Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 9 iulie 2016

O observaţie

Luate la puricat în mod serios, spicele fără filigran şi taxele de plată verzi tot fără filigran (contemporane, imprimate în acelaşi timp) nu au numai hârtiile descrise în toate cataloagele (albă, roz pe verso respectiv albă pe ambele feţe). La mărcile uzate această departajare este imposibil de făcut, dar cine se holbează bine la aceste mărci observă că:

- spicul de grâu fără filigran a fost imprimat pe cel puţin trei categorii de hârtie;
- taxele de plată verzi fără filigran au fost imprimate pe cel puţin patru categorii de hârtie.

Aceste categorii se deosebesc prin structură şi aparenţă atunci când sunt privite în transparenţă. Diferenţele de structură sunt vizibile evident la examinarea cu ajutorul unui microscop (sau la scanare cu vreo 2400 dpi - cine are asemenea posibilităţi tehnice).

Concluzia aceasta nu este generată de compararea a doar câtorva exemplare, ci a multor mii de bucăţi. Concluzia: cine vrea specializare trebuie să pună osul la treabă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu