Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Au apărut alte făcături!

Acum câteva zile, un vânzător a postat pe eBay câteva piese "fabricate" cu ajutorul unei ştampile de mână, cel mai probabil. Interesant este că toate piesele au fost vândute cam cu 4 dolari bucata (cea cu "supratiparul răsturnat" beneficiind de oferte de 8 dolari). Fără cuvinte...



Presupun că "fabricantul" nu este român, după inscripţia "Crusea Rosie" (sic!). Ce-mi pare rău e că idiotul care le-a făcut a stricat o marcă bună (marca de 100 de lei face parte dintr-un tiraj rar, dar necunoscut din păcate de majoritatea covârşitoare a colecţionarilor).

Astfel de pise sunt falsuri!
These are all fakes!

23 de comentarii:

  1. eu nu ma pricep foarte bine la astea...dar fac falsuri pt ca au ceva de castigat sau ca au timp si nu au ce face cu el!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce element confera raritate marcii de 100 lei?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt profund indignat de ceea ce văd.Aş califica aceste acţiuni de falsificare drept criminale, adică mai mult decât fals şi uz de fals, înşelarea bunei-credinţe sau inducerea în eroare cu bună-ştiinţă.Acel nenorocit şi-a bătut joc de mărci rare, le-a profanat cu acea măzgălitură de aşa-zisă ştampilă!Nu ştiu cum s-ar putea lupta împotriva acestor impostori...

    RăspundețiȘtergere
  4. Geanina: Este veşnica goană după ciupeală, după câţiva bănişori primiţi de pomană, fără muncă... Şi ăsta nu-i român! Indivizi de această teapă sunt peste tot...

    RăspundețiȘtergere
  5. Robert: Uzualele Mihai nu au fost deloc studiate, fiind desconsiderate din acest punct de vedere. Mai toţi aşa-zişii specialişti s-au rezumat la adunarea unor varietăţi şi erori majore.
    Această valoare a fost imprimată în câteva tranşe succesive, datorită nominalului des utilizat (mai ales când a început inflaţia, era mai uşor de socotit din sută în sută...). Ei bine, o parte a tirajelor mai târzii a fost imprimată cu cilindri regravaţi (eu am descoperit treaba asta, urmează să o public). Combinaţia dintre cilindrul nou şi o anumită dantelură (se vede în poză că dantelura este în linie) am întâlnit-o foarte, foarte rar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marco Polo: Vă înţeleg atitudinea, dar pe cei care fac astfel de lucruri vă asigur că îi doare exact în bască! Sunt absolut de acord cu dvs., este imoral ceea ce se întâmplă, deoarece nu aş putea spune cu mâna pe inimă că este şi ilegal. Poate doar în unele ţări (inclusiv România) o astel de faptă s-ar putea încadra la infracţiunea de înşelătorie.
    În marea majoritate a ţărilor, legislaţia are serioase scăpări şi nu încadrează o astfel de faptă la falsificarea de timbre, pentru că d.p.d.v. juridic nu se poate falsifica ceva ce nu există...
    Lupta împotriva acestor producţii se poate face prin ceea ce fac şi eu: îi atenţionez pe colecţionarii fără cunoştinţe adecvate că aşa ceva este o invenţie, că oficial nu există.

    Am mai avut acum câteva luni o situaţia similară, în care am indicat identitatea celui care "fabrica" supratipare. Este vorba de un neamţ (sic! nici ăsta n-a fost român...). După ce a descoperit că i-am făcut publice "producţiile", a devenit agresiv chiar. Tipul îşi continuă şi în prezent activitatea, numai că nu se mai ocupă de mărci româneşti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate ca toate, dar Crusea ? Si fals si prost !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. DANI: Întocmai! Prostia se ia de mână cu ignoranţa...

    RăspundețiȘtergere
  9. Max Peter: Vă mulţumesc mult pentru răspunsul Dvs.detaliat.Prin asociaţie de idei, mă gândeam, să zicem, la un potenţial caz de vânzare frauduloasă de ceramică cretană (minoică)autentică, dar care să aibă gravată la vedere şi inscripţia MADE IN GREECE, aplicată de comercianţii hoţi adânc în materialul milenar al vasului...Cam aşa stau lucrurile şi cu mărcile de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  10. Marco Polo: Aveţi dreptate, cam aşa stau lucrurile. Dar poate este mai rău pentru cumpărător: la ceramică se vede acel "Made in Greece", aici nu se vede nimic, iar vânzătorul nu specifică aşa ceva în descrierea piesei (ar fi culmea, deoarece ar contraveni regulamentelor de pe aproape orice site de licitaţii online). Cine nu se pricepe şi face vreo ofertă pentru aşa ceva este o victimă cât se poate de sigură.

    RăspundețiȘtergere
  11. Salve Max !
    Chiar că sunt uimit de faptul că uzualele Mihai nu au fost studiate !
    Am achiziţionat recent Colecţia de Studiu asupra Timbrelor de Francare 1940-1947 realizată de Odo Boehm Renei. Hârtie , poziţii filigran , dinţaturi (danteluri ), culori , greşeli de clişeu , retuşe , greşeli întâmplătoare , tipar deplasat, tipar defectuos , tipar dublu aparent , pete de culoare , tipuri.Toate valorile sunt studiate şi ilustrate.
    Este ce am putut observa fugar.
    Valoarea de 100 de lei este bine reprezentată obliterată şi neobliterată în bloc de 4 .
    Max , dacă ceea ce spui este aşa , atunci înseamnă ca studiul lui Odo Boehm Renei trebuie făcut cunoscut. Ce crezi , cum trebuie să procedez ?
    Aştept cu nerăbdare sfatul Dvs.
    Cu stimă , Andrei , Vatra Dornei

    RăspundețiȘtergere
  12. Andrei: Orice studiu capătă valoare adevărată numai în momentul în care este publicat. Dacă un studiu nemaipomenit prin aportul pe care îl aduce stă ascuns într-un sertar, atunci valoarea lui este ZERO!
    O parte din articolele lui Boehm Renei au apărut prin diverse reviste, parţial prin "Filatelia" din 1944-1947. Dacă la acele studii te referi, să ştii că nu sunt cine ştie ce. Dacă nu este vorba de acelea, atunci nu îţi pot spune mai multe, deoarece aş fi în necunoştinţă de cauză.
    Vorbind tot despre studiile lui Boehm Renei, am văzut mai demult un manuscris referitor la Spic de grâu, unde am pretenţia că mă pricep (nu am reuşit să îl multiplic, deoarece posesorul nu a fost de acord - nici nu mai ştiu pe unde se află acum, pentru că posesorul de la acea dată a decedat şi n-am păstrat niciun fel de legătură cu el sau cu familia lui). Ei bine, l-am considerat destul de slăbuţ.
    Dar ca orice lucru, valoarea vine din compararea cu alte lucrări sau manuscrise.
    Încearcă să-l multiplici (fizic sau digital) şi împarte-l persoanelor potenţial interesate, şi vei vedea abia atunci despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salve Max !
    Nu vreau să spun că studiile lui Boehm ar fi ceva nemaipomenit sau că aş poseda ceva nemaipomenit. Sunt , cred eu , studii pe care cei dornici de cunoaştere , cultivare , merită să le vadă ! Şi mai ales ca exemplu de pasiune cultivată o viaţă intreagă şi de muncă perseverentă . Asta aş vrea să le arăt celor tineri şi mai ales concitadinilor care nu ştiu azi nimic în acest sens. Cum să spun , ar fi vorba de a face cunoscută o personalitate şi munca sa chiar dacă ea ar avea doar o importanţă regională , judeţeană. În fond nu-i citim doar pe laureaţii premiilor Nobel pentru literatură sau numai literaturile majore !
    Studiul referitor la Spic de grâu îl am , l-am arătat unui filatelist mai în vărstă care a fost impresionat. Am şi manuscrisele referitoare la acest studiu , in limba română şi în limba germană cât şi aproximativ 5.000 (cinci mii) de timbre spic de grâu.
    Repet , vreau să realizez o valorificare culturală la nivel local ,Vatra Dornei , maxim judeţean ( să spunem şi o expoziţie în mediul universitar sucevean , pentru studenţii de la Istorie).
    Studiul asupra Spic de grâu a fost premiat la Praga 1962 , dar din păcate nu ştiu de unde să aflu ce apreciere concretă i s-a dat.
    Cu stimă , Andrei , Vatra Dornei

    RăspundețiȘtergere
  14. Andrei: Dacă ai reuşit să recuperezi aceste lucruri, este foarte bine. Cel mai bun luru este să vorbeşti cu cineva de la Comisia pentru Cultură (cred că ar trebui să existe aşa ceva) de pe lângă Consiliul Local (sau de la Primărie). Dar ar trebui să faci înainte un proiect, pentru că oamenii de acolo nu sunt specialişti şi cel mai probabil numele lui Boehm Renei nu le spune nimic.

    Cât despre exponatul lui de Spic de grâu, păstrează-l şi nu te lăsa amăgit de careva care ar dori să ţi-l cumpere, până nu îl arăţi unui specialist. În orice caz, nu-l da înainte de a vedea dacă poţi sau nu să organizezi acolo o expoziţie în memoria cercetătorului.
    Acsta este sfatul meu (bineînţeles că poţi face cum crezi). Vezi că dacă ai scris aici că eşti în posesia acestei colecţii, s-ar putea să ai surpriza să te trezeşti acasă cu vreun şacal (eu sunt păţit cu aşa ceva).

    Pentru dorinţa ta de a-i face cunoscut numele, să ştii că stima este reciprocă!

    RăspundețiȘtergere
  15. Salve Max !

    Îţi mulţumesc foarte mult pentru întregul răspuns !

    Întâi voi publica un articol despre Boehm în revista locală , la acesta lucrez acuma (nu ştiu cum se face că tot aflu informaţii noi despre viaţa lui şi despre pasiunea sa de-o viaţă , cu cât sap mai adânc). În articol voi anunţa şi intenţia de a organiza expoziţia în memoria sa.
    Nu intenţionez să vând nimic , niciodată , ci doar să expun cât mai mult , în beneficiul educativ al cât mai multor tineri. Spre sfârşit , când voi simţi pe cumătra cu coasa voi DONA totul fie unei Universităţi fie Muzeului Naţional Filatelic.( apropo , am citit că Ludwig Dengel şi-a donat colecţia statului Român tocmai pentru a i se păstra integritatea - cunoşti cumva unde poate fi văzută ? )
    Am cumpărat şi cumpăr mărci filatelice şi publicaţii filatelice. Regret enorm că din Colecţia de Studii Boehm am pirdut Carol I Gravate şi Tipografiate 1908-1914 cât mai ales întreaga Perioadă Clasică din care am găsit doar planşele goale ( piesele,mărci şi plicuri, erau prinse cu şarniere şi nu puse în poşete )
    Îndrăznesc să te rog în a mă ajuta cu titlurile articolelor semnate de el în publicaţiile filatelice româneşti 1930-1945. Doar ce ai , doar ce cunoşti. Am vreo 30 de reviste de filatelie din acea epocă dar am întălnit semnate de el doar traduceri de articole din publicaţiile de limbă germană.
    Apoi , cunoşti pe cineva sau vreo bibliotecă publică care are colecţia revistei "Der Briefmarkenbote" , apărută la Sibiu în anii WW II ?
    Încă o întrebare . Cine era persoana care avea manuscrisul cu studiul Spic de grâu ,domnul Tripcovici cumva ? E doar o simplă curiozitate.
    Îţi doresc toate cele bune !
    Cu stimă , Andrei , Vatra Dornei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Andrei si eu realizez un studiu despre familia Renei din Burla, judetul Suceava. Orest Renei a fost prefect al judetului Radauti pe la 1870-1880. M-ar ajuta sa stiu ce date detineti despre Odo Boehm Renei si daca se intersecteaza cu ale mele. Adrian Popescu ma numesc, sunt din Radauti si va rog sa ma contatctati la popesque@yahoo.com (cu Q !) sau la 0743.17.19.00. Stima, domnule Andrei!

      Ștergere
  16. Andrei: La donatul către Muzeul Filatelic te rog să te mai gândeşti, pentru că nu au posibilitatea de a expune colecţiile donate (deocamdată, nu ştiu ce va fi în viitor). Colecţia Dengel, din câte ştiu, stă încuiată pe undeva şi nu este expusă. O eventuală donaţie nu ar fi (deocamdată) bună pentru nimeni.

    Din câte ştiu, manuscrisul lui Boehm Renei referitor la Gravate-Tipografiate ajunsese la Alfred Nicolau (care se specializase pe această emisiune), dar nu cred că ai pierdut mare lucru, pentru că sunt emisiuni sărace în varietăţi, interesante sunt eseurile, dar pe care nu le-a avut.

    Nu ştiu să existe o colecţie a revistei "Der Briefmarkenbote" în ţară. Eu cred că am doar câteva articole trase la xerox, dar nu-mi aduc aminte să fie şi vreun articol de-al lui (dar voi verifica).

    Studiul la Spic nu l-am văzut la Tripcovici (să-i fie ţărâna uşoară, de la el am alte lucruri interesante), ci la o persoană din străinătate, un român plecat în Germania de foarte mulţi ani.

    Trimite-mi, te rog, un mail pe adresa mea pe care o am în profilul blogului (ca să am adresa ta de mail), apoi voi verifica xeroxurile pe care le am şi dacă găsesc ceva semnat de Boehm Renei le scanez şi ţi le trimit.

    Referitor la alte articole şi la bibliografie, caută la această adresă, s-ar putea să găseşti câte ceva (eu nu ţin minte pe dinafară):

    http://membres.multimania.fr/dgrecu/Bib.html

    Sper să-ţi fie de ajutor toate acestea. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  17. Salve Max !
    Mulţumesc pentru tot ! Ţi-am trimis adresa mea de mail .
    Situl pe care mi l-ai indicat l-am purecat de mai multe ori şi mi-a fost de folos.( Dar din păcate nu înţeleg de ce la Romanian Stamps Catalog nu este trecut şi Catalogul timbrelor poştale Româneşti , martie 1944 , al Dr. George P.de Macarovici. ) Dar munca realizată acolo este de lăudat în contextul internautic filatelic românesc !
    Posed cinci numere din revista apărută la Sibiu , unul cu un studiu dedicat ştampilelor româneşti semnat de Boehm , dar aş fi vrut să ştiu dacă a mai semnat şi alte articole. Ceea ce mă uimeşte pe mine este faptul că Boehm în acea perioadă era pe front , locotenent în Armata Română !
    Toate cele bune !
    Cu stimă , Andrei , Vatra Dornei

    RăspundețiȘtergere
  18. Andrei: Bună dimineaţa,
    Nu ştiu unde ai trimis-o, că n-am primit niciun mail de la tine...
    Trimite-mi un mail la următoarea adresă:

    maxpeter.stampnews@gmail.com

    Probabil că Dan Grecu nu a ştiut de catalogul lui Macarovici, sau nu l-a interesat.

    Eu voi verifica bibliorafturile pe care le am cu copii xerox în acest weekend şi voi căuta tot ce este semnat de Boehm Renei.

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  19. Salve Max !
    Ce va spune numele Dr.Dumitrescu Alexandru din Bucuresti, (str.Vaselor,nr51) ? Nicolae Tripcovici a trimis la dumnealui manuscrisul unei carti scrise de Odo Boehm Renei. Cartea a fost recenzata favorabil de domnul de mai sus dar din pacate Boehm a murit imediat dupa aceea , manuscrisul ne mai fiind recuperat, se pare.(povestea se petrece in a doua jumatate a lui 1966)
    Ce va spune numele Max Kummer , tot din Bucuresti , str. Fluviullui 15 ?
    Multumesc !
    Toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe doctorul Dumitrescu l-am cunoscut, dar nu am fost în relaţii cu el. De Tripcovici am mai amintit chiar eu. Numele Max Kummer nu-mi spune nimic (în mod cert nu sunt eu...) :)))
      Pe Tripcovici l-am cunoscut după 1970 (ca şi pe doctorul Dumitrescu; acum, au fost mai mulţi de Dumitrescu, adresa lui nu-mi spune nimic pentru că nu l-am vizitat niciodată).
      De Max Kummer chiar nu-mi aduc aminte, nu i-am întâlnit numele pe nicăieri. Din această cauză cred că nu a fost vreo personalitate în perioada respectivă. Dacă îmi dai mai multe detalii poate reuşesc să fac vreo conexiune. Sau să întreb pe cineva din cei bătrâni, poate îşi aduce careva aminte de această persoană.

      Ștergere