Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 26 februarie 2012

Viaţa e o curvă. Inclusiv în blogosferă.

Asta este în loc de "bilanţul" prilejuit de articolul cu numărul 1000...

Unii fac reevaluări. Aşa că m-am gândit să fac şi eu o reevaluare, că tot e la modă. După mai bine de un an de blogăreală, încep să constat din ce în ce mai des că unele obiceiuri adoptate de ai noştri colegi sună al dracului de fals şi denaturează efectiv imaginea tabloului care se cheamă blogosferă.

De ceva vreme, simt tot mai acut lipsa timpului necesar pentru a-mi rezolva problemele legate de tematica principală a blogului. Pentru un articol de 20 de rânduri, am nevoie câteodată de o documentare extrem de serioasă, care poate să îmi mănânce ore întregi. Ei bine, eu în loc să-mi văd de treabă, am ajuns să umblu ca nebunul pe diverse bloguri care nu sunt nici apropiate de tema mea şi faţă de care nici nu am cine ştie ce afinităţi. O parte dintre ele au avut cândva un articol care mi-a plăcut, motiv pentru care le-am introdus în blogroll şi am început să le urmăresc. Dar asta s-a întâmplat cândva, cu luni în urmă, iar conţinutul actual nu mă mai face să le vizitez cu vreo plăcere.

Au fost bloguri pe care le vizitam articol de articol. Mai şi comentam (şi mă străduiam să fac fiecare comentariu cât mai decent şi cât mai la subiect). Unii dintre autori cred că au ajuns să creadă că asta ar fi o obligaţie a mea, iar acest lucru mă deranjează. Aşa că începând de acum îi voi cam sări. Definitiv, inclusiv cu ştergerea din blogroll. Chiar mă făcea cineva atent că ajunsesem la un moment dat în top 5 al celor mai "prolifici" comentatori din Zelist, rămânând câteva luni bune pe acolo. Oare la ce mi-o trebui mie asta, stau şi mă întreb acum? Le-am tot făcut unora şi altora trafic şi comentarii la greu, fără ca mie să-mi ajute cu ceva treaba asta. Pentru că nu prea îmi pasă de locul din clasamente (asta chiar nu mă ajută, pentru că cititorul-ţintă pe care îl vizez cu articolele mele nu este interesat de nu ştiu ce top). Iar să pun publicitate pe propriul blog, nu vreau şi nu am nevoie (ce aş putea câştiga? Mai nimic! Ori o sumă cu totul nerelevantă, care pur şi simplu nu merită efortul, aş pierde mai mult lăsând de izbelişte un alt domeniu cu mult mai bănos).

Toate bune şi frumoase, până când, acum o săptămână sau două mă pomenesc cu două pinguri de la cineva, venite de pe un articol care duce oleacă a şantaj: dacă nu mă mai vizitezi, îţi fac şi-ţi dreg! Ei, nu mă înnebuni!
Nu cumva chestia asta seamănă oleacă a obrăznicie, prietene? Aşa că reevaluăm, vorba unui clasic în viaţă... Ia dispari matale de la mine din blogroll şi din RSS şi să mă mai aştepţi când o vorbi mutu'!

O altă problemă - cea a vizitelor. Aproape toată lumea merge pe principiul reciprocităţii. Ei, treaba asta nu-mi place. Eu te vizitez dacă şi când am chef, tu la fel. Pentru că n-avem contract. Vizitele între bloggeri ar trebui să se bazeze mai mult pe prietenie deschisă şi frumoasă, nu pe falsitate şi reciprocitate. Şi cei în această situaţie nu mai au ce să caute la mine în blogroll. La revedere!

Altă chestie: "lepşele" şi articolele cu temă. Se pare că îmi găsisem încă un serviciu, de pildă la "Miercurea fără cuvinte". Toată stima pentru Carmen, că nu e vina ei, ci a participanţilor. Păi stimaţi colegi, eu înţelesesem că "şpilul" este să te înscrii şi apoi să purcezi frumos să-i vizitezi şi pe ceilalţi înscrişi. Doar acesta este scopul declarat. Ei bine, unii se înscriu, apoi fac pe mortul în păpuşoi. Dacă tu îi vizitezi, poate îţi întorc şi ei vizita... Dar lucrul care a început să mă deranzeje cel mai tare este modul de participare, munca depusă acolo. Păi eu mă chinui săptămână de săptămână să fac câte un articol care să fie cu adevărat atractiv şi plăcut unei categorii cât mai largi de potenţiali cititori/vizitatori, iar când încep să-i vizitez pe ceilalţi participanţi, dacă sunt câţiva dintr-o sută întreagă ale căror articole să-mi spună ceva, cât de cât... Păi eu postez zeci de imagini şi mă chinui să fac un fir epic, iar prin alte părţi dau peste veşnicii nori, veşnicele apusuri, sau peste câte o frunză bleagă sau o mâţă leşinată. Sau pur şi simplu peste vreo imagine a altui blogger, sau luată de cine ştie de pe unde. Şi aia strâmbă, fadă, fără niciun Dumnezeu. Îmi pare rău, dar mie nu îmi este ruşine de ruşinea voastră, dacă vouă nu vă este. Până la urmă este cartea voastră de vizită, stimaţi colegi!
Pentru că eu unul nu pot să cobor ştacheta cu care i-am obişnuit pe cei mai mulţi, prefer să stau pe bară. Fără supărare.

Am mai avut de curând o situaţie care mi-a displăcut profund. Atunci când cineva încearcă să-mi facă program, s-ar putea să reacţionez într-un mod cu totul neaşteptat. Aşa că... la revedere!

Se pare că unii au ajuns sclavii topului Zelist. Să fiţi iubiţi, să staţi acolo până vă voi spune eu altceva... Pe mine să nu mai contaţi, pentru că mi se pare doar curvăsăreală. Scriu pe blog pentru plăcerea mea personală şi pentru cititorii pe care îi am. Nu pentru blogosferă. Nu mă interesează reclama. Nu mă interesează nici blogurile colective, nu îmi mai trimiteţi invitaţii. Dacă vreţi trafic, creaţi conţinut valoros, nu umblaţi după alţii să muncească în locul vostru. Şi mai lăsaţi-mă, frate, cu filozofia când n-aţi împlinit nici 30 de ani, nu v-aţi lovit niciodată de greutăţi adevărate, iar experienţa voastră se rezumă la traiul împreună cu mămica şi tăticu sau la viaţa într-un cămin de facultate!

Cer scuze, la acest articol lipsesc pingurile!

122 de comentarii:

  1. E o mare bucurie sa te stii eliberat, sa stii ca nu depinzi de nimeni si nimic, ca nu esti obligat sa faci ceva anume sau pentru cineva anume. Ci totul sa faci din inima, din suflet, din dragoste, din prietenie si simpatie. Cand intervine altceva decat aceste criterii, atunci blogosfera a devenit obligatie nu pasiune, stapan nu unealta de lucru. Felicitari pentru lucrurile spuse pe nume, Max!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Marius. Cred că e mai bine de spus lucrurilor pe nume.

      Ștergere
  2. Banzai si Kanpai daca se poate! Sincer si la obiect.

    RăspundețiȘtergere
  3. ceea ce ai spus e corect de la cap la coadă, doar că ceea ce este corect nu este neapărat şi apreciat. blogosfera nu e decît o imagine la scară redusă a societăţii; tot ce ne place şi ce nu ne place în societate se regăseşte şi aici, indiferent că e vorba de aspecte pozitive sau negative. mie poate eventual să îmi pară rău că nu sînt mult mai mulţi cei care gîndesc ca tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să ne întoarcem la întrebarea "de ce scriem"? Dacă o facem pentru plăcerea noastră, atunci hai să o facem!

      Ștergere
  4. Ce sa mai spun eu, Max? Ai atins toate punctele sensibile, incat nu imi mai gasesc cuvinte sa mai comentez ceva. Mi-a placut modul in care ai reprezentat blogosfera ca pasiune, nu ca obligatie.

    Ma bucur ca ai reusit sa faci curat si in blogroll si de asemenea ma bucur ca inca mi-am castigat locul acolo. Sper sa merit acest lucru. Imi cer scuze si pentru multe absente din online si de pe blogul tau, insa dupa cum stii, ca si in filatelie, fotografia mananca mult timp.

    Felicitari pentru randurile de mai sus si la cat mai multe articole. O duminica placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Zelist sau alte clasamente de genul asta nu ma mai intereseaza nici pe mine de multa vreme. In rest...inteleg ce spui, si atat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare, Max! Imi cer scuze daca vorbesc tocmai acum, dupa ce, in ultima vreme, am cam tacut pe la tine. Eu am tacut insa pe multe bloguri, din motive personale, unele fericite, altele nu prea.
    M-am trezit si eu luat pe sus si innamolit in vendetele fara sens ale unora din blogosfera. Apoi mi-am spus ca tine: orice-ar fi, continui sa scriu, din respect pentru inclinatia mea spre scris si pentru cei cativa care ma citesc cu placere.
    Da, si mie mi s-a spus ca "Eu te-am vizitat azi, acum sa vad daca vii pe la mine si tu!Pentru ca spre deosebire de X asta eu sunt pentru RECIPROCITATE!"
    Si mie mi s-a bagat chestia asta pe gat, si culmea, vizitam acel blog de placere, ma mai relaxam...
    Lumea e tare rea, nesincera, nu inteleg cum pot unii oameni sa traiasca doar din minciuna si egoism. Stiu doar ca am invatat sa fiu si mai precaut, sa imi mai iau o armura... O sa ajung sa nu ma mai pot bucura de soare asa :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo, eu unul voi continua chestia asta, chiar dacă rămân în blogroll cu zece persoane. Chiar nu mai am nevoie de mai mulţi, pierd prea mult timp "fredonând-o" pe bloguri care nu-mi spun nimic. Chiar nu vreau să-mi pierd plăcerea din cauza nimănui. Pe de altă parte, m-am cam săturat şi de minciună. Cui nu-i place - valea! Gata!

      Ștergere
    2. Subscriu, Max! Intru totul.

      Ștergere
  7. Important este ca ție să îți fie bine în pielea bloggerului Max Peter. Te felicit pentru atitudinea luată și cuvintele alese pentru a-ți spune părerea!

    Respectul meu pentru munca ta rămâne același, indiferent dacă ești printre participanții WW sau nu; recunosc că îmi lipsesc colecțiile frumos expuse, dar sunt convinsă că le voi regăsi în alte postări.

    Mult succes îți doresc în continuare, iar inspirația și plăcerea de-a scrie să nu-ți lipsească :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot respectul pentru hotarârea pe care ai luat-o! asa este normal sa fie, exact ca si în viata reala, si în viata virtuala - sa ne alegem prietenii care sa ni se potriveasca! Fiecare cauta sa aiba un loc de munca ce sa-i faca placere, sa-i aduca satisfactii iar în timpul liber ramas, sa faca doar ceea ce îl destinde. Îmi pare rau daca MfC ti-a adus suferinta! eu nu am chemat pe nimeni, niciodata, sa se înscrie la rubrica de miercuri, asa cum nici nu am impus nimanui sa comenteze sau sa viziteze postarile pe care le concep.
    O greseala recunoscuta la timp, nu lasa urmari... cu siguranta ai sa reusesti tot ceea ce ti-ai propus. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi mulţumesc frumos Carmen. Nu exclud o viitoare participare la MfC (dacă mai am loc... :D), dar în mod cert deocamdată am nevoie de o pauză.
      Îţi mulţumesc frumos pentru urare.

      Ștergere
  9. eu obişnuiesc să spun că bloggingul este un dar de timp pe care eu aleg să îl fac celor pe care îi citesc, un dar, nu o obligaţie. şi este ceva ce ţine de mine, nu de ei.
    dincolo de faptul că îţi dau dreptate, pe mine mă mai deranjează ceva: reciprocitatea. am văzut deseori că unii comentatori vin pe la mine numai după ce am trecut şi eu pe-acolo, altfel nu. aşa că am cochetat şi cu ideea de a închide comentariile.
    eu am decis cândva să te adaug în blogroll şi să te citesc, chiar dacă nu comentez întotdeauna.
    şi ştiu că găsesc articole interesante.
    mergi mai departe pe drumul tău şi să îţi fie bine. cei care apreciază ce faci, te vor însoţi oricum, eu aşa spun.

    RăspundețiȘtergere
  10. chiar am simtit ca in ultimul timp te-ai distantat...
    am observat ca nu mai esti prezent pe multe bloguri la comentarii...am observat ca si pe la mine ai trecut din ce in ce mai rar...chiar ma intrebam daca esti ok...ma bucur sa aflu ca cel putin nu ti s-a intamplat cine stie ce nenorocire...
    nu pot decat sa respect punctul tau de vedere,punct de vedere de bun simt care ar trebui sa fie valabil pentru noi toti...
    sa vizitezi un blog doar din obligatie este cu adevarat trist...mai bine deloc decat din obligatie...
    eu iti doresc sa te bucuri in continuare de pasiunea ta si pe cei care trec pe la tine,printre care ma numar si eu sa-i bucuri in continuare cu informatii sau ilustrate sau colectii de timbre intotdeauna deosebite...
    sa-ti fie bine Max :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pandhora, la tine îmi voi relua vizitele. Acum am mai făcut ceva curăţenie în lista blogurilor urmărite, îmi va fi mult mai uşor.
      Îţi mulţumesc frumos pentru toate vizitele tale, acesta este un lucru pe care te asigur că îl voi ţine minte. Pe de altă parte, îmi cer scuze dacă ţi-am creat cumva impresia că aş fi supărat pe tine.
      Îţi mulţumesc frumos pentru tot!

      Ștergere
    2. mi-ar fi parut rau daca in viitor m-ai fi ocolit...dar stii bine ca eu as fi trecut oricum pe la tine...imi place sa ma intalnesc aici cu trecutul :)
      eu iti multumesc pentru ceea ce am gasit aici :)

      Ștergere
  11. Toată stima pentru persoana Max Peter şi tot respectul, admiraţia şi aprecierea nu numai pentru deosebitele postări cu imagini dar şi pentru ideile exprimate în acestea, uneori de un prea mare bun-simţ pentru aceste vremuri de haos în toate : în principii, în morală şi în gândire! Mult succes în tot ceea ce întreprindeţi şi multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulţumesc foarte mult! Eram sigur că cineva ca Dvs. va înţelege situaţia.
      Vă mulţumesc frumos pentru urări, vă asigur că gândurile bune sunt reciproce.

      Ștergere
  12. :) ciao Max!
    eu nu zic nimic, nu comentez prea multe, doar iti respect opinia! in rest tu stii cel mai bine ce e de facut :). trebuie sa recunosc ca m-am dus sa ma caut in blogroll :))), mare mi-a fost surpriza sa ma gasesc inca in lista...stii tu apusuri, mate lesinate si vesnicii norisori:))) ( tare m-ai facut sa rad) inca sunt acolo si chiar daca nu o sa mai fiu tot mandra sunt ca te-am cunoscut atat cat mi-a permis lumea asta virtuala. tot ce conteaza e sa-i vizitezi pe altii cu drag si nu constrans! asta respect cel mai mult!:)
    in alta ordine de idei eu iti doresc multi ani inainte cu al tau blog si sa ne scriem sanatosi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos, Geanina. Nu, tu nu figurezi printre cei cărora le-am spus "la revedere", pentru că ştiu că ceea ce faci, faci din pasiune. Că mi-am rărit eu vizitele, asta este altceva. Am trecut printr-o perioadă mai grea, dar te asigur că voi reveni.

      Ștergere
    2. nu te grabi...ia-ti tot timpul de care ai nevoie :).

      Ștergere
  13. Îmi pare foarte rău că acesta a trebuit să fie bilanțul după 1000 de articole!Îmi închipui că te-a deranjat tare situația și felul în care se petrec lucrurile în blogosferă.Te înțeleg și pe bună dreptate deranjază starea lucrurilor.Păcat că așa stau lucrurile.
    Eu te felicit pentru fantastica muncă,pentru interesantele articole publicate și sper că tema principală a blogului va continua să fie tot atât de bine tratată ca până acum.Personal am avut mare plăcere trecând pe aici.Succes mai departe și nu pune la suflet lucruri ce nu merită să fie puse acolo !
    Sănătate în primul rând și spor la treabă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos!
      Am de gând să revin la tema tradiţională şi să mă aplec mai mult asupra mărcilor şi istoriei poştale.
      Mulţumesc pentru urări, la fel îţi doresc şi eu!

      Ștergere
  14. 1000 de postări cu oarecare supărare ...
    Cândva Mihail Sadoveanu la o vânătoare de cocoşi de munte, necăjit şi nu prea foarte că nu i-a fost alături (din motive obiective) bunul său prieten Ionel Pop i-a trimis acestuia câteva versuri:

    Din cocoşul cel de az'
    Pană pusu-mi-am la clop
    Bucuria-i cu năcaz
    Că n-a fost şi Ionel Pop ...

    La o mie de postări pană pune-ţi la clopul virtual deşi bucuria-i cu necaz ...
    Trec ele. Necazurile!
    Dreptu-i că şi bucuriile!
    Toate cele bune să se adune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate cele bune să se adune! Să te audă Dumnezeu, prietene!
      Îţi mulţumesc frumos!

      Ștergere
    2. zelist e demult o minareala, eu m-am scos de la ei dupa ce am vazut o crestere in alexa iar la ei eram in descrestere, deci clar e lucratura
      sper ca nu te-ai suparat daca nu am mai comentat in ultimul timp am fost ocupata, orium blogul tau este unul dintre cele mai frumoase estetic bloguri

      Ștergere
  15. 1. De ce pui la suflet chestii de politica interna de bloguri organizate pe grupuri ?
    2. Mi-e usor sa intreb, dar sa stii ca si eu am pus la suflet niste chestii de politica de nivel de grup mic intern corporatist de aici din Norvegia de efectiv m-au afectat fizic la un moment dat, de chiar ma inceput sa am dureri de cap si sa-mi vina sa vomit, si a trebuit sa fac un efort constient efectiv sa renunt, chiar cu PRETUL intarzierii carierei mele si chiar cu pret de pierdut BANI reali, pt ca efectiv aici lumea este incurajata sa faca politica si sunt si talentati la asa ceva plus ca real au si inalt spirit civic si sustin democratia, deci NU zic ca e "rau" sa fii interesat de politica, dar trebuie sa-ti stii propriile inclinatii, competente si toleranta pt asa ceva , ca eu nu aveam nici de una nici de alta, si efectiv m-am aruncat cu capul in fata si NICI nu am ascultat de tata, nici de mama, (ca tata, desi stia ca nu eram interesat si nici competent, incerca macar orientativ sa-mi descrie macar cum e politica economica generala in corporatiile subventionate de stat norvegiene, iar mama imi explica metode de tehnica de competenta de a participa in ea, deoarece mama nu si-a pierdut increderea ca si eu ma pot imbunatati in viata pe diverse domenii, inclusiv politica.)

    RăspundețiȘtergere
  16. 3. Eu mi-am facut blog la nivel de auto-psihoterapie personala pt regimul meu de tranzitie, desi vad ca nici nu e eficienta, ba e posibil chiar si detrimentala prin potentialul addictiv, care mie, mai ales ca am inclinatii addictive puternice, (avand si ADHD, si alte imaturitati de dezvoltare) + nesanatos de mult timp liber la dispozitie, dar desigur, sunt si lenes si nedisciplinat si nu ma tin de program, care includea scoaterea unor bloggeri din blogroll si stabilirea altora re diferite trepte de tranzitie, si bloggeri straini mai multi decat romani, si continuarea si la dezvoltarea blogurilor in alte limbi decat lb romana, si in general imbunatatirea calitativa la ceva anume, fie la felul de scris propozitii, fie la tematica abordata, ca sa reflecte cat de cat ca e ceva de capul meu si sunt si eu capabil de progres personal re renuntatul la folosirea lb romane in scris si in gand...dar mi-a iesit o varza ca de ex comentez in continuu pe la unii care nici nu au fost niciodat in blogroll-ul meu, la aia din blogroll care sunt mai mult de fatada cf plan, si au si fost schimbati la diferite faze cf plan, dar eu nu comentez aproape niciodata la ei, etc !
    4. Blogul tau e in blogroll-ul blogului meu in lb engleza, cel ideal dedicat unor viitoare activitati culturale, nu doar psihoterapiei personale...dar am fost asa de lenes in legatura cu asta, si nici nu ma duc pe acolo pe la blogul ala cu saptamanile, si la blogul tau ajung prin blogroll-ul blogului lui Cleo !

    RăspundețiȘtergere
  17. Mesaj politic: protestez oficial cf folosirea cu ton si poate chiar scop derogatoriu (de umilire) a cuvantului "curva", mai ales daca ar fi insotit si de cuvantul "politica", deoarece asa ceva ar fi demoralizator si poate chiar detrimental dezvoltarii progresului dezvoltarii unui sistem politic democratic modern optim functional in Romania, (unde lb romana in care e folosit acest cuvant este lb oficiala de stat).

    Am verificat etimologia si sensul primar al acestui cuvant care inseamna "prostituata", desi vad cu oarecare mahnire ca anumite dictionare in lb romana il explica si prin cuvintele "desfranata" si "om josnic sau cutra" (adica om cu 2 fete care doreste sa te insele".

    Dupa parerea mea sincera, prostituatele nu vor sa insele pe nimeni, cel mult pe sine insusi, si nici aia mereu asa la nivel premeditat sau constient. Iar epoitetul de "desfranata" este un epitet devalorizator care nu isi are locul cand e vorba de activitati posibil profesionalizabile cf ultimele discutii din Parlamentul Romaniei inainte sa fie amenintata de mama Natura cu o iarna f grea (atentie, NU a fost "pedeapsa" de la D-zeu, depoarece D-zeu nu indeplineste de obicei functia de monitor de clasa).

    In orice caz, nici in Franta nici in Norvegia activitatea de prostitutie, deci de oferta de sex impotriva bani sau servicii NU este recunoscuta ca profesie oficiala, dar nici nu e interzisa de lege, in Franta fiind insa interzis a se profita dupa activitatile unei proatituate, iar in Norvegia fiind pedepsita solicitarea activa ca potential client de servicii de prostitutie. (Am scris despre aceste tari deoarece e posbil ca parlamentarii legislatori romani sa doreasca sa se inspire din alte legi din alte tari, si nu numai din astea 2, re legalizare profesiunea prostitutie inainte sa zica niste chestii total perimate in plen si sa intarzie si ei inaintarea Romaniei catre progres optim functional al democratiei si bunastarii pt popoarele care locuiesc pe acele taramuri).

    RăspundețiȘtergere
  18. Addendum la mesajul politic: am folosit cuvantul "prostituata" si adjectivele asociate lui la genul feminin, insa exista in mod real si destul de multe prostituate de sex masculin, desi, intr-adevar nr femeilor este majoritar in acest fel de activitati, dar asta nu e decat pt ca este in general considerat ca femeile sunt mai vulnerabile re independenta economica in f multe tari din lume.

    In mod cat se poate de real, vasta majoritate a persoanelor angajate in activitati de prostitutie sunt persoane mai vulnerabile decat media, si cu o functionalitate generala mai scazuta decat media. Asta NU inseamna ca idealizez cumva in mod romantic activitatile lor, si nici ca incerc sa le scutesc de raspunderea personala re a avea grija necesara macar fata de sine insusi daca nu si de altii din jur sau de altii si mai vulnerabili, mai ales minori, care chiar pot depind de ei/ele. Dar cred ca daca s-a ridicat la nivel de discutie in parlament trebuie intelese si niste realitati. Desi, desigur este posibil si un oarecare risc epidemiologic, datorita proastei educatii sexuale GENERALE a publicului din Romania, riscul cel mai semnificativ ar fi cel ridicat si de problema legalizarii anumitor droguri in prezent ilicite, si anume avantaj economic si scadere de criminalitate/decongestionare de inchisori/birocratie politieneasca pe termen scurt, insa dezavanatja economic, de sanatate, si criminalitate crescuta pe termen mediu, (pe termen lung nu stiu, ca nu se stie inca nici in tarile alea), mediul prostitutie fiind in mod real asociat si mediului de consum si vanzare de droguri ilicite si unui mediu in general brutal si de exploatare destul de primitiva la nivel de om catre om.

    Chiar daca e total off-topic, am vrut sa imi exprim si aceasta parere politica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rudolf, încerc să-ţi răspund pe scurt (pe cuvânt că nu pot scrie cât scrii tu! :D)

      1. Exact acelaşi lucru m-am întrebat şi eu.
      2. Eu nu i-aş spune politică, ci doar strategie. Eu n-am pomenit nimic de politică.
      3. Fiecare este liber să-şi facă câte bloguri vrea, Rudolph. Şi fiecare este stăpân la el pe blog. Şi nu trebuie să dea socoteală la nimeni altcineva din blogosferă.
      4. Uite că eu nu ţi-am citit celălalt blog, bine că mi-ai spus.

      În rest, eu n-am făcut nicio aluzie la prostituţie, dar nici la politică. Sensul cuvântului din titlu l-ai înţeles tu foarte bine.

      Ștergere
    2. Ma refeream la politica in sensul mai restrans al cuvantului care se foloseste in legatura cu "office politics" de ex, bisericutele alea care se formeaza uneori intre oameni care doresc sa se vanda pe sine insusi pt a fi siguri ca vor sta lipiti de managerul lor atunci cand s-o restructura corabia. Stiu ca nu e o situatie chiar similara, dar mi-a fost imposibil sa nu ma gandesc si la asta, ca eu acum sunt in procesul de studiat cum functioneaza diverse corporatii, ca altceva mai bun chiar ca nu am ce sa fac. Pe urma de la chestiile astea re vandut pe sine + re politica mica, am facut si eu un salt rautacios in minte catre activitatea de prostitutie, dar pe urma m-am simtit vinovat de acest salt si am simtit nevoia sa scriu mesajul politic ulterior ca sa arat ce cred eu despre prostitutia reala, ca TOTUSI exista o diferenta reala SEMNIFICATIVA intre una din lumi si activitati si cealalta.

      Ștergere
  19. Salve Max !
    Nu fac parte din blogosferă , sunt un simplu cititor al blogului tău , interesat fiind de dialog filatelic. Toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate cele bune, Andrei! Pentru dialogul filatelic doresc şi eu să am mai mult timp.

      Ștergere
  20. Asa cum imi spunea odata cineva, pe vremea cand eram blogger boboc si contemplam uimita noroiul internautic, blogosfera este doar un mediu reprezentativ pentru totalul oamenilor(cu bune si rele)care au acces la net. De atunci cred ca benefic pentru sanatatea mintala este sa n-ai online pretentii sau asteptari de la nimeni.

    Subscriu la ideea ta cu 'reciprocitatea' si cred ca e corect ceea ce ti-ai propus. Vizitele "de curtoazie" le-am limitat si eu la maxim 1/saptamana.In rest trec doar pe la oamenii de la care aflu mereu lucruri noi interesante, pentru ca stii cum zice americanul-Time is money.
    Iti doresc sa ai spor la tot ce faci online si offline!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cea mai bună poziţie (uite că ai spus-o mai bine decât mine): time is money, so let's make money and stop talking... :D

      Ștergere
  21. In urma cu ceva vreme si Escu spunea cam aceleasi lucruri. Ce ma doare pe mine cel mai mult, dar se intampla, e ca daca am pe cineva la blogroll, celalalt parca se vede obligat sa ma treaca si el. Sunt constient de starea jalnica in care sunt si de cateva ori am oprit si comentariile. Uneori incurajarile imi prind bine, dar daca eu nu ma pot incuraja... Cand pot sta la calc, mie imi plac si blogurile care dau si macar o poza cu o frunza lesinata, ma fac sa ma gandesc la mine:).
    Intr-un fel blogurile trebuiau separate pe profil. Si eu care vroiam sa incep sa postez mai des cate o poza :). Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert, chestia cu frunza bleagă nu este în niciun caz pentru tine. Am văzut multe lucruri frumoase la tine, tu ai simţ artistic, chiar şi pozele pe care le pui au ele ceva...
      Multă sănătate îţi doresc şi eu, Robert!

      Ștergere
    2. Si chiar daca era, nu ma deranja, nu pot face mai mult. Ce ma deranja era ca ma vedeam in Zelist inaintea unora care chiar transpirau pentru ce postau, de aceea am si scos Zelistul mai demult. Sau, poate handicapatii au locuri oricum mai in fata rezervate?:)

      Ștergere
    3. Robert, eu am aflat de problemele tale de sănătate după luni bune de când începusem să-ţi urmăresc blogul. Nu acesta este criteriul, şi te rog sincer să mă crezi că nu pentru asta am început să-ţi citesc blogul.
      Tu ai ceva în plus, pe care mulţi "normali" nu îl au. Ai un simţ artistic aparte, ai idei, ai mână. Să ştii că nu o spun gratuit. Părerea mea este că ar trebui să nu te mai desconsideri singur.

      Ștergere
    4. Am dat click. Sunt de acord cu Max Peter.

      Ștergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Dragutule Max,

    Revino la vechea dragoste. Lasa hienele in blogosfera lor si tu vezi-ti de viata ta. Topuri, zeelisturi si alte minuni d'astea, nu sunt pentru noi. Nu te cobora mai mult decat trebuie. Revino la titlul blogului. De a lasa mostenire articole si studii competente. Scopul este de a descoperi oameni asemeni cu noi. Care vor sa contribuie nu sa distruga. Poate ar trebui sa pornesti o campanie cu articole cu intrebari si raspunsuri. Avem multe necunoscute la care poate, cu ajutorul celor interesati, sa gasim raspunsul. Da o alta forma blogului. Transforma "miercurea fara cuvinte" intr-o altfel de miercure, cu poze si intrebari la care sa se raspunda. Nu mai munci singur. Determina-i pe toti sa contribuie. Posibil sa ramana putini in gasca. Dar raman cei buni.
    Succes si fruntea sus. Eu sunt alaturi de tine de peste 40 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, avem o mare problemă: tehnica asta de calcul rămâne încă o mare piedică pentru cei câţiva mai pricepuţi. Asta ca să nu mai pomenesc de individualismul puternic al celor mai mulţi (ca să nu spun egoism). Pe toţi îi interesează numai păreri şi preţuri, îi cam doare în bască de cercetare. Fiecare e interesat cum să valorifice mai repede informaţie în propriul interes. Toţi vor studii, cataloage şi preţuri, şi dacă s-ar putea numai gratis.
      Dacă ai vedea cu ce termeni de căutare pe Google ajung cei mai mulţi pe blog, te-ai lua cu mâinile de cap.
      Cea mai mare problemă este că cei care mai au cât de cât o iniţiativă fac parte dintre tematicieni: sunt exact cei care se bat cu cărămida în piept, dar care de fapt umblă peste tot să facă piese, ca să aibă ce colecţiona. Ce atâta istorie poştală, ce atâta cercetare... Aceştia sunt cei care au pus cel mai vârtos umărul la demolarea filateliei tradiţionale. Plus cei care nu visează decât trista "filatelie de masă".
      Poate că voi face un articol special dedicat acestui lucru, deşi sunt ferm convins că nu va fi pe placul celor mai mulţi.

      Ștergere
    2. Draga Max,

      Sa le oferim ceea ce-si doresc. Preturi si cataloage.... Sti si tu cat am tras dupa fiecare articol publicat. Orice piesa imi doream pretul era "fara numar, fara numar", doar eu sunt specialistul in domeniu. I-am lasat sa se calmeze si acu dau in balbaiala ca nu mai au fraier. Deci, articolele bune si documentate, intotdeauna vor avea admiratori printre negustorii verosi. Tot e ceva. Cineva le citeste. Cand o sa ramana cu marfa'nbrate, o sa devina colectionari. Si pana la urma, si cataloagele sunt bune la ceva. Hai sa le oferim ceea ce-si doresc. Doar nu o sa ne oprim din studiu doar de frica negustorasilor verosi. Poate gasesti totusi modalitatea in care sa-i determinam sa plateasca ceea ce invata. Cu informatie. Eu te-as invita chiar sa le dam peste mufa putin si sa le inchidem afacerile veroase, in care vand falsuri si facaturi la fraieri. Hai sa semnalam, asa cum ai mai facut, piesele dubioase, facaturile, hai sa documentam preturile reale si umflate, hai sa le-o tragem smecherasilor. Nu neaparat cu ce se vehiculeaza pe eBay. Avem in curtea nostra destui. Vin cu niste teme in ajutor daca doresti.

      Ștergere
    3. E de discutat. Este necesară şi o educare a colecţionarilor. Poate că până la urmă crearea unui cerc de studii ar putea fi o soluţie.
      Vom vedea...

      Ștergere
    4. Felicitari pentru 1000 de posturi. Eu recunosc ca le citesc in mare (95%) doar pe cele legate de filatelia si pot spune ca am invatat multe lucruri noi citindu-ti blogul. Asa incat, eu ma voi bucura cu siguranta de articole noi si bine documentate.

      P.S.: Am publicat aici pentru ca imi place punctul de vedere al lui revenue

      Ștergere
    5. Mulţumesc frumos, Ionuţ.

      El are dreptate, dar problema e că a rămas un visător (îmi ştie părerea, că i-am spus-o şi personal)... :D
      Din păcate, nu prea ai cu cine face treabă. Colecţionari cu experienţă sunt puţini, iar din ei, dispuşi să facă cercetare nu prea sunt. Toată lumea aşteaptă să fie servită, fără să dea nimic (mă refer la a contribui cu cunoştinţe). Aşa că rămân doar visătorii... :)

      Ștergere
    6. Dragă Max, eu cred că toţi filateliştii adevăraţi sunt nişte visători. Negustorii sunt, prin definiţie, pragmatici, nu?
      Am revăzut aseară "Pianistul". Cineva spunea acolo: "Rolul unui artist este de a aduce bucurie oamenilor..." Cam asta simt eu când intru pe blogul tău, nerăbdare şi bucurie... Ce-mi pare mie rău e că nu am destul timp să comentez, deşi majoritatea articolelor sunt deosebite. Dar, cum spunea şi Ionuţ, mă voi bucura în continuare de ceea ce scrii. Din lucrurile bine făcute nu avem decât de învăţat, şi mulţi preţuim asta. Mult succes în continuare, Max!

      Ștergere
  24. Stimabile, eu ma cam mir cum ai reusit sa duci in spate pana acum atatea linkuri la blogroll:)
    Te sustin . Fa curatenie si scapa de lucrurile inutile. In fond, vine primavara

    RăspundețiȘtergere
  25. Se pare ca se practica, " curatenia de primavara "! Schimbari am facut si eu din simplul motiv ca daca am incetat sa mai citesc un blog nu consider ca ar trebui sa mai " ocupe " loc in blogroll. Nu am facut niciodata colectie de link-uri si nici nu voi incepe sa fac! Cei pe care-i am imi sunt apropiati si sunt cei pe care aproape zilnic ii citesc chiar de nu mereu le comentez.
    Saptamana faina si fara stres! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos, SoriN! La fel îţi doresc şi eu!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Încet-încet o voi cam termina cu blogosfera românească, din lipsă de timp. Voi ieşi şi din toate clasamentele.
      Pe blog nu voi mai publica decât articole de strictă specialitate, iar blogroll-ul va continua să se subţieze.
      Cine va dori să citească ce scriu, o va face în continuare, dar nu voi mai avea articole de gen MfC şi nu voi mai participa la nicio leapşă.
      Nu am avut intenţia să supăr pe nimeni, totul a plecat NUMAI de la trei persoane, dar reacţiile foarte violente ale celor mai mulţi (care se pare că se simt atinşi - fiecare e liber să creadă ce vrea) mă fac să încetez orice colaborare cu oricine nu e colecţionar. Probabil că voi mai susţine câteva persoane care mi-au dovedit că sunt dezinteresate în relaţiile pe care le-am avut până acum.
      Părerea mea finală este că am intrat într-un cerc în care n-aş fi avut ce să caut (nu este nicio aluzie la tine, altele sunt persoanele care m-au deranjat, nu vreau să mă mai intersectez cu ele).

      Ștergere
    6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    7. Îţi promit că mă voi gândi la ce mi-ai spus. Îţi mulţumesc.

      Ștergere
    8. Max , de ce mi-ai şters mesajele ? Nu aş fi crezut !! Aveai posibilitatea să nu le publici , de ce ai procedat aşa ?

      Ștergere
    9. Păi eu văd că ţi le-ai şters singur. Ce doreşti de fapt?

      Ștergere
  27. Salutare Max! Se numeste experienta dobandita in blogosfera si nevoia de impartasire a notiunilor, atunci cand faci un astfel de articol, un ''review'' ca tot este la moda termenul! Comentariul meu nu vine sa contrazica ceea ce ai zis, cu multe, foarte multe din aspectele subliniate de tine sunt intru totul de acord, vreau doar sa completez putin!
    In trecut, luni de zile in urma, sa tot fie vreo 8 luni, am semnalat astfel de probleme ale blogosferei, am spus ca exista o majoritate covarsitoare de bloggeri care alearga dupa page rank si topuri precum zelist, dar mi s.a transmis ca.s doar invidios sau rau! Tot atunci aratam blogosfera cu bune si rele, cu reciprocitati si lipsa de respect, aratam cum unii isi creaza identitati false si cum incearca sa modeleze prin cuvinte sugubete parerile celor din jur, insa mi s.a spus ca.s doar paranoic! Eu pe Balantza, sincer nu am verificat daca am depasit 1000 de articole, nici nu voi verifica, nu sunt adeptul cifrelor din statistici(chestie de gusturi) insa pot spune ca in cei aproape 6 ani de cand ''bantui'' prin blogosfera am vazut destul de multe, am vazut cum oameni care in trecut scriau frumos, nu atacau pe nimeni, nu aveau asteptari de la nimeni, acum se preteaza la altfel de lucruri( nu.i judec, poate au motivele lor), am mai vazut oameni care in trecut isi incepeau ''cariera'' de bloggeri cu articole prin copy &paste, dar care acum scriu intr.o maniera in care te ung pe suflet, debordeaza de talent si frumusete literara(am fost impaciuitor si tolerant mereu cu ei, fiecare la inceput avem teama de a ne exprima in eter)! Ce insa semnalez prin prezentul comentariu, asa cum probabil o voi face printr.un viitor articol, ca incepe sa existe o specie, nu noua, ci doar aparte, de bloggeri, adica aceia care nu.si respecta propriile principii de viata, care incearca sa filozofeze acum invatandu.i pe altii, desi ei insisi procedeaza la fel! Au inceput atat de multi sa arunce si sa murdareasca spatiul blogosferic, incat s.ar putea spune ca ''muzica se va opri in curand'' , dar nu este deloc asa, pentru ca multe din cele ce se intampla in blogosfera tin de frustrarile personale ale fiecaruia, de ambitiile proprii, de jocurile de culise ale lui si amicilor sai virtuali, de dorinta ascunsa de a fi in top, pretinzand a fi adevaratii lideri de opinie, cand insa sunt doar ipocriti, pretinzand ca ei vad calea cea buna dar de fapt au interese meschine! Ceea ce ai mentionat apropo de reciprocitate, zelist, sunt probleme vechi, insa trebuie sa recunoastem, zelistul a fost si este o sursa de interactiune, departe de a fi un top in adevaratul sens al cuvantului! Personal sunt complet impotriva zelist, de multe ori chiar am avut discutii aprinse cu cei care gestioneaza datele acolo si stabilesc algoritmii de calcul, dar nu am dat inapoi si chiar am particpat in zelist doar pentru ai ajuta pe cei care chiar isi doreau un loc de top, acolo(e dorinta fiecaruia, nu.i pot judeca, dar daca.i pot ajuta atunci o fac cu cea mai mare placere)!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ce mai incerc sa arat prin prezentul comentariu, este o alta stare de fapt a blogosferei, categoria de bloggeri, veche de altfel, care se preteaza la a copia texte din carti de literatura, modifica si modeleaza un pic diferit textul, apoi il publica sub propria semnatura de autor! Mai sunt multi altii care preia pur si simplu texte, articole intregi de pe bloguri si site.uri din strainatate, traduc acele texte, apoi le publica de asemenea sub semnatura proprie!
    Un lucru, dincolo de toate celelalte care's puerile as zice, este extrem de suparator si anume modul in care unii inteleg lucrurile si starile de fapt, modul senin in care modeleaza realitati, modul lipsit de scrupule in care lanseaza acuze si jigniri, ipocrizia cu care incearca sa convinga oamenii ca de fapt ceea ce spune el/ea este adevarul!
    Sincer, daca ar fi sa am blogrolul pus la punct ar trebui atunci sa fie undeva la 2800 de bloguri(conform subscriptiilor afisate in google reader) dar nu reusesc asta, pentru ca sunt tradat de Blogger si tehnologia lui, citesc insa in medie cam 100 si ceva de articole (bloguri) in fiecare zi, nu ma opresc sa comentez decat atunci cand este neaparat necesar, din simplul motiv ca timpul necesar ar fi triplu pentru comentat fata de citit!
    Nu-mi permit sa dau sfaturi, insa pot spune, blogosfera noi o facem, buna sau rea, curvaraseala din blogosfera tot noi o facem, cu totii impreuna, unul mai mult si altul mai putin, asta e adevarul, lucrurile de genul asta exista de foarte mult timp, ceea ce se intampla acum nu dovedeste decat ca generatia de bloggeri lansati acum doi ani ajunge la o maturitate a intelegerii fenomenului!
    In incheiere, intelepciunea nu vine o data cu varsta ci tocmai in pas cu experienta de viata, intamplarile care marcheaza un om, educatia si principiile de viata primite si insusite, nu exista nimic de genul ca daca ai sub 30 de ani nu poti fi un om intelept sau nu poti filozofa pe o anumita ''chestie'', pentru ca pur si simplu ar fi contrazisa filozofia insasi( in fine, e un alt discurs)! Un lucru nu trebuie uitat de nimeni, fie blogger sau cititor, respectul nu se cere, respectul se dobandeste!
    O zi placuta, imi cer scuze pt dimensiunea comentariului, dar sincer incep sa ma ''agaseze'' articole in care se pomenesc cuvinte gen ''curva, curvaraseala'' etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru cele două cometarii, Liviu. Sper să le citească cât mai mulţi.

      Ștergere
  29. Filatelie si numai filatelie, orice alt lucru va dilueaza esenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La concluzia asta am ajuns şi eu. Despre cai verzi pe pereţi poate să scrie oricine, dar despre filatelie, mai puţin...
      Îţi mulţumesc frumos

      Ștergere
  30. De acord. Până la urmă, lucrurile se aranjează de la sine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Lili. Numai că e bine câteodată să mai spună lumea cu ce nu e de acord. Sau ce nu-i place. Poate că aşa lucrurile se pot îndrepta mai uşor. Sau, eu ştiu, poate greşesc eu...

      Ștergere
  31. Da, mi se pare absolut normal. Nimeni nu este obligat sa citeasca decat ceea ce ii place, sa puna linkuri dupa preferinta si sa isi urmareasca pasiunea pentru a scrie, respectiv cerceta. Interesant articol Max Peter ! Iti doresc mult succes si de acum incolo si toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu te felicit si iti spun ca te inteleg din plin de lucrurile care ti se intampla. Nici eu nu am timp sa mai ajung la toata lumea asa cum imi doresc dar nici nu suport sa fiu luata la rost ca de ce nu am ajuns :( EU iti doresc o saptamana frumoasa frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  33. felicitari! ai facut o miscare corecta...
    ai dreptate, blogul tau are alta tema, preocuparile tale sunt altele si atunci , e firesc sa nu te irosesti impartind mesaje de complezenta in blogosfera...
    stiu cum gandesti...nu reusesc sa-mi gasesc timp pentru carti,dar sunt calare pe bloguri cat e ziua de mare, ba cateodata nu-mi ajunge timpul sa vad toate blogurile la care sunt abonata...
    inca odata, felicitari ! sa-ti fie bine...

    RăspundețiȘtergere
  34. Sa nu te amarasti cu nimicuri...Si eu tare m-as bucura sa continui sa publici postarile selecte, caci sunt frumoase, si transmit emotii, stari, informatii...
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la urmă, cred că ai dreptate. Acord prea multă importanţă unor lucruri cam mărunte, în definitiv.

      Ștergere
  35. Iata de ce nu mai petrec asa de mult timp cu bloggeritul.
    In plus, cred ca mai important e sa ne vedem de ale noastre din viata reala.
    Oare de ce e asa de importanta pozitia ddin Zelist?
    Succes in ceea ce faci si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  36. Tocmai ma gandeam sa-ti fac o vizita, ca de mult n-am mai reusit, parte din lipsa de timp, parte din lipsa de... internet :( Si dau de articolul tau, caruia in mare parte ii dau dreptate. O retinere am fata de rubricile tematice. Nici eu nu am subscris la marea lor majoritate, desi poate ca am fost tentata cu atatea invitatii, tot din lipsa de timp, dar mai ales pentru ca blogul meu s-ar fi transformat intr-o colectie de rubrici ale altor bloguri :) Totusi, trebuie sa recunosc ca singura rubrica tematica la care sunt inscrisa inca de la inceput, MFC-ul lui Carmen, ma aduce in propriul blog macar miercurea, mai ales din respect pentru Carmen. Dar iti dau dreptate, mai ales in faptul ca e bine sa fii selectiv. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  37. Max Peter, uite ca de mult nu am mai avut timp decat de postat in fuga ceva si cam atata, eventual cateva comentarii fugitive si alea. Daca tu te documentezi pentru postarile tale, asta e alegerea ta, altii poate vor sa scrie doar prostii de articole sau pur si simplu baliverne. Nu ii poti forta ce sa posteze la ei pe blog, si nu poti forta ca sineva s ate viziteze pt ca tu l-ai vizitat sau sa iti scrie un comentariu din acelasi motiv. Pentru mone blogareala e o placere si o destindere si un mijloc de comunicare cu oamenii care scriu. Imi aleg singura pe cine vreau sa urmaresc sau nu, unde sa fac comentarii sau nu, nu fac chestia asta pt ca altii imi fac mie comentarii sau ca altii ma viziteaza. Este pagina si placerea mea si fac ce vreau cu ea, nimeni nu imi impune pe cine sa vizitez sau unde sa comentez. Chiar nu inteleg de ce toate aceste valuri, poate imi scapa mie ceva, si daca da, te rog sa imi trimiti un email. O seara faina, si enjoy your posts!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare că vedem lucrurile puţin diferit.
      Dar fiecare e liber să facă după cum doreşte.
      Mult succes în continuare.

      Ștergere
    2. Dar cine zice ca trebuie sa le vedem la fel? De aceea si scriem, ca suntem putin diferiti de cei din jur, de aceea am si gasit aceasta oaza de blogareala ca sa iesim putin din tiparnita vietii cu acre am fost invatati, Nu cred ca e ceva rau sa ai pareri diferute sau sa critici, din contra. Mult succes in continuare si tine-ne aproape de filatelie!

      Ștergere
    3. Dar cine zice ca trebuie sa avem aceleasi pareri? De aceea am si ales aceasta forma de blogareala, tocmai ca suntem putin diferiti de cei din jurul nostru. Daca am avea toti aceleasi pareri ce ar fi? De aceea scruem, sa iesim putin din stereotipul in care am fost invatati... Eu una cred ca pareri pro si contra ca si criticile sunt binevenite. Dar, iarasi revin ... depinde de fiecare cum le intelege si percepe. Continua sa ne tii aproape de filatelie.

      Ștergere
  38. Nu esti cam dur, Max?
    Oricum, eu iti doresc o zi buna, si nu de dragul vreunui rating, ci pentru pura bucurie a comunicarii!...
    Iar ceea ce este destinat sa fie, este oricum.
    Astept Primavara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi trebuit să fiu mai demult.
      Nu-mi spune de primăvară, şi eu abia aştept să vină zilele frumoase şi să apară verdeaţa...
      Îţi mulţumesc pentru urări.

      Ștergere
  39. Cometraiul meu este la mine pe blog .

    RăspundețiȘtergere
  40. Felicitări pentru franchețea cu care ți-ai expus principiile.
    Îți spun sincer, însă, mie îmi lipsesc superbele postări tematice cu cărți poștale și cu timbre. Noroc că o colecție frumoasă poate fi revăzută de oricâte ori și tot frumoasă rămâne. Le voi revedea mereu pe cele vechi și, poate, din când în când, o să mai apară și câte una nouă !
    Sunt onorată că m-ai păstrat în blogroll, îți mulțumesc pentru apreciere.
    Să ai zile frumoase !

    RăspundețiȘtergere
  41. Felicitări pentru franchețea cu care ți-ai expus principiile.
    Îți spun sincer, însă, mie îmi lipsesc superbele postări tematice cu cărți poștale și cu timbre. Noroc că o colecție frumoasă poate fi revăzută de oricâte ori și tot frumoasă rămâne. Le voi revedea mereu pe cele vechi și, poate, din când în când, o să mai apară și câte una nouă !
    Sunt onorată că m-ai păstrat în blogroll, îți mulțumesc pentru apreciere.
    Să ai zile frumoase !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina, pe filateliştii mei nu-i încălzeşte cu nimic o înşiruire de ilustrate vechi. Ei le cam ştiu. Ei vor altceva, vor altfel de articole.
      La fel îţi doresc şi eu!

      Ștergere
  42. Hahaha ! CE îmi dorești la fel ? Altfel de articole sau zile frumoase ?! :))

    RăspundețiȘtergere
  43. Hahaha ! CE îmi dorești la fel ? Altfel de articole sau zile frumoase ?! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să ai zile frumoase Zina, că ilustrate vechi nu ştiu dacă ai... :))

      Ștergere
    2. Mulțumesc ! Cât timp mai avem simțul umorului e grozav ! :)

      Ștergere
  44. Parerea mea este ca mai mult sau mai putin , toti avem la inceput cate o tentatie de genul asta...ideea este ca statisticile astea te indeparteaza de la ceea ce-ti doresti, te indeparteaza de tine...coeziunea de grup este cu atat mai puternica cu cat grupul e mai restrans...dar macar sunt prieteni sau cei interesati.
    Eu am internet slab aici, nu ma bag la contract pt ca nu vreau sa raman aici, dupa cum stii am inceput viata in alta tara...dar vin cu mare placere la postarile tale de specialitate, chiar daca scriu in general ca nu ma pricep dar pot sa spun ca-mi place :)
    Uneori intru doar cat sa-ti deschid pagina si sa-mi ramana sa o citesc dupa ce mi s-a terminat galeata cu net :D
    Deci, ma bucur ca nu uiti de ce ai facut un blog si nu te lasi furat de magia statisticilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi mulţumesc, Cleo. Am văzut mai demult că te-ai... "mutat". Sper să-ţi fie (mai) bine. Am stat şi eu câţiva ani "printre străini" şi ştiu ce înseamnă.
      Să ne dea Dumnezeu sănătate, în rest, vom vedea ce va mai fi.

      Ștergere
  45. Imi place, sustin punctul dvs de vedere si sunt fericit ca filatelia este prioritara...sunt destule bloguri pentru artisti, poeti si oameni vesnic indragostiti....aici e rost de filatelie!!

    RăspundețiȘtergere
  46. eu-s dintre aia cu norii imprastiati si frunzele blege :)
    mi-a trebuit timp sa ma acomodez cu modul tau de expunere masiv al cartilor postale, nefiind obisnuita cu genul acesta de prezentare. cu timpul am inceput sa-i gasesc frumusetea si le vizionam cu placere si curiozitate.
    nu ma deranjeaza ca nu fac parte din blogroll-ul tau, nu am avut niciodata pretentia ca oamenii sa ma caute pt ca eu i-am comentat. am destule obligatii in viata reala, aici fac ce pot si simt, functie de dispozitie.
    felicitari pentru articolul 1000 si ganduri mai putin incisive! toate trec...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te-am avut niciun pic în vedere la asta, Red. Tocmai pentru că nu te-am avut în blogroll, cred că te-am vizitat de mai puţine ori, şi atunci numai pe la MfC. Sunt şi nori şi frunze care îmi plac, şi atunci comentez în consecinţă. Cred că asta s-a întâmplat şi la tine de câteva ori.
      În definitiv nu m-a deranjat ce au postat unii şi alţii, cât atitudinea unor colegi de-ai noştri şi comportamentul lor.
      Îţi mulţumesc pentru felicitări.

      Ștergere
  47. Te salut. In ultima vreme nu mai am timp nici de mine si uit frecvent de viata virtuala. Nu uit insa niciodata sa imi respect cititorii si sa le multumesc mereu ca sunt langa mine. Ii vizitez pe toti, mai rar, e drept si sunt alaturi de oamenii care imi plac, incercand sa ii cunosc si sa-i redescopar chiar si din aceleasi fotografii cu nori si frunze si mate lesinate. Problema e ca dincolo de blogul personal al fiecaruia, in spatele paginii virtuale se ascunde un om care unori uita sau poate chiar nu are intotdeauna bunele maniere. Acei oameni provoaca polemici. Sa te lasi angrenat in astfel de polemici nu face decat sa iti creeze stres si contestatii inutile. E drept ca poate veni si un val de admiratie, insa tu esti un om integru, calculat, cu bun simt si respectuos in relatiile cu ceilalti. Admiratia pentru tine a venit din felul in care te-ai lasat "descoperit" aici, pe pagina ta personala si nu din dispute fara rost. Chiar daca unii oameni au nevoie de o palma ca sa se trezeasca, e mai bine sa ii tratezi cu ironie si nu cu duritate. In fond, sa fim noi sanatosi cu ideile noastre si altii sa ramana cu "sanatatea" lor.
    Salutari cu bine, mereu si o primavara de vis senin!

    RăspundețiȘtergere
  48. 1000! Si la mai mare!
    Cat despre tot ce spui despre vizite, lepse, teme comune, samd, tot respectul!
    Pentru unii blogosfera asta a inceput sa fie un fel de facebook sau hi5, in care conteaza cel mai mult sa ai comentarii (monosilabice, dar bune, se pun la numar), like-uri, vizite, si toate aste indiferent de ce postezi si cum postezi, poate fi si copy-paste din munca altuia. Un blog e ceva personal zic eu, unii fac bani cu el, unii il fac din pasiune pentru ceva iar altii, il fac pentru ca este "cool" sa ai un blog. Si e gratis!

    RăspundețiȘtergere
  49. Pentru rotunjirea numărului de postări, multe felicitări.
    Despre curvăsăria blogheristică, prefer să mă abţin. Am spus deja mult şi mi-am luat-o peste nas.
    Aminteşte-ţi că m-am înscris într-un grupo de luptă Împotriva exprimării mârlăneşti şi ... am fost dat afară pentru că am ripostat la ... exprimarea mârlănească! Mi-ai reproşat că "ţi-a crăpat obrazul de ruşine" din cauza mea. Nu o dată mi s-a explicat că "jicnesc" bătând obrazul nesimţiţilor. De-atunci, ai uitat de blogurile mele, unde postai câte trei comentarii pe zi. Deci, nu pot decât să-ţi cer scuze (habar n-am pentru ce! pentru că m-a deranjat exprimarea penibilă a "copilei de 22 de ani", probabil!) şi să-ţi doresc spor la treaba filatelică şi de bloguire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am redus mult vizitele, dar blogurile tale încă le urmăresc. N-am mai comentat din lipsă de timp. Acolo unde ai şi un buton de "like", cred că ai mai văzut câte o urmă de la mine.
      Nu ai pentru ce să-mi ceri scuze.
      Îţi mulţumesc pentru urări.

      Ștergere
  50. Ai mare dreptate!
    Sincer, nu-i înţeleg deloc pe "vânătorii" de poziţii fruntaşe în zelist. Mă rog, fiecare cu pasiunea lui. Dar una e să-ţi cucereşti admiratorii cu articole de calitate şi alta e să "vânezi" vizitatori cu orice preţ.
    Recunosc că în ultima vreme am rărit vizitele pe la prieteni, căci pe primul plan este acum bebiţa pe care mi-a dăruit-o Dumnezeu.

    Părerea mea este că nu trebuie să te mai superi. Tu ştii cel mai bine ce ai de făcut şi nu trebuie să dai socoteală nimănui. Cine pricepe mesajul tău....bine, cine nu...sănătate şi urări de bine! Am ajuns să cred că liniştea sufletească este mult mai de preţ, ca să mă mai supăr pentru unii sau alţii. Eu mi-am făcut blogul ca un loc de refugiu, de relaxare, nu de stresare sau supărare.

    Îţi doresc o duminică minunată! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să-ţi trăiască bebiţa, Alexandru! Mă bucur pentru bucuria ta, sincer!
      Îţi mulţumesc pentru veste, dar şi pentru mesaj.

      Ștergere
  51. Scrisul pe blog sau cititul altor bloguri nu ar trebui sa fie sau sa devina o corvoada. In fond, marea noastra majoritate, suntem aici pentru propria placere.
    Felicitari pentru articol !

    RăspundețiȘtergere