Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 1 decembrie 2013

De ziua ei, România aşa cum a fost

Un prieten era cât pe-aici să o arunce. L-am rugat să mi-o dea mie, deoarece îmi era de folos la identificarea rutelor curselor feroviare şi a staţiilor şi haltelor.
Un alt prieten mi-a făcut cadou o restaurare profesionistă a documentului, pentru că nu era în cea mai bună stare, mai avea puţin şi se rupea în bucăţi.

Harta nu este datată, dar după conturul graniţelor, a fost realizată în perioada interbelică. Am mai văzut-o şi în două anticariate bucureştene şi nu cred că este o raritate. Dar este frumoasă şi a imortalizat o epocă reprezentativă din istoria ţării.


Formatul hărţii este apropiat de A3 şi nu prea are loc pe blog întreagă, la o dimensiune mai mare. Dar am "tăiat" câteva bucăţi din imagine, pentru a le reda la o mărime acceptabilă.



9 comentarii:

  1. La mulţi ani, România, la mulţi ani, Români!
    http://srmdvn.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vizitati blogul http://srmdvn.blogspot.ro/ cu articol dedicat zilei.

      Ștergere
  2. Am un Atlas istoric, geografic, economic si statistic din '34 care include și harta prezentată . De fapt am publicat pe blog, câteva statistici, referitoare la România interbelică .

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Max, v-am lasat pe facebook un mesaj personal, referitor la un timbru.Sper sa ma puteti ajuta.
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, Max! Si eu pretuiesc mult o harta administrativa a Romaniei Mari din primul Dictionar al limbii romane editat in perioada interbelica; mi-a fost lasat in pastrare de bunicii din Arad. Are toate judetele din acea vreme; este fascinant. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar trebui aflata data la care a fost publicat. Pentru cine face cercetare un astfel de document este f. important pentru identificarea statiilor si haltelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne-a spus Liviu Ghiţă, puţin mai sus: "Atlas istoric, geografic, economic şi statistic din '34, care include şi harta prezentată". Informaţiile din hartă, combinate cu datele oferite de Călin Marinescu în lucrarea despre oficii, agenţii şi gările poştale înseamnă destul de mult.

      Ștergere