Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 14 februarie 2012

"Omenia topeşte nămeţii"

Poşta Română a iniţiat de-a lungul timpului şi a participat la o serie de acţiuni de caritate şi colecte publice, fiind în tradiţia poştaşilor ajutorarea semenilor suferinzi, nevoiaşi sau aflaţi la ceas de cumpănă, context în care, demersul actual consideră că este doar un simplu gest de solidaritate umană, se arată într-un comunicat al companiei, publicat ieri.

Campania de donaţie de bunuri şi alimente, „OMENIA TOPEŞTE NĂMEŢII”, se adresează, în special, angajaţilor Poştei Române, dar şi clienţilor săi, precum şi tuturor celor care doresc să dea o mână de ajutor sinistraţilor din zonele calamitate.

În acest context, toate Direcţiile Regionale şi Oficiile Poştale Judeţene s-au mobilizat şi au început, chiar de astăzi, organizarea de centre pentru colectarea principalelor bunuri şi alimente de strictă necesitate care vor fi transportate în Centrul Regional de Tranzit Bucureşti de unde vor fi redirecţionate către zonele şi satele izolate.

Campania se va desfăşura până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

14 comentarii:

  1. este bine de știut! până la urmă cu toți iavem în cartier un oficiu poștal. o să mă interesez cum este la noi și... mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu îţi mulţumesc, am crezut de cuvinţă că merită popularizată iniţiativa.

      Ștergere
  2. ma bucur sa vad ca mai exista si omenie in tara aia!...sunt atat de revoltata...ieri am vazut la stirile protv reportaj dintr-un sat calamitat...batrani sub zapada si birtul plin de barbati destul de tineri si in putere...la intrebarea reporterului de ce nu le dati o mana de ajutor, raspunsl "nu avem lopeti....las ca au bani, primesc ajutor social, au pensii, n-au nevoie de ajutor"!
    cum naiba, lucrurile merg rau in tara aia, nu avem pesnsii si salarii, locuri de munca...dar bani pt birt se gasesc intotdeauna!
    mi-am spus oful...sa nu te superi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Situaţia este destul de "albastră" în unele sate din Vrancea şi din Bărăgan (Ialomiţa, Călăraşi). Sunt zeci de mii de oameni blocaţi de nămeţi. Cei mai tineri se descurcă ei, dar cei mai multe dintre persoanele blocate sunt în vârstă, aşa cum se întâmplă mai peste tot în zona rurală.
      Nu mă supăr deloc, pentru că acest gen de nesimţiţi mă enervează şi pe mine foarte mult.

      Ștergere
  3. Cand am vazut grozavia din Vrancea am fost sigur ca bogatasii din top 100 vor da buluc ca sa ajute lumea... din pacate nimeni nu a miscat un deget inafara de Becali si inca 1-2... daca se intimpla asa ceva in alta tara, una civilizata acei oameni erau salvati cel putin la 3-4 zile dar la noi nu mai exista nici macar bun simt, daramite mila si compasiune !

    RăspundețiȘtergere
  4. e greu sa fii omenos se pare...
    ce spunea geanina imi aminteste de perioada inundatiilor cand la fel...la birt stateau barbatii sanatosi si in putere si se uitau la cei veniti sa-i scoata din namoale...
    oamenii inca au mentalitatea aceea "sa vina cineva sa faca ceva" ca noi...
    important e ca atunci cand poti face un bine sa-l faci...restul...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun lucru că ne-ai spus și nouă, nu știu de ce nu se face publicitate și acestor inițiative. Chiar ne întrebam aseară, soțul meu și cu mine, de ce oare nu se fac campanii de ajutorare a bieților oameni. De unde putem afla unde se organizează centrele de colectare ? Avem lucruri bune, groase, călduroase, pe care le putem dona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, toată presa s-a obişnuit să vorbească poşta numai de rău. Lucrurile bune, chiar dacă sunt puţine, sunt trecute de regulă sub tăcere.

      Ștergere
  6. E o inititiva laudabila, dar fireasca. Pacat ca posta-n sine, ca un tot, ca un concept, a ajuns sau... a ramas la mana smecherilor vremilor de orice fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este un rezultat al numirii în posturile cheie a unor oameni prea puţin pregătiţi, contând mai mult sprijinul politic decât meseria.

      Ștergere
  7. Foarte frumoasă inițiativă !
    Bravo lor !

    RăspundețiȘtergere