Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 14 iulie 2016

Am în pregătire un nou volum

Sper ca peste cel mult două luni să mai adaug un volum în "Biblioteca filatelică românească", de data aceasta un catalog specializat al mărcilor Taxa de plată (emisiunile cuprinse între 1881 şi 1910).


Încă nu ştiu dacă aceasta va fi versiunea finală a copertei, dar cam aşa cred că va arăta.
Intenţionez ca în această lucrare să fie prezentată pe larg o nouă catalogare a mărcilor "taxa de plată", care are la bază (din câte ştiu) cel mai amănunţit studiu al acestor mărci făcut până în prezent.

Pentru prima oară va apărea o prezentare coerentă a tuturor varietăţilor, desfăşurate pe emisiuni, tiraje, hârtii, poziţii de filigran (acolo unde este cazul) şi danteluri. Varietăţile vor fi descrise pe larg, iar prezentarea erorilor va include în totalitate imagini color cu indicatoarele necesare. Acolo unde s-au semnalat falsuri, acestea vor fi prezentate cu ajutorul imaginilor color la înaltă rezoluţie alături de mărcile originale.

Vor fi de asemenea prezentate eseurile şi probele cunoscute, dar şi un număr însemnat de circulaţii ale mărcilor taxa de plată.

Nu în ultimul rând, lucrarea va conţine tabele cu cote detaliate pentru fiecare varietate catalogată.

Este posibil ca versiunea finală a catalogului să nu fie distribuită liber, ea urmând să fie expediată ca exemplare personalizate, pe bază de comandă, numai colecţionarilor care au semnat/publicat studii sau cercetări de marcă românescă. Pe lângă aceştia, ar mai putea beneficia de catalog şi persoanele care îşi aduc contribuţia la realizarea lui prin comunicarea de piese interesante (nu de alta, dar oriunde altundeva o asemenea lucrare nu s-ar putea achiziţiona decât pe bani grei). Mă mai gândesc la asta, întâi să evoluez cu lucrul şi vom mai vedea.

8 comentarii:

  1. Salut această iniţiativă şi consider că ideea distribuirii formei finale a lucrării este una foarte corectă. Spor la scris şi numai gânduri bune! Cătălin

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara. Va felicit pentru munca depusa si imi exprim inca o data bucuria ca acest blog exista prin stradania dumneavoastra. Asa cum v-am scris cu ceva timp in urma, va urmaresc, ca filatelist incepator, cu mult interes postarile, din care am avut foarte multe lucruri de invatat. De aceea va rog sa va ganditi si la cei care sunt la inceput de drum si ar vrea sa aiba posibilitatea de a cumpara un catalog nou, bine documentat si scris intr-o maniera moderna, cum cred ca este cel la care lucrati. Cu speranta ca voi avea si eu candva acces la aceasta lucrare, va doresc multa sanatate si spor in tot ce va propuneti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua,
      Vă mulţumesc pentru apreciere.

      Ștergere
    2. Buna ziua,

      Se poate o versiune light pentru incepatori? :)
      Multumesc.

      Ștergere
    3. Bună ziua,
      Versiunea light este cea din orice catalog general (Michel, Scott etc.).

      Ștergere
  3. Just a few weeks ago I saw your blog for the first time. It gives much great information. Thank you very much. I also would be interested in the book about Taxa de Plata. Have you already published it, and were can I buy it?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. It's not ready yet, unfortunately I had to work on other project.

      Ștergere