Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 6 noiembrie 2014

Francatură mixtă interesantă

Prima dată când am dat cu ochii de cartea poştală din imaginile de mai jos am avut impresia că... este ceva necurat!   :D  Examinând însă mai bine piesa, am realizat că ea constituie o mărturie frumoasă de istorie poştală.
Cartea poştală a fost oferită pe un portal online, dar preţul de strigare se pare că a ieşit binişor din limita aşteptărilor chilipirgiilor, deoarece a rămas nevândută. Click pe imagini pentru mărire.


Cartea poştală a fost expediată iniţial din Bucureşti către Viena, în octombrie 1946. Ea a fost francată cu mărci uzuale Mihai care sunt parţial vizibile sub mărcile austriece). Corespondenţa a trecut şi prin cenzura austriacă. Cu circa zece zile după plecarea din Bucureşti, corspondenţa a fost reexpediată către New York, Statele Unite, fiind francată corespunzător cu mărci uzuale austriece, lipite peste francatura iniţială românească.
Din păcate lipseşte orice ştampilă de sosire a poştei americane, dar acest lucru nu mă face să trag concluzia că piesa nu a trecut efectiv prin poştă.
Am considerat că este bine ca o astfel de piesă să fie semnalată.

2 comentarii:

  1. Interesantă semnalare! Mi-a amintit de tema plicurilor circulate şi reutilizate ulterior pentru corespondenţă, prin completarea cu mărci poştale conform tarifelor vremii ori alte obliterări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot la aceeaşi categorie de plicuri m-am gândit şi eu! :)))

      Ștergere