu de alta, dar "face bine" la buget în situaţia în care mai apar pe piaţă astfel de piese.


Iată o primă situaţie (click pe imagine pentru mărire). Această carte poştală a fost expediată în noiembrie 1916, de la Bacău la Moscova, via Odesa. Modalitatea de expediere (să nu uităm că eram deja în război) rămâne puţin în mister (deoarece numai simpla ilustraţie a acestei feţe a cărţii poştale nu ne oferă toate informaţiile necesare). Pe 6 noiembrie pleacă din Bacău, pe 11 noiembrie ajunge în Bucureşti (ştampila mecanică din partea superioară, mai slab aplicată), pe 19 se pare că ajunge la Odesa (ştampila dublu cerc aflată pe marca de 5 bani, cea inferioară), unde mai este încă o dată obliterată pe 22 noiembrie (ştampila mecanică verticală din partea stângă. Ştampila de sosire la Moscova nu o putem vedea (ori este pe cealaltă faţă a cărţii poştale, ori nu ea nu există).
În plus faţă de ştampilele poştale mai există două ştampile de cenzură: una românească (cea neagră, dreptunghiulară) şi una rusească, aplicată la Odesa cu tuş violet.
Piesa a fost vândută cu 100 de dolari (e adevărat, cu numai un singur bid). De ce a dat cumpărătorul acea sută de dolari pe piesă? Pentru care element potenţial de interes?


A doua piesă care mi s-a părut interesantă este carte poştală de mai sus, expediată în 1931 din Milano la Bucureşti, unde a şi fost taxată cu porto de 8 lei. Piesa a fost achiziţionată cu 125 dolari, după 12 biduri. O "bătaie" neaşteptat de vie mi s-a părut, pentru o piesă care în opinia mea nu merita atât. Acum, nu ştiu dacă nu îmi scapă mie ceva, ori pur şi simplu au fost cel puţin două orgolii care s-au bătut de amorul artei şi pentru susţinerea mândriei de a câştiga o piesă... Voi ce spuneţi?

marți, 27 septembrie 2011

Miercurea fără cuvinte

Trenuri şi locomotive

Acest articol îi este dedicat lui Robert.


Nu uitaţi, Miercurea Fără Cuvinte a început la Carmen!

Tuturor că doresc Happy WW!: Filumenie, Androxa, Balantza, Blogatu, Ninu, Alm, Cleo, Costin Comba, Cristi, Dana Diaconu, Rappa_ru', Florina, Fly2sly, aefcfoto, Gabriela Savitsky, Geanina, George Secăreanu, Secawildexplorer, Hapi, Iulia, langasemineu, Addicted, Alexandru, lunapatrata, Minoki, Mirela Pete, Napocel, Vera, Omul cu paporniţa, Pandhora, Elena, Sophie, Rokssana, Se-cret, SoriN, A Different Blog, Tamy, Teo Negură, Tu1074, Ulise al II-lea, Zamfir de Turda, Zam Fir Pop, Zelist, Zodrac, Zina, Colecţii, Max, Daniel, precum şi tuturor vizitatorilor!

Asta este realitatea!

Priviţi clipul de mai jos:




În comentariile de pe YouTube se precizezază

"Two women have been jailed for a cunning £54,000 jewellery theft in Leicester's Golden Mile.
A CCTV camera captured the moment quick-fingered Saina Sava deftly slipped a large tray of gold bangles into a thief's pouch built into her skirt. (Keep watching - it's about 1 and a half mins into clip)
At Leicester Crown Court, Saina Sava (38) and Sedra Niculescu (28), Romanians who travelled to Leicester from Luton to commit the offence, were each jailed for 16 months".


Fără cuvinte...

Au spus la radio că ar fi venit toamna!

Aşa că doamna mea a vrut să o întâmpine cum se cuvine:


De fapt, nu s-a apucat de minunăţiile acestea abia acum, cred că acestea sunt din a treia tură! Au mai fost înainte castraveciori şi alte bunătăţuri, numai bune de pus pe masă când ţi-e poftă de ceva bun!...
La voi a venit toamna?

luni, 26 septembrie 2011

Mi-a mai crescut blogroll-ul, plus alte chestii...

Era inevitabil să ajung din nou la o nouă modificare a listei cu bloguri pe care le urmăresc. În sensul lărgirii ei, bineînţeles! Tot participând la "Miercurea fără cuvinte" iniţiată de Carmen, apoi şi la "Life in Pictures" a colegului nostru Costin Comba, am văzut bloguri mai noi sau mai vechi. Unele mi-au plăcut mai mult, altele mai puţin..., păi aşa cum i se întâmplă fiecăruia. În această "tură" m-am hotărât asupra câtorva bloguri, pe care le-am inclus atât în blogroll, cât şi în readerul meu de fluxuri RSS. Asta înseamnă că le voi urmări, şi mai mult decât probabil voi face şi comentarii, în stilul meu (sper că n-am supărat pe nimeni până acum).

Acum, sper să nu ajung în situaţia de a nu avea timpul necesar la dispoziţie să citesc tot ce mi-am propus, şi iată că ajung la cealaltă problemă, inclusă în titlu la "alte chestii": ce mă enervează:

- păi, în primul rând, mai mereu am impresia că timpul se comprimă şi n-am timp să citesc şi să comentez peste tot (dar totuşi, sunt vreo zece mii de bloguri active, dacă le socotesc numai pe cele înscrise în Zelist!); dar cu asta, să spunem, că o mai rezolv eu cumva;

- mă enervează unii care ajung pe blog de pe diferite forumuri sau clasamente (nu le nominalizez) şi-şi trec ca link la identitate vreun site comercial; pentru mine e clar că tipii nu au "aterizat" doar pentru că s-au îndrăgostit ei de timbre, ci pur şi simplu vor să-şi facă reclamă şi să-şi crească moca numărul de vizitatori; ei bine, cu toate că am lăsat comentariile "la liber", n-au şansă ca ale lor să le rămână, le şterg fără nici cea mai mică remuşcare!

- tot navigând pe ici, pe colo, dau peste câte un blog care încearcă (prin codul conţinut) să deschidă cu orice chip câte un pop-up (sau pop-under), cu cine ştie ce trăznaie de reclamă; îmi pare rău, dar a doua oară nu mai calc pe-acolo! Acelaşi lucru se întâmplă şi cu blogurile la care AV-ul meu mă avertizează că există cod html maliţios! (ştiu ce e aia un o alertă falsă, dar de la mama lor template-urile vin fără 'jde mii de scripturi şi plugin-uri; mai ştiu şi să arunc un ochi pe sursă să văd dacă mă lovesc de tot felul de form-uri invizibile şi alte alea...);

- mai este un lucru care mă enervează: trimiterea de mail-uri nesolicitate pe adresa din profil, cu tot felul de propuneri de afaceri, care de care mai creţe; când voi avea intenţia să mă apuc de comerţ, am să vă zic, dar până atunci, ăia cu spirit de întreprinzători pot să-şi demareze afacerea şi fără să mă toace pe mine la cap, sau să mă ia de consilier de-a moca. Aşa că puneţi mâna pe carte, e cel mai bun sfat pe care vi-l pot da!

Cam astea ar fi. Deocamdată!
Tuturor vă doresc o săptămână cât mai bună!

Software: Mozilla Firefox v. 7.0 este deja disponibil!


Tot uitându-mă pe fluxuri, am dat de linkul de unde se poate deja descărca ultima versiune a browser-ului Mozilla Firefox. Cine vrea, îl poate obţine:
- pentru Linux: de aici;
- pentru Windows (de la XP în sus): de aici;
- pentru MacOS X: de aici.

Deocamdată văd că nu merge autoupdate-ul, dar cred că va merge în zilele următoare din această săptămână.
Succes!

"O carte deschide o lume nouă"

Compania Naţională Poşta Română a colectat şi donat în 2010 şi 2011 aproape 75.000 de cărţi şi manuale unui număr de peste 80 de şcoli, în special din mediul rural. În cadrul proiectului „O carte deschide o lume nouă”, aflat la cea de-a doua ediţie, organizat de CNPR în perioada 1 iunie-15 septembrie a.c., s-au strâns, în oficiile poştale, aproape 22.000 de cărţi. Acestea au fost dăruite unui număr de 40 de şcoli din toată ţara, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

Prima ediţie a acestei campanii sociale, din anul 2010, s-a bucurat de un real succes, fiind colectate peste 52.000 de cărţi, care au fost dăruite bibliotecilor şcolare.

Cea mai recentă donaţie de cărţi şi manuale, făcută de CN Poşta Română SA, a avut loc astăzi, 23 septembrie 2011, la Şcoala Generală Breaza de Sus, cu clasele I-VIII, din judeţul Prahova. Fondul de carte al şcolii a fost astfel îmbogăţit cu 1.560 volume cu profil literar şi de specialitate.

Dumitru Daniel Neagoe, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, a transmis, cu această ocazie, următorul mesaj: „Compania Naţională Poşta Română s-a implicat constant în viaţa comunităţilor, în mod special prin activităţi dedicate   copiilor. La rândul meu, am participat cu plăcere la această campanie, “O carte deschide o lume nouă", ajunsă anul acesta la cea de-a doua ediţie, pentru că am reuşit, datorită oamenilor binevoitori care au donat cărţi în oficiile poştale, să ajutăm şcolile din mediul rural in principal, dar si urban, să îşi îmbogăţească fondul de carte. Ştiu că o carte nu este un dar pentru o zi, o toamnă sau un an, ci un dar pentru totdeauna. Sperăm ca această campanie să devină o tradiţie în Poşta Română şi de fiecare dată să putem oferi copiilor o lume mai bună prin intermediul cărţilor”.

La cea de-a doua ediţie a campaniei „O carte deschide o lume nouă”, cele mai multe cărţi s-au strâns în oficiile poştale din Bucureşti (4 822), Constanţa (3.886), Timiş (3.000), Galaţi (1.365), Cluj (1.151) şi Bihor (708).