Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 18 iulie 2016

Trimitere tip "circuit" din era Spicului de grâu

Am mai prezentat câteva piese asemănătoare în articolele mai vechi, dar asta nu mă împiedică în a vă semnala o altă trimitere din aceeaşi categorie.

Acest gen de trimiteri au avut la bază cooperarea între colecţionari. Deşi sunt trimiteri filatelice, ele sunt aproape întotdeauna francate corect şi circulate efectiv prin serviciile poşate ale unor diverse administraţii de pe mai multe continente.

Piesa aceasta îşi are originea în Brăila, având un parcurs interesant: Germania, Mexic, Statele Unite şi Queensland, Australia, de unde a fost returnată în România, la Brăila. Click pe imagine pentru mărire.


Carte poştală simplă a mai primit francatură (în afara celei româneşti, corespunzătoare tarifului internaţional) şi în Germania, Mexic şi Queensland, luând naştere astfel o francatură mixtă cu mărcile din patru ţări.


Şi modalitatea de scriere a mesajelor pe verso este interesantă. Nu am mai avut răbdarea să încerc să descifrez fiecare mesaj în parte, poate să o facă însă cine o doreşte.

Cartea poştală a fost vândută cu o sumă puţin peste 170 de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu