Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 23 februarie 2014

Clasice frumoase, rămase nevândute

Cu o săptămână în urmă s-a desfăşurat licitaţia cu numărul 154 a casei germane Harald Rauhut.
În cadrul ofertei au fost prezente şi câteva clasice româneşti foarte frumoase. Din păcate pentru organizatori, preţurile exagerate au făcut ca nicio piesă să nu fie vândută. Acest lucru însă nu ne poate împiedica să facem o scurtă trecere în revistă a lor, pentru că avem de învăţat din orice (click pe imagini pentru mărire).

Un frumos lot de patru eseuri gravate ale modelului neaprobat propus pentru mărcile Cuza a fost oferit pentru 500 euro.


Unul dintre cele două eseuri de 1 leu (desenul neaprobat) din 1870 a avut un preţ de strigare (exagerat de mare în opinia mea) de 2.000 euro. El a fost însoţit de un certificat semnat de Fritz Heimbüchler.

 Acest bloc de 18 mărci face parte din tirajul pe hârtie groasă (din 1866). Sunt vizibile tipurile blocurilor-report, iar piesa este una destul de rară. Preţul de strigare însă (1.500 euro) nu a atras amatorii.

Acest fragment foarte frumoas (însoţit de un atestat semnat de Heimbüchler) a fost oferit la un preţ de strigare de 1.000 euro. Francatura de 40 bani este formată din două mărci "favorit" din 1869 (circulate târziu, în 1ugust 1872) şi două mărci "barbă" dantelate din 1872. Este posibil ca la Galaţi stocul de "favoriţi" să nu se fi epuizat, iar cel de "barbă" să fi fost considerat insuficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu